ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία!, Σάββατο 05/02 στις 17:00, στην πλατεία Ευόσμου

Τα περιστατικά με την εμφάνιση και τους τραμπουκισμούς ακροδεξιών ομάδων στα δυτικά της Θεσσαλονίκης έξω από το 1ο -2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης φαίνεται πως δεν ήταν μία μεμονωμένη δράση από ανοργάνωτες ομάδες νεαρών. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και παρά τις έγκαιρες και δυναμικές παρεμβάσεις του αντιφασιστικού κινήματος είναι πλέον φανερό ότι έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση όπου ομάδες ακροδεξιών δρουν μέσα σε συγκεκριμένα σχολεία, στοχεύοντας πρόσφυγες, μετανάστες και οποιονδήποτε αντιστέκεται στις τραμπούκικες και δολοφονικές δράσεις τους.

Λίγες ημέρες πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις διακοπές των Χριστουγέννων ένας 16χρονος πρόσφυγας από το Ιράκ δέχθηκε δολοφονική επίθεση και ξυλοκοπήθηκε την ώρα που περίμενε το λεωφορείο για να επιστρέψει στη δομή Διαβατών όπου διαμένει. Ο 16χρονος μαθητής του Διαπολιτισμικού λυκείου Ευόσμου είχε στοχοποιηθεί από ακροδεξιούς μαθητές του ΕΠΑΛ Ευόσμου οι οποίοι όταν πληροφορήθηκαν ότι ένα μήνα μετά από το βίαιο ξυλοδαρμό του επέστρεψε στο σχολείο, κατευθύνθηκαν ξανά εναντίον του με στόχο να τον τραμπουκίσουν. Η ομάδα αυτή φέρεται να σχετίζεται με γνωστές ακροδεξιές και νεοφασιστικές οργανώσεις της πόλης από τις οποίες στρατολογούνται και δρουν στοχεύοντας συγκεκριμένα τα θύματά τους. Δεν διστάζουν μάλιστα να δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες με χαιρετισμούς, σύμβολα και συνθήματα ναζιστικού περιεχομένου, καλώντας σε επιθέσεις και ξυλοδαρμούς εναντίον προσφύγων, μεταναστών, αντιφασιστών και οποιουδήποτε αντιδρά ή δεν ταυτίζεται με τα αρρωστημένα πρότυπά τους.


Τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα από την Ομοσπονδία  για την ύπαρξη φασιστικών ομάδων που δρουν μέσα σε συγκεκριμένα σχολεία.

Από τα επεισόδια στην Σταυρούπολη στις επιθέσεις στον Εύοσμο και στους Αμπελόκηπους συνεχίζουν την δράση τους μέσα και έξω από τα σχολεία. Είναι οι ίδιοι γνωστοί «μαθητές» που με τραμπούκικες και φασιστικές κινήσεις προσπαθούν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία μέσα στα σχολεία, οι  ίδιοι που επιτίθενται σε πρόσφυγες, που τρομοκρατούν μαθητές, που προκαλούν ζημίες στα σχολεία.

Γνωρίζουμε ότι στόχος τους είναι να σταματήσουν την  δράση του οργανωμένου μαθητικού κινήματος. Για ποιον άλλωστε λόγο να προσπαθούν να σταματήσουν τον αγώνα των παιδιών μας για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία; Γιατί να αντιπαλεύουν την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, τα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας; Όλα αυτά που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα εμείς και τα παιδιά  μας, από την αντιεκπαιδευτική πολιτική που εφαρμόζεται από το Υπουργείο και την Κυβέρνηση;

Ξέρουμε ότι σιχαίνονται κάθε έννοια οργάνωσης, αγώνα, συλλογικής διεκδίκησης! Έχουν βάλει πλάτη και με τα λόγια και με τις πράξεις τους (όπως αποδεικνύεται και από αυτήν την επίθεση) στις επιλογές της κυβέρνησης για ένα σχολείο χωρίς μέτρα προστασίας, ένα σχολείο που δεν θα μορφώνει!

Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα  δράση των μαθητών που μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες  μέσα στα σχολεία με τα 5μελη και τα 15μελη αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα και διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο που να μορφώνει.

Είναι αυτοί που με κουκούλες και καλυμμένα πρόσωπα, απειλούν, τρομοκρατούν θέλουν να σπείρουν τον φόβο -επιβεβαιώνοντας τη ναζιστική ιδεολογία τους.

Δε θα ανεχτούμε τα σχολεία των παιδιών μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα!

Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία!

Δεν θα επιτρέψουμε το δηλητήριο του φασισμού στις γειτονιές μας!

Δεν θα τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν πουθενά! Είναι γνωστός ο ρόλος αυτών των ομάδων, όπως γνωστή είναι και η εγκληματική τους  δράση.

Καλούμε

Ενώσεις, Συλλόγους, Εκπαιδευτικούς  Σωματεία, Φορείς να συμμετέχουν σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5/2 στις 17:00, στην πλατεία Εύοσμου

Έξω οι φασίστες από τα σχολεία και τις γειτονιές μας!

 Δεν τους αφήνουμε χώρο να σταθούν πουθενά αυτοί και οι σάπιες ιδέες τους!

Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Η θρασύδειλη ενέργεια των φασιστοειδών που επιτέθηκαν σε προσφυγόπουλα και γονείς έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου είναι πρόκληση! Η φασιστική ομάδα που δρα στην περιοχή επιχειρεί συστηματικά να τρομοκρατήσει πρόσφυγες μαθητές για να εγκαταλείψουν το σχολείο. Προσπάθησε με βία να εμποδίσει τους μαθητές από το να κάνουν γενική συνέλευση και προχώρησε σε κλείσιμο του σχολείου βάζοντας πανό με φασιστικά και ρατσιστικά συνθήματα.

Η δράση της αποτελεί τεράστια πρόκληση και έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που έγιναν το φθινόπωρο στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο και τη Νίκαια. Είναι φανερό ότι αποθρασύνονται από την ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας.

Δεν θα περάσουν! Οι ακροδεξιοί και ναζί τραμπούκοι, μετά από τη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος που επέβαλλε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, προσπαθούν να ανασυνταχθούν. Η δράση τους δεν είναι «μεμονωμένα περιστατικά», αποτελούν οργανωμένες προσπάθειες τρομοκρατίας από απομεινάρια της Χρυσής Αυγής και των παρακλαδιών της, των Κασιδιάρηδων, του Ιερού Λόχου και άλλων τέτοιων μορφωμάτων. Οι φασίστες νοσταλγούν τις μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, έχοντας την κάλυψη της ΕΛΑΣ, τρομοκρατούσαν τις γειτονιές.

Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία των δυτικών συνοικιών σε ξεσηκωμό για να πετάξουμε τους φασίστες έξω από τις γειτονιές μας. Μόνο η δράση του κινήματος μπορεί να τους σταματήσει. Ο διεθνής αντιρατσιστικός και αντιφασιστικός ξεσηκωμός στις 19 Μάρτη μπορεί να βάλει φρένο και στις ρατσιστικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ και στη φασιστική απειλή που κάνει και πάλι την εμφάνισή της.

Όλες και όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση που καλούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί το Σάββατο 5/2 στις 17:00, στην πλατεία Εύοσμου. Ήδη πλήθος σωματείων καλούν στην συγκέντρωση όπως οι Α’, Β’, Δ’ ΕΛΜΕ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ).

KEEΡΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, Σάββατο 5/2 στις 17:00, Πλατεία Ευόσμου

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα γίναμε και πάλι μάρτυρες φασιστικών προκλήσεων στις γειτονιές μας. Μετά την επίθεση μέσα και έξω από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης το περασμένο φθινόπωρο, ακολουθεί η πρόσφατη επίθεση εθνικιστών ενάντια σε μαθητές, στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου αλλά και η ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη που φοιτά στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου. Οι ίδιοι μάλιστα, δημοσιεύουν υλικό από τις επιθέσεις τους αλλά και υλικό που χαιρετούν ναζιστικά.

Όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα, έτσι και στο μέλλον, δεν θα αφήσουμε κανένα φασιστικό μόρφωμα να σηκώσει κεφάλι και να διοχετεύσει το ρατσιστικό, ομοφοβικό, εθνικιστικό μίσος του στις γειτονιές που μεγαλώσαμε, ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.

Ο φασισμός είναι ένα φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με το ίδιο το σύστημα καταπίεσης που το γεννά και το εργαλειοποιεί. Από τις κρατικές δολοφονίες μεταναστ(ρι)ών και τις κατασταλτικές επιχειρήσεις της αστυνομίας σε πάρκα και πλατείες, μέχρι τις φασιστικές επιθέσεις ενάντια σε κοινωνικούς χώρους και δομές του αγώνα και την έξαρση της φασιστικής βίας στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, οι φασίστες επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά τον πραγματικό τους ρόλο. Να είναι στο πλευρό του κράτους που αποκλείει κοινωνικές ομάδες, επιβάλλεται και περιθωριοποιεί κάθετι που δεν ταιριάζει στα εθνικιστικά, συντηρητικά και ομοφοβικά μέτρα του, ενάντια στους αγώνες της κοινωνικής βάσης για ζωή και ελευθερία.

Ο αντιφασισμός είναι ένας αγώνας καθημερινός, που δίνεται στο δρόμο, στη δουλειά, στο σπίτι, στο σχολείο, χωρίς έτοιμες λύσεις. Περιλαμβάνει ανθρώπους που εναντιώνονται στις διακρίσεις, τους αποκλεισμούς, τον σεξισμό, την ομοφοβία και το σκοτάδι που θέλουν να επιβάλλουν. Είναι ένας αγώνας, στον οποίο κανείς και καμιά δεν περισσεύει και χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση και οργάνωση, χωρίς «ειδικούς» και «ήρωες» αλλά με όλους και όλες εμάς.

ΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΦΑΣΙΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗ

Ανοικτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών 


Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε και πάλι φασιστικές προκλήσεις να εκδηλώνονται στους δρόμους της πόλης μας, συγκεκριμένα στις Δυτικές Συνοικίες. Τον Σεπτέμβριο ομάδες φασιστών που είχαν οχυρωθεί στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επιτέθηκαν πολλαπλά τόσο σε μέλη φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν μοιράσματα ή/και συγκεντρώσεις έξω από το σχολείο, όσο και σε αντιφασίστες συμμαθητές τους μέσα στο σχολείο, με την ανοχή των μπάτσων, που αν και ήταν παρόντες, εντελώς “τυχαία” δεν επενέβησαν καμία από όλες τις φορές, αλλά και ακροδεξιών καθηγητών, που φαίνεται ξεκάθαρα στα βίντεο να τους φυγαδεύουν από την “πίσω πόρτα”. Τον Ιανουάριο επιτέθηκαν σε μαθητές που πραγματοποιούσαν Γενική Συνέλευση στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου και λίγο αργότερα πραγματοποίησαν επίθεση σε μετανάστη που φοιτά στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου.

Όποιος βλέπει απλά μια σύγκρουση μεταξύ ακραίων στοιχείων, είναι άμεσος συνένοχος για το θέριεμα του φασισμού. Μπροστά στην επιχειρούμενη ανάκαμψη των νεοναζιστικών παρακρατικών σχηματισμών δεν μπορεί να υπάρξει κανένας ανήξερος και αμέτοχος. Εν μέσω όξυνσης της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής αποσταθεροποίησης, οι φασιστικές εφεδρείες αποπροσανατολίζουν την κοινωνική βάση από τα καθημερινά επίδικα της ταξικής πάλης. Είναι μια δεξαμενή, ακίνδυνης για τον καπιταλισμό, κοινωνικής εκτόνωσης με κανιβαλικά χαρακτηριστικά, που δεν μπορεί να θίξει την εξουσία και τα συμφέροντα των καπιταλιστών, διότι αποτελεί ανάγκη και δημιούργημα των αφεντικών, γι’ αυτό και στηρίζεται και ενδυναμώνεται από τους θεσμικούς μηχανισμούς της αστικής τάξης. Πριν, λοιπόν, προλάβει να αναπτυχθεί, πρέπει να τσακίσουμε το φίδι του φασισμού, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα της πολυεθνικής εργατικής τάξης, για να μη γίνει κομμάτι της καθημερινότητας η φασιστική-παρακρατική τρομοκρατία.

Ενάμισι χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την αστική δικαιοσύνη όσοι ήλπιζαν ότι το κράτος και οι αστικοί θεσμοί θα αντιμετωπίσουν τον φασισμό έχουν πλήρως διαψευσθεί. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, άλλωστε, αφού ο φασισμός ως γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος συνεισφέρει τα μέγιστα στην επιβίωσή του, ερχόμενος πάντοτε σε αντιπαράθεση με τις ταξικές μας διεκδικήσεις. Γιατί ο φασισμός πάντοτε ήταν και είναι η χρήσιμη εφεδρεία του κεφαλαίου, που όταν το απαιτούν οι ανάγκες διάσωσης του καπιταλιστικού συστήματος, ανασύρεται από την αναμονή και την παρακρατική του δράση, για να αναλάβει ρόλο ρυθμιστή της πολιτικής ζωής, να επιβάλλει τη στρατιωτικοποίηση της εργασίας, τους ρατσιστικούς κοινωνικούς διαχωρισμούς, την υπαγωγή της κοινωνικής ζωής στον μιλιταρισμό, πάντοτε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών.

Κανένα φασιστικό κίνημα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς τη βοήθεια του κράτους. Για την ακρίβεια ο φασισμός εξελίσσεται γρήγορα σε επίσημη κρατική πολιτική. Οι αστυνομικές επιθέσεις και δολοφονίες στον Έβρο, οι παρακρατικές ομάδες φασιστών στον Έβρο και τα νησιά, οι εξώσεις μεταναστών, το χτίσιμο κλειστών στρατοπέδων συγκέντρωσης, οι παράνομες επαναπροωθήσεις, η αστυνομοκρατία, οι συλλήψεις, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας, ο αυταρχισμός, η λεηλασία του δημόσιου πλούτου, ο εθνικιστικός παροξυσμός και η εξοπλιστική κούρσα σε βάρος της εργατικής τάξης συνηγορούν σε αυτό.

Απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα στεκόμαστε ΕΜΕΙΣ. Ποιοι είμαστε; Είμαστε οι άνθρωποι της κοινωνικής βάσης που ακροβατούμε ανάμεσα στην ανεργία και τις άθλιες κακοπληρωμένες δουλειές. Είμαστε οι πρόσφυγες κι οι μετανάστες που ζούμε μέσα στο καθεστώς εξαίρεσης. Είμαστε οι γυναίκες που κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή από τον μισογυνισμό και τις σεξιστικές επιθέσεις. Είμαστε τα lgbtqia+ άτομα που μας επιτίθενται και μας χλευάζουν για τη σεξουαλική κατεύθυνση μας. Είμαστε οι καταπιεσμένοι/ες κι οι εκμεταλλευόμενοι/ες, αυτοί και αυτές που έχουμε ανάγκη να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει. Γιατί ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο, γιατί η μνήμη δεν είναι σκουπίδι, για να τιμήσουμε τους νεκρούς μας και να συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, είναι συλλογική υπόθεση και καθήκον της εργατικής τάξης. Είναι ένας αγώνας που απαιτεί οργάνωση, ταξική αλληλεγγύη και ενεργή συμμετοχή,

μέχρι τη μαχητική ισοπέδωση των φασιστών.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ, ΝΤΟΠΙΟΙ/ΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΝΑΖΙ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2, 17:00, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας


Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τους αγώνες του λαού

Λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές των χριστουγέννων μαθητής πρόσφυγας του διαπολιτισμικού λυκείου Ευόσμου πέφτει θύμα τραμπούκικης επίθεσης από ομάδα ατόμων τα οποία κινούνται στον εθνικιστικό χώρο και ξυλοκοπείται.

Κατά την διάρκεια μαζικών μαθητικών καταλήψεων του Ιανουαρίου με αφορμή την μεγάλη διασπορά του Covid-19, όπου θέτουν το ζήτημα της στήριξης δημόσιας υγείας και των μέτρων προστασίας στα σχολεία με προσλήψεις καθηγητών και αραίωση των τμημάτων, η ίδια ομάδα τραμπούκων έκανε την επανεμφάνιση της κατεβάζοντας τα πανιά της κατάληψης του 2ου ΕΠΑΛ Ευόσμου με τα αιτήματα των μαθητών αντικαθιστώντας τα με φασιστικά πανό ενώ οι επιθέσεις συνεχίζονται με ξυλοδαρμό και εκφοβισμό μαθητών και μαθητριών αλλά και διδακτικού προσωπικού ακριβώς με τον ίδιο τρόπο οπώς εξελίχθηκαν και τα τραγικά γεγονότα σε σχολικό χώρο στην περιοχή της Σταυρούπολης τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Μέλη νεοναζιστικών οργανώσεων μέσα και κυρίως έξω από το σχολείο, έχοντας την πλήρη ανοχή και πολλές φορές, ανοιχτή συνεργασία με μπάτσους, παραστρατιωτικές οργανώσεις ακόμα και εκκλησιαστικούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, βρίσκοντας εύφορο έδαφος σε αντιεμβολιαστικές ακροδεξιές συγκεντρώσεις στρατολογούν κόσμο σε συνδέσμους οπαδών και σε φτωχογειτονιές και προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, ρατσιστικού μίσους και ενδοταξικών συγκρούσεων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών και των μαθητριών της Θεσσαλονίκης, ακόμα και από το ίδια τα σχολεία έχουν καταδικάσει την οργανωμένη παρέμβαση ακροδεξιών που θέλουν να στήσουν μέσα σε αυτά φασιστικούς πυρήνες, κάτι που βέβαια συμβαίνει χωρίς επιτυχία και μάλιστα από το 2018 όπου έγιναν οι υποκινούμενες καταλήψεις σε γυμνάσια για το Μακεδονικό χέρι χέρι με γονείς, δασκάλους και παπάδες.

Οι χαρακτηρισμοί “κομμούνια” και “αριστεροί συμμορίτες”, που αναπαράγουν οι πυρήνες των ακροδεξιών και έρχονται απευθείας από τα, ορκισμένα στον Χίτλερ, τάγματα ασφαλείας την περίοδο της κατοχής, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά πως τα νεοναζιστικά σκουπίδια, εμμένουν στην φρασεολογία των ιδεολογικών τους προγόνων, αυτών, εν ολίγης, που γλείφαν οποιαδήποτε μπότα χρειαστεί αρκεί να είναι το μέρος του ισχυρού.

Η μάχη με τον φασισμό θα κρατήσει τόσο, όσο κρατήσει η μάχη με τον καπιταλισμό, και θα φουντώνει, όσο ο τελευταίος βρίσκεται σε διαρκή κρίση και επιλέγει να σπείρει το ρατσισμό για να διαιρέσει την εργατική τάξη αλλά και να εκπαιδεύσει εφεδρικές ομάδες κρούσης που θα δρουν υπό τις εντολές και προς τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Ξανά και ξανά, όπως τόσες φορές έχει πράξει η εργατική τάξη και οι λαοί του κόσμου στο παρελθόν θα ισοπεδώσουμε τον φασισμό όχι από φετίχ, αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι οικοδόμησης ενός κόσμου στον οποίον δεν θα είμαστε, απλά, πρώτες ύλες και αναλώσιμα υλικά στην μηχανή παραγωγής κερδών για τους αστούς. Έναν κόσμο που δε θα μένουν τα παιδιά αμόρφωτα, που οι ζωές μας θα μπαίνουν πάνω από τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών, των εμπόρων όπλων, των εφοπλιστών. Έναν κόσμο που δε θα γερνάνε οι άνθρωποι στα 30 τους, γιατί είναι κολλημένοι στην ανεργία ή σε αδιέξοδες δουλειές, γιατί δεν βγαίνει το νοίκι, οι λογαριασμοί ή τα ιατρικά τους έξοδα. Έναν κόσμο όπου η στέγαση, η τροφή, το νερό, η ενέργεια, η υγεία, η μόρφωση, η ψυχαγωγία δεν θα θεωρούνται εμπορεύματα και είδη πολυτελείας για όλο και λιγότερους όπως συμβαίνει σήμερα. Έναν κόσμο χωρίς κέντρα κράτησης, χωρίς ρατσιστικά πογκρόμ από φασίστες και μπάτσους, έναν κόσμο χωρίς σύνορα, όπου θα πνίγονται ή θα δολοφονούνται ξεριζωμένοι. Έναν κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Και ως τότε, γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας αυτά τα χρόνια, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και κάτι παραπάνω, για να μη φοβούνται τα προσφυγάκια να πάνε σχολείο, για να μπορούν μαζί με τους ντόπιους μαθητές να κάνουν καταλήψεις ενάντια στην θανατοπολιτική του κεφαλαίου και του κράτους εν μέσω πανδημίας, για να μπορούν τα αγόρια να περπατάν χέρι-χέρι στην παραλία, για να μπορούν οι γυναίκες εργάτριες να στήνουν σωματεία και να απεργούν, οι φοιτητές να παλεύουν για την Δημόσια Παιδεία, για να μπορούμε να κυκλοφορούμε και να αγωνιζόμαστε μαζί, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες, διατηρώντας ακέραια την μνήμη του λαού αυτής της πόλης.

Της πόλης της Φεντερασιόν, του Μπεναρόγια, των συμπλοκών με τους φασίστες της 3Ε, του Μάη του 36, της πόλης των τουρκομάγαζων, της πόλης των προσφύγων από την Μικρά Ασία και τον Πόντο, του Ολοκαυτώματος, της πόλης της αντίστασης που απελευθέρωσε ο ΕΛΑΣ, της πόλης που αποπνέει και μας θυμίζει σε κάθε συνοικία τον πολυεθνικό χαρακτήρα της αλλά και τις εργατικές και λαϊκές μάχες που δεν έχουν ακόμα δικαιωθεί.

Σε αυτήν, λοιπόν, την πόλη της προσφυγιάς, της κατοχής, των μαζικών εκτελέσεων από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες και των βασανιστηρίων των χουντικών της ΕΣΑ, ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον. Είναι ιστορικό χρέος της πολυεθνικής εργατικής τάξης, των νέων, του λαού, να μην αφεθεί ούτε σπιθαμή χώρου για την παρουσία οποιουδήποτε ακροδεξιού νεοναζί στους δρόμους και στις ζωές μας, αλλά και να τσακιστεί η ρατσιστική κρατική πολιτική που εφαρμόζεται στα σύνορα και στις πόλεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη για την επιβίωσή μας, αλλά και προϋπόθεση της νίκης μας, η συνέχιση της παράδοσης των προγόνων μας:

Από τους τριεψιλίτες, τους ταγματασφαλίτες, τους χουντικούς μέχρι τους επενίτες, τους rangers και τους χρυσαυγίτες, όποιο χέρι απλώνεται πάνω στο λαό για λογαριασμό του κεφαλαίου θα κόβεται.

ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Όλοι και όλες στην συγκέντρωση εργατικών σωματείων, μαθητικών επιτροπών, φοιτητικών συλλόγων, τοπικών πρωτοβουλιών, αναρχικών και κομμουνιστικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων το Σάββατο 5/2 στις 17.00 στην πλατεία του Ευόσμου.

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)


Σάββατο 5/2 στις 17:00, Πλατεία Ευόσμου
Αντιφασιστική συγκέντρωση, έπειτα από την επίθεση σε προσφυγόπουλο και την γενικότερη στοχοποίηση σε οτιδήποτε διαφορετικό από φασιστικές γκρούπες.
Για να μην γεμίσουν τα σχολεία και οι γειτονιές με μίσος για τον Άλλο.
Για να μην ξανασηκώσουν κεφάλι. Ούτε στα Δυτικά ούτε πουθενά.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ , ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2 ΣΤΙΣ 5:00 μ.μ.

Τα πρόσφατα γεγονότα έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της Ομοσπονδίας γονέων που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα από την για την ύπαρξη φασιστικών ομάδων που δρουν μέσα σε συγκεκριμένα σχολεία.

Με βάση τα όσα έχουν βγει στη δημοσιότητα ως τώρα, δεν αποκλείεται οι φερόμενοι ως δράστες της δολοφονίας του 19χρονου Αλκη να είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τις φασιστικές νεοναζιστικές ομάδες που ενορχήστρωσαν και εκτέλεσαν τις επιθέσεις σε Σταυρούπολη, Ευοσμο και Ηλιούπουλη

Τους ενοχλεί η πρωτοπόρα δράση των μαθητών που μέσα από μαζικές συλλογικές διαδικασίες μέσα στα σχολεία με τα 5μελη και τα 15μελη αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα και διεκδικούν ένα καλύτερο σχολείο που να μορφώνει.

Τους ενοχλεί το οργανωμένο εργατικό κίνημα που διεκδικεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, απέναντι στα συμφέροντα των αφεντικών τους.

Είναι αυτοί που με κουκούλες και καλυμμένα πρόσωπα, απειλούν, τρομοκρατούν θέλουν να σπείρουν τον φόβο -επιβεβαιώνοντας τη ναζιστική ιδεολογία τους.

Δε θα ανεχτούμε τα σχολεία των παιδιών μας να γίνουν εκκολαπτήρια κάθε φασίστα!

Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία!

Δεν θα επιτρέψουμε το δηλητήριο του φασισμού στις γειτονιές μας!

Δεν θα τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν πουθενά! Είναι γνωστός ο ρόλος αυτών των ομάδων, όπως γνωστή είναι και η εγκληματική τους δράση που δρουν με την προκλητική ανοχή των κρατικών αρχών.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 5/2, 5μμ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ

Τα Δ.Σ. των Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ καταδικάζουμε την οργανωμένη δράση μελών φασιστικών ομάδων με τη συμμετοχή και εξωσχολικών στα σχολεία της περιοχής Δυτικής Θεσσαλονίκης και αυτή την περίοδο στα ΕΠΑΛ Ευόσμου. Τα φασιστοειδή έχουν αποθρασυνθεί και ανοιχτά προπαγανδίζουν φασιστικές ιδέες, χτυπούν, προπηλακίζουν και τρομοκρατούν προσφυγόπουλα, απειλούν και επιδίδονται σε ξυλοδαρμούς συμμαθητών τους, εκφοβίζουν εκπαιδευτικούς και επιδιώκουν να σπείρουν το φόβο στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας για να επιβάλουν δικό τους καθεστώς και να επιβεβαιώσουν όπως λένε ”ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στο σχολείο”.

Δεν είναι άγνωστοι ούτε οι ίδιοι, ούτε η δράση τους, είναι πυρήνας φασιστικών και εθνικιστικών ομάδων που επιδεικνύουν τις φασιστικές ενέργειες στις οποίες επιδίδονται στα σχολεία μέσω του διαδικτύου με βίντεο και φωτογραφίες από επιθέσεις, ναζιστικό χαιρετισμό και φασιστικά πανό. Μετά τα γεγονότα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης τον προηγούμενο Οκτώβρη, σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στον Εύοσμο από μέλη αυτών των ομάδων και με παρόμοιες πρακτικές. Κάποιοι, μετά τα γεγονότα στη Σταυρούπολη, μετακινήθηκαν στα ΕΠΑΛ του Ευόσμου ενισχύοντας τους φασιστικούς θύλακες που ήδη υπήρχαν.

Τις τελευταίες μέρες οι ομάδες αυτές στα ΕΠΑΛ Ευόσμου επιτέθηκαν σε μαθητές που καλούσαν σε ΓΣ και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 20/1, κατέβασαν μαθητικό πανό με σύνθημα «Μόρφωση και υγεία για τους μαθητές», ενώ ανάρτησαν πανό που έγραφε “Εθνικιστική Νεολαία Θεσσαλονίκης” και ” Έξω οι αριστεροί από τα σχολεία”. Σε μια επίδειξη δύναμης και αποκαλυπτική των προθέσεών τους ενέργεια διακινούν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι ” Σε αυτά τα χώματα (ενν. Δυτικές συνοικίες) είμαστε διατεθειμένοι να σπείρουμε τις ιδέες μας και μια νέα εποχή να καρποφορήσει. Μια εποχή που οι αξίες και τα ιδανικά μας θα προέχουν έναντι οποιασδήποτε θεωρίας περί ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Αίμα, γη, έθνος, φυλή τα ιδανικά μας»!!

Πριν τα Χριστούγεννα μία ομάδα από αυτά τα φασιστοειδή επιτέθηκαν και χτύπησαν πρόσφυγα μαθητή του Διαπολιτισμικού Λυκείου Ευόσμου . Τριγυρνούν έξω από το Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και Λύκειο, ενώ πριν τρεις μέρες επιχείρησαν να επιτεθούν ξανά στον ίδιο, αλλά και στους άλλους πρόσφυγες μαθητές με σκοπό να τους τρομοκρατήσουν για να σταματήσουν το σχολείο. Παρόλο που δεν πέτυχαν το βασικό τους στόχο να σταματήσουν τα προσφυγόπουλα το σχολείο, τα παιδιά βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, σε καθεστώς διαρκούς φόβου και ανασφάλειας για την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα.

Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κανένας φασίστας να εμποδίζει την πρόσβαση οποιουδήποτε μαθητή στο σχολείο. Έχουν τεράστιες ευθύνες το Υπουργείο και η Διεύθυνση που ανέχτηκαν τα φασιστικά αίσχη στα σχολεία, έδωσαν οδηγίες για χαμηλούς τόνους και σιωπή, συνομίλησαν μαζί τους. Δεν είναι τυχαίο ότι διενεργούν διοικητικές διαδικασίες εναντίων διευθυντών και εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αντί να αποδεχθούν τις προτάσεις των ΕΛΜΕ για την ουσιαστική αντιμετώπιση των φασιστικών ιδεών και πρακτικών στα σχολεία. Η τακτική της ανοχής και κουκουλώματος αυτών των ομάδων μόνο διογκώνει το πρόβλημα και είναι πολύ επικίνδυνη.

Το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, αντί να απειλούν και να κουνάνε το δάχτυλο στους εκπαιδευτικούς, να εξασφαλίσουν την ασφαλή πρόσβαση όλων των μαθητών στα σχολεία χωρίς διακρίσεις και να διαθέσουν τα μέσα και το προσωπικό που χρειάζονται. Περίσσεψε η υποκρισία, όταν μειώνεται, αντί να αυξάνεται, το προσωπικό στα τμήματα υποδοχής στα οποία φοιτούν τα προσφυγόπουλα. Ακόμη και σήμερα στη μέση της χρονιάς και με τη λειτουργία των Τμημάτων Υποδοχής στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ευόσμου με μεγάλη καθυστέρηση, συνεχίζουν να έχουν τους μισούς εκπαιδευτικούς από όσους προβλέπονται. Τους καλούμε να καλύψουν όλα τα κενά και σε όλα τα σχολεία, καθώς και να προσλάβουν τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς στις δομές εκπαίδευσης που φοιτούν τα προσφυγόπουλα. Να μεριμνήσουν για να απομακρυνθούν από τα σχολεία οι μαθητές προπαγανδιστές των φασιστικών ιδεών. Είναι φανερό ότι η παιδαγωγική στάση της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν αρκεί για να αντιμετωπιστούν οι φασίστες μέσα στα σχολεία.

Οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές δεν έχουν καμία θέση μέσα στα σχολεία μας. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τους γονείς, όλη την κοινωνία να επιδείξουν μηδενική ανοχή απέναντι στη ρητορική του μίσους, της βίας του φασισμού και των εκπροσώπων του. Να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να πεταχτεί οριστικά ο φασιστικός εσμός από τα σχολεία. Οι εκπαιδευτικοί κι οι σύλλογοι διδασκόντων θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο το δημόσιο σχολείο ώστε να είναι χώρος ασφάλειας, ελευθερίας, καλλιέργειας των ανθρωπιστικών ιδεών και αξιών.

Για να ανακοπεί η συνεχιζόμενη δράση φασιστικών ομάδων που δρουν στα σχολεία με τη σταθερή στήριξη και εξωσχολικών , να υψώσουμε τείχος απέναντί τους τον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Με τον οργανωμένο συλλογικό μας αγώνα απαντάμε στις φασιστικές προκλήσεις.

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ στην περιοχή ευθύνης της οποίας ανήκουν τα ΕΠΑΛ Ευόσμου και τα Διαπολιτισμικά σχολεία με ομόφωνη απόφασή του και όλες οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης θα αναλάβουν το επόμενο διάστημα σειρά αντιφασιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών: Παραστάσεις στη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης και στην Περιφερειακή Διεύθυνση – Αντιφασιστικό συλλαλητήριο – Συντονισμό με ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ για κοινές δράσεις, συναυλία, διαγωνισμό ζωγραφικής/λογοτεχνίας, προβολή ταινιών – Διοργάνωση ιστορικών περιπάτων (π.χ. στρατόπεδο Παύλου Μελά) – Αφίσα.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, φοιτητές, εργαζόμενους, σωματεία, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές συλλογικότητες, δημοτικά σχήματα, πολιτικά κόμματα και οργανώσεις να καταδικάσουν τις φασιστικές ιδέες και πρακτικές και τους θρασύδειλους που τις υπηρετούν. Μαζικά να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 5/2, 5μμ, πλατεία Ευόσμου.

Οι ΕΛΜΕ άμεσα υλοποιούμε τις αντιφασιστικές αποφάσεις μας:

Τρίτη 1/2 στις 2.30 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ Δυτ. Θεσ/νίκης.

Τετάρτη 2/2 στις 2.30 μ.μ. παράσταση διαμαρτυρίας των ΔΣ των ΕΛΜΕ σε Περιφερειακή Δ/νση.

Πέμπτη 3/2 στις 5.00 μ.μ. οργανώνουμε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΔΟΘ.

Παρασκευή 11/2 στις 6.00 μ.μ. στην μεγάλη αίθουσα της ΕΔΟΘ καλούμε σε συνάντηση συντονισμού τις ΣΕΠΕ, γονείς, φοιτητές και φορείς για συνέχιση των αντιφασιστικών δράσεων.

Σάββατο 12/2 επίσκεψη αλληλεγγύης στο καμπ Διαβατών και συνάντηση – στήριξη στους πρόσφυγες μαθητές.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να στηρίξει την αντιφασιστική συγκέντρωση στις 5/2 και τις δράσεις των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΕΥΟΣΜΟ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

Γ΄, Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης


Η μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος με την καταδίκη της ΧΑ ενάμιση χρόνο πριν αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες μας. Το ίδιο καταδεικνύει και η μεγαλειώδης κινητοποίηση στη Σταυρούπολη το φθινόπωρο που μας πέρασε, αποτέλεσμα εντεινόμενων κινητοποιήσεων μετά από επιθέσεις σε μέλη Φοιτητικών Συλλόγων, αλλά και μαθητές, στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι η αλήθεια παραμένει μια: ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και στη λήθη παραμένει αναγκαίος. Παραμένει αναγκαίος ως αγώνας όσων παλεύουν για μια καλύτερη ζωή.

Λίγες μέρες πριν, γίναμε μάρτυρες άλλης μιας τέτοιας επίθεσης στον Εύοσμο, απέναντι σε προσφυγόπουλο μάλιστα τη φορά αυτή, από ομάδες φασιστικών, περιθωριακών στοιχείων, πιστών στον αιματηρό δρόμο που χάραξαν τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της ΧΑ.

Αυτές οι θρασύδειλες επιθέσεις, και όσοι τις υλοποιούν, είναι πάνω από όλα στήριγμα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στους μαθητές, τη νεολαία, το λαό. Αποτελούν προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται, αλλά και όσων παλεύουν και πασχίζουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια σε συνθήκες εξαθλίωσης και αποκλεισμού. Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί έχουν δώσει, και θα συνεχίσουν να δίνουν, το παρών σε όλους τους αγώνες που αφορούν την νεολαία, τα παιδιά, τη δυνατότητα να ζούμε με αξιοπρέπεια.

Στα δε σχολεία, οι επιθέσεις ξεκίνησαν με την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται ενάντια στον νόμο Κεραμέως/Χρυσοχοΐδη, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που μαυρίζει το μέλλον των μαθητών και πετάει χιλιάδες έξω από τα πανεπιστήμια, και στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα μέτρο, και έφτασαν να βάλουν και πάλι στο στόχαστρο όσους διαχρονικά βρίσκονται στο στόχαστρο των νεοναζί, δηλαδή τους ξένους, τους πρόσφυγες, τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους σε μια ξένη χώρα και να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι πρόσφυγες στην Ελλάδα, είτε με τις συνεχείς επαναπροωθήσεις και τους χιλιάδες θανάτους στο Αιγαίο, είτε με τον συνεχή αποκλεισμό, την απάνθρωπη εκμετάλλευση και την βία που δέχονται, αποτελούν μια από τις πλέον αδύναμες κοινωνικές κατηγορίες, που οι φασίστες προσπαθούν συνεχώς να τρομοκρατήσουν, δήθεν ως υπεύθυνη για την κρίση.

Εμείς στεκόμαστε δίπλα τους και απέναντι στον φόβο, το μίσος, την καταστολή. Όχι μόνο καταδικάζουμε την συγκεκριμένη επίθεση, αλλά δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα αγωνιζόμαστε για όσο χρειαστεί απέναντι σε αυτό το κτήνος που επιχειρεί και πάλι να σηκώσει κεφάλι.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλούμε κι εμείς μαζί με τα υπόλοιπα σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, το Σάββατο, 5/2, στις 17:00, στην Πλατεία Ευόσμου.

Μοιραστείτε το άρθρο