Αντιπολεμικές – Αντιιμπεριαλιστικές πορείες – 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Έχουν περάσει 70 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Η ιστορία του ΝΑΤΟ συνοψίζεται σε διαρκείς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, αιματοχυσίες, σταυροφορίες, γαιωπολιτικές διαμάχες για τα κέρδη και την επιβολή των δυνατών σε βάρος των λαών όλου του κόσμου. Το τίμημα βαρύ για την ανθρωπότητα, το οποίο ξεπληρώνεται με θανάτους και φτώχεια.

Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων ενάντια στην προοπτική ενός νέου πολέμου στην Ουκρανία, τα γεωπολιτικά παιχνίδια εξουσίας και τη χειραγώγηση των ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν την επιβολή ενός κλίματος διαρκούς έντασης και κινδύνου, την Παρασκευή 18/2 συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και πραγματοποίησαν πορεία προς το Αμερικάνικο προξενείο οργανώσεις, συλλογικότητες και σχήματα. Με παλμό και μαζικότητα διαδήλωσαν απέναντι στην τρομοκρατία του ΝΑΤΟ, τους πολέμους και τον ιμπεριαλισμό. Για ένα κοινό μέτωπο των λαών απέναντι στους δυνάστες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ (Φωτό και Βίντεο στη Θεσσαλονίκη από Β.Γλ.)



ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 19/2
Εργαζόμενοι/ες και νέοι/ες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων και αφο΄συγκεντρώθηκαν στο σταθμό μετρό Ευαγγελισμός πραγματοποίησαν πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία. Έντονα χρωμάτισε τα συνθήματα της διαδήλωσης η απειλή πολέμου στην Ουκρανία και ο κίνδυνος από την μετατροπή της χώρας μας σε επιθετικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Προκλητική ήταν η πολύ μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας, που περικύκλωσε με κρανοφόρους της ΥΜΕΤ (μπλε) και των ΜΑΤ (χακί) την πορεία, δήθεν για να κρατήσει μια λωρίδα δρόμου ανοικτή. Πλήθος πάνοπλων διμοιριών περιφρουρούσαν και το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ σε μια επίδειξη κυβερνητικής κατασταλτικής ετοιμότητας προς τον υπερατλαντικό σύμμαχο.
Στην πορεία συμμετείχαν μεταξύ άλλων με πανό το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΚΚΕ(μ-λ), το Μ-Λ ΚΚΕ, η ΔΕΑ, η “Ηλέκτρα Αποστόλου”, η Ταξική Αντεπίθεση, η Συνάντηση-Αναμέτρηση, ο ΠΑΚΣ, η ΔΕΑ, η ΚΕΔ κ.α.

https://new.infolibre.gr/2022/02/17/antipolemikes-antiimperialistikes-diadiloseis-paraskeyi-18-2-kai-savvato-19-2-se-oli-ti-chora/

Μοιραστείτε το άρθρο