Aπεργία στον ΕΦΚΑ για το νέο νομοσχέδιο λαιμητόμο για τους εργαζόμενους και την κοινωνική ασφάλιση, 16/2

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-ΠΙΝΟΣΕΤ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

Το νέο νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι ένα βήμα ακόμα προς την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και του στενού Δημόσιου Τομέα. Μοναδική απάντηση μας σε αυτό πρέπει να είναι οι μαζικοί, διαρκείας και οργανωμένοι απεργιακοί αγώνες. Ο Χατζηδάκης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχουν έναν και μόνο σκοπό: τη λεηλασία κάθε τι Δημοσίου και την κατάργηση κάθε κοινωνικού αγαθού και εργασιακού δικαιώματος.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

• Προσλήψεις ιδιωτών για τριετή θητεία (με μία ανανέωση) στις θέσεις των Γενικών Διευθυντών και των Διευθυντών, που θα επιλέγονται κατευθείαν από τη Νέα Δημοκρατία και θα αμείβονται με παχυλούς μισθούς των 7-8.000 ευρώ! Δηλαδή σχεδόν τετραπλάσιες από αυτές του μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες θέσεις και με ελάχιστη απαίτηση ένα πτυχίο ΑΕΙ και lower.

• Δημιουργία νέας Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών και ταυτόχρονα αποκλεισμό των εκπροσώπων των εργαζομένων από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ, προφανώς για να αποφασίζουν κατά το δοκούν και ερήμην δημοσιότητας. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να δημιουργήσουν μία φάμπρικα ποινών και τρομοκράτησης των εργαζομένων.

• Ιδρύεται Ανώνυμη Εταιρία με αποστολή το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας των Ασφαλιστικών Ταμείων. Τα περισσότερα από τα ακίνητα, τα οποία αποκαλούνται και “φιλέτα” από τις αγορές, θα δοθούν χάρισμα σε επιχειρηματίες, που ήδη τρίβουν τα χέρια τους.

Την ίδια στιγμή υπάρχει ανησυχία για το που και πως θα συνεχίσει να εργάζεται το υπάρχον προσωπικό των ανάλογων υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, όταν θα ξεκινήσει τη λειτουργία της αυτή η εταιρία.

• Η ανάθεση των συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, θα γίνεται κατά παρέκκλιση από την κείμενη νομοθεσία, με δικαιολογία την επιτάχυνση στο σύστημα προμηθειών, αλλά στην πραγματικότητα προκειμένου να συνεχιστεί το πάρτι των ιδιωτών-παρόχων-εθνικών προμηθευτών που κερδοσκοπούν σε βάρος των ασφαλισμένων.

• Καθιερώνεται πριμ παραγωγικότητας με βάση την ποιοτική και ποσοτική απόδοση των εργαζομένων σύμφωνα με στόχους που θα τίθενται. Δηλαδή “καρότο” που θα κυνηγάνε οι πολλοί και “δωράκια” που θα εξασφαλίζουν οι αρεστοί.

Κόντρα στον συμβιβασμένο συνδικαλισμό

Η αγανάκτηση και οργή των εργαζομένων για τις διαρκώς επιδεινούμενες συνθήκες εργασίας , δεν έχει βρει ακόμα αγωνιστική διέξοδο, με ευθύνη κυρίως της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, που αναβάλλουν διαρκώς κάθε αγώνα, καλλιεργούν την ηττοπάθεια και προβάλλουν σαν μόνη λύση το δικαστικό δρόμο. Στηρίζουν με την αδράνεια χωρίς καμιά ντροπή την κυβερνητική πολιτική, προσβάλλοντας καθημερινά τους εργαζόμενους με αποφάσεις, που μόνο υπονομευτικές είναι για το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ.

Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα ανέμενε κανείς να ζώνεται τα άρματα, εκτονώνεται μόνο στα μεγάλα λόγια, όταν δεν συμφωνεί με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Όταν αφήνεις σαν συνδικαλιστική ηγεσία να περνάει ο καιρός από τις αρχές Δεκέμβρη και δεν οργανώνεις την παραμικρή αντίδραση ή κινητοποίηση, όταν δεν έχεις πραγματοποιήσει συνελεύσεις ή περιοδείες για το θέμα του νέου νομοσχεδίου, όταν περιμένεις να “αντιδράσεις” όταν ψηφίζεται στη Βουλή, τότε προσφέρεις τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση.

Όμως δε θα καταφέρνουν συνέχεια να εμποδίζουν την αγωνιστικότητα του κόσμου της εργασίας. Μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και κόντρα στο συμβιβασμό της συνδικαλιστικής ηγεσίας και την κυβερνητική επίθεση, να ανατρέψουμε καταστάσεις, νόμους και κυβερνήσεις.

  • Συμμετέχουμε στις όποιες κινητοποιήσεις γίνουν, διεκδικούμε να γίνουν Συνελεύσεις παντού και προσπαθούμε να επιβάλλουμε στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κάνουν αυτά που πρέπει απέναντι στις κυβερνητικές επιθέσεις και την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα και της Κοινωνικής Ασφάλισης.
  • Οι αγώνες μας πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα και να συνεχιστούν και μετά την ενδεχόμενη ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου.
  • Δεν μας φοβίζουν οι διατάξεις του αντεργατικού νόμου και τα προσκόμματα που φέρνει στον τρόπο προκήρυξης της απεργίας και στη λειτουργία των συνδικάτων!
  • Έξω οι ιδιώτες από τα Ασφαλιστικά Ταμεία
  • Όλες & όλοι στον αγώνα να σταματήσουμε τη διάλυση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

https://www.poseefka.gr

/http://www.popokp.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο