ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΚΟ «ΦΑΡΟΣ»: Όχι στον διαρκή πόλεμο κατά των μεταναστ(ρι)ών, με τους εκφοβισμούς, τις απειλές και τις εξώσεις!, Τετάρτη 2/2 – ΦΩΤΟ

Αυτή είναι της «Φάρος» η φιλανθρωπία, βγάζει μετανάστριες στο δρόμο με τη βία. Με αυτό το σύνθημα, οι συγκεντρωμένοι έξω από τα γραφεία της ΜΚΟ Φάρος Ελπίδας διαμαρτυρήθηκαν για την ακολουθούμενη πολιτική ΜΚΟ να ασκούν πρακτικές εκφοβισμού και διαρκούς ψυχολογικού πολέμου κατά μεταναστ(ρι)ών.

Οι συγκεντρωμένοι στην Ερμού 31 ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συλλογικοτήτων Room 39 και  Ανοιχτή συνέλευση Stop War on Migrants [παρατίθεται παρακάτω] και αλληλέγγυοι, καταγγέλλοντάς  τις ΜΚΟ όπως η «Draseis» και η «Φάρος Ελπίδας» ότι επιτελούν τη βρώμικη δουλειά του κράτους.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας ζήτησαν επίσης για τους μετανάστες-μετανάστριες: Στέγαση, υγειονομική περίθαλψη, πρόσβαση στην εκπαίδευση, χαρτιά και ελευθερία μετακίνησης.

Αυτά τις θέσεις και αιτήματα επιχείρησαν να μεταφέρουν στους εργαζόμενους στη «Φάρος», αλλά η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων που ανέβηκε στα γραφεία τα βρήκε ερμητικά κλειστά.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ και ΒΙΝΤΕΟ: Βαγγέλης Γλαντζής

https://new.infolibre.gr/2022/02/01/sygkentrosi-enantia-stis-exoseis-metanastrion-tetarti-02-02-stis-12-00-sta-grafeia-tis-mko-quot-faros-elpidas-quot/

Μοιραστείτε το άρθρο