Πανελλαδική μέρα δράσης για την υγεία, με απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες, Τρίτη 01/02

Εξ αναβολής λόγω του χιονιά την περασμένη βδομάδα, πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 1/2 πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση, με συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία και ΥΠΕ και πορείες σε πολλές πόλεις. Καλούν όλες οι ομοσπονδίες και τα σωματεία των εργαζομέςνων στην υγεία: ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ, αλλά και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία, εργατικοί συντονισμοί και συλλογικότητες. Στάση εργασίας σε όλο το δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στην Αθήνα συγκέντρωση 13:00 στο υπουργείο Υγείας και πορεία στη βουλή. Σε άλλες πόλεις συγκεντρώσεις σε νοσοκομεία και ΥΠΕ.

Οι επιτακτικές ανάγκες για επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή, για νέες μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, επίταξη της Ιδιωτικής Υγείας και στήριξη τους δημοσίου συστήματος υγείας αποτελούν κάποια από τα βασικά αιτήματα εργαζομένων στις υγειονομικές δομές της χώρας αλλά και πολιτών, οι οποίοι βλέπουν τη διαρκή υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ. από την κυβέρνηση και τη συνολικά εγκληματική διαχείριση της πανδημίας να προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις. Eκατόμβες νεκρών, πλήρης εξάντληση του υπάρχοντος εργασιακού δυναμικού, αδυναμία να εξυπηρετηθούν ασθενείς που δεν σχετίζονται με τον covid, συνολική καταπάτηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων και βίαιος περιορισμός της ζωής μας.


Η ΑΔΕΔΥ σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες, συναποφάσισαν την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία την Τρίτη 01/02/2022

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας (ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ/ΠΦΥ, ΠΟΣΕΥΠ/ΠΦΥ), σε κοινή σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα, στις 18 του Γενάρη, συναποφάσισαν την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία, την Τρίτη 1η του Φλεβάρη του 2022, για την ανάδειξη των προβλημάτων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, εξαιτίας των πολιτικών που ασκεί η Κυβέρνηση.

Για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κηρύσσει Στάση Εργασίας σε όλο το Δημόσιο, στο Λεκανοπέδιο, την Τρίτη, 1 του Φλεβάρη του 2022, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

Ταυτόχρονα κηρύσσει, για την Περιφέρεια, διευκολυντική Στάση Εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν, στις πόλεις τους από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 13:00, στο Υπουργείο Υγείας και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 1/2 και ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ // ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ 13.00 στην ΥΠΕ

Η κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας συνεχίζει να είναι πιεστική εξαιτίας των χιλιάδων κρουσμάτων, λόγω της μετάλλαξης Ο, αλλά κυρίως της παντελούς έλλειψης μέτρων μείωσης της διασποράς στους κρίσιμους χώρους μετάδοσης (χώρους εργασίας, εκπαίδευση και ΜΜΜ). Εδώ και δύο χρόνια, το ΕΣΥ βρίσκεται συνεχώς σε πολεμικές συνθήκες.

Το προσωπικό, ελαττωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα πανδημικά κύματα και αποδεκατισμένο εξαιτίας νόσησης και απουσιών λόγω κορονοϊού, εργάζεται με εξαντλητικούς ρυθμούς αν και ήδη εξουθενωμένο, με τους περισσότερους εργαζόμενους να έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του burn out.

Οι ΜΕΘ συνεχίζουν να είναι πλήρεις, με δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ, γεγονός που αυξάνει τη νοσηρότητα και θνητότητά τους. Οι απλές κλίνες Covid σε κάθε νοσοκομείο, μετά από κάθε εφημερία γεμίζουν ασφυκτικά και γίνεται αγώνας δρόμου μέχρι την επόμενη είτε για να αδειάσουν κρεβάτια έστω και με επισφαλή εξιτήρια είτε για να συγχωνευτούν κλινικές και να δημιουργηθούν καινούρια covid κρεβάτια.

Τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε μονοθεματικά, είτε εξ ολοκλήρου, είτε με την συγχώνευση κλινικών για αύξηση των κλινών covid, την μείωση πάνω από 80% των χειρουργείων, το ουσιαστικό κλείσιμο των εξωτερικών ιατρείων, στέλνοντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα που συνεχίζει ανενόχλητος να θησαυρίζει κυριολεκτικά πάνω στα συντρίμμια του ΕΣΥ ή στον καιάδα με κατακόρυφη αύξηση της νοσηρότητας και θνησιμότητας από άλλα σοβαρά νοσήματα.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση υπερτονίζει την ηπιότερη συμπτωματολογία της μετάλλαξης Ο και κυκλοφορεί υπεραισιόδοξες προβλέψεις, για να κρύψει την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα θωράκισης του ΕΣΥ και μείωσης της διασποράς σε κρίσιμους χώρους. Δεν σκοπεύει να λάβει κανένα από τα μέτρα που ζητούν οι υγειονομικοί, γιατί τα αντιμετωπίζει ως «αχρείαστο κόστος» και «πολυτέλεια».

Για την ακρίβεια, η κυβέρνηση και οι Διοικήσεις των νοσοκομείων κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από αυτά που διεκδικούν οι υγειονομικοί και τα σωματεία-φορείς.

Αντί για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων-επικουρικών και άρση της αναστολής στους μη εμβολιασμένους, με τακτικά επαναλαμβανόμενα test, προσλαμβάνει ελάχιστους επικουρικούς με ολιγόμηνες συμβάσεις. Μάλιστα προαναγγέλλουν απολύσεις, καταρχήν, για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή, ανοίγοντας την πόρτα για απολύσεις μονίμων υπαλλήλων στο ΕΣΥ. Οι συνάδελφοι είναι σε αναστολή επειδή για κάποιους λόγους δεν εμβολιάστηκαν και όχι επειδή αρνήθηκαν να εργαστούν, να διακινδυνεύσουν ακόμη και τη ζωή τους (όπως όλοι μας) στο πλάι των αρρώστων, όπως έκαναν μέχρι τώρα.

Αντί για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης σε νοσοκομεία και ΠΦΥ, έκανε περικοπές στον προϋπολογισμό του 2022, ενώ ετοιμάζει το “νέο ΕΣΥ” που θα προωθήσει ακόμα περισσότερο την αυτοχρηματοδότηση των νοσοκομείων και την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Αντί για επαναλειτουργία των 8 δημόσιων νοσοκομείων (που όλες οι κυβερνήσεις κράτησαν κλειστά), συνεχίζει το λουκέτο, επιπλέον σχεδιάζει νέες «συγχωνεύσεις» με κλείσιμο νοσοκομείων στο πλαίσιο της «αναδιάρθρωσης του υγειονομικού χάρτη» με οικονομικά κριτήρια και όχι με βάση πληθυσμιακές ανάγκες.

Αντί για δωρεάν, επαναλαμβανόμενα τεστ και ουσιαστική επιδημιολογική επιτήρηση, προώθησε την ατομική ευθύνη, την αυτοδιάγνωση, τα τεστ και τα μέσα προστασίας με ατομική οικονομική επιβάρυνση.

Αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα, προστάτευσε τις κλινικές προκλητικά από τις νοσηλείες Covid, τους παρείχε “πελατεία” με τη λοιπή νοσηρότητα, τις πριμοδότησε με ζεστό χρήμα. Ακόμα και τις λίγες κλινικές που θα νοσηλεύσουν Covid περιστατικά, τις χρυσοπληρώνουμε με διπλάσια νοσήλεια για νοσηλεία ασθενών με το εξιτήριο στα χέρια!

Αντί για ολοκληρωμένο εμβολιαστικό σχεδιασμό με συνδυασμένα μέτρα προσωποποιημένης ενημέρωσης, προληπτικές εξετάσεις και ουσιαστική φαρμακοεπαγρύπνηση, αξιοποίησε το εμβόλιο για ποινές, διχασμό, πρόστιμα.

Αντί για ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) για ιχνηλάτηση, ιατρονοσηλευτική παρακολούθηση και εμβολιασμό αλλά και κάλυψη των υπόλοιπων πληθυσμιακών αναγκών, μετατρέπει τις δομές της σε εμβολιαστικά κέντρα και τις χρησιμοποιεί για άντληση προσωπικού για να κλείσουν “τρύπες” στα νοσοκομεία. Συγχρόνως φορτώνει και την ΠΦΥ στα νοσοκομεία.

Αντί για αυστηροποίηση στα υγειονομικά πρωτόκολλα προχωρούν σε εκπτώσεις, με την αντιεπιστημονική και επικίνδυνη μείωση της καραντίνας σε 5 ημέρες και την συνέχιση των πρωτοκόλλων «υπερμετάδοσης» σε σχολεία, εργασιακούς χώρους και ΜΜΜ.

Η κυβέρνηση προσηλωμένη στο στόχο για ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και εμπορευματοποίηση της υγείας χρησιμοποιεί, με επικοινωνιακά τεχνάσματα, την πανδημία σαν όχημα για να επιβάλλει τους σχεδιασμούς της. Όσα αρνούνται να παρέχουν στο λαό πρέπει να τα διεκδικήσουμε και να προασπίσουμε το δικαίωμά μας στην υγεία και τη ζωή. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό! Το μέτωπο της υγείας είναι πολύ σοβαρό και μας αφορά όλους. Η πολιτική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες βεβαιώνουν την υποβάθμιση της ζωής της λαϊκής πλειοψηφίας μπρος στην κερδοφορία των λίγων.

Η ΕΝΙΘ καλεί εργαζόμενους, σωματεία και φορείς, να ενώσουμε τις φωνές και τη δράση μας και να διεκδικήσουμε:

  1. Δωρεάν μαζικά τεστ Rapid/PCR, 2 φορές την εβδομάδα σε όλους, ιχνηλάτηση των επαφών και απομόνωση. Επαναφορά της 10ήμερης καραντίνας των νοσούντων άμεσα. Πλήρης κάλυψη στα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά κτλ).
  2. Μέτρα για αποφυγή συγχρωτισμού σε χώρους δουλειάς και ειδικότερα σε χώρους εκπαίδευσης μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού. Άμεση αύξηση του αριθμού των λεωφορείων και των δρομολογίων των ΜΜΜ με δωρεάν διανομή μέσων προστασίας.
  3. Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών.
  4. Μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ για κάλυψη όλων των κενών. Άρση των αναστολών εργασίας. Καμιά σκέψη για απόλυση υγειονομικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  5. Ενίσχυση με προσωπικό και υποδομή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όλων των δομών της που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του μαζικού διαγνωστικού ελέγχου, των εμβολιασμών και της αντιμετώπισης της ήπιας νόσησης από κορονοϊό.
  6. Άμεσο άνοιγμα και επαναλειτουργία των δομών που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια (Λοιμωδών, Παναγία, πρώην 424) και η αξιοποίησή τους για αύξηση των κλινών νοσηλείας. Ούτε σκέψη για συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών και νοσοκομείων όπως προβλέπει το «Νέο ΕΣΥ» της κυβέρνησης.
  7. Επίταξη του συνόλου των δομών της ιδιωτικής υγείας και ένταξή τους σε εθνικό σύστημα αντιμετώπισης της πανδημίας χωρίς όρους και αποζημιώσεις. Άμεση επίταξη όλων των κλινών ΜΕΘ των 5 μεγάλων πολυκλινικών της Θεσσαλονίκης που θα αποσυμφορήσουν σημαντικά το ΕΣΥ και θα επιτρέψουν την συνέχιση των θεραπειών και τη διενέργεια των χιλιάδων τακτικών χειρουργείων σε αναμονή.
  8. Εξαντλητική και εξατομικευμένη ενημέρωση για την ανάγκη εμβολιασμού ανά κλάδο και χώρο δουλειάς. Ο εμβολιασμός μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην προστασία από βαριά νόσηση, όχι όμως αν δεν συνδυάζεται με τα άλλα απαραίτητα μέτρα.

Καλούμε τα σωματεία-φορείς της πόλης να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να ενισχύσουν τις διεκδικήσεις των μαχόμενων υγειονομικών. Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία με στάση εργασίας, που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, στις 1/2 12:00-15:00 και καλούμε στην συγκέντρωση 13:00 έξω από τις ΥΠΕ.


 

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ 12-λήξη βάρδιας για όλο το Δημόσιο – Απεργιακή συγκέντρωση 1μμ Υπ. Υγείας – Πορεία στη Βουλή

• Μαζικές προσλήψεις
• Καμιά απόλυση
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
• Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία
• Στη δουλειά οι συνάδελφοι σε αναστολή
• Επίταξη Ιδιωτικής Υγείας

Την 1η Φλεβαρη όλη η Υγεία απεργεί και διαδηλώνει και μαζί της θα απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι γιατί η ΑΔΕΔΥ προχωράει σε πανελλαδική σταση εργασίας για όλο το δημόσιο. Εκείνη την ημέρα πρέπει να σημάνει πανεργατικό ξεσηκωμό απέναντι στην κυβερνηση της ΝΔ που έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ με τα αίσχη της μέσα στον χιονιά.

Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του κατάφεραν να βυθίσουν την Αττική μέσα στο χάος μεσα σε δυο μέρες. Οδηγοί εγκλωβισμένοι για ώρες, επιβάτες παγιδευμένοι και τραυματισμένοι σε τρένο, ολόκληρες περιοχές χωρίς ηλεκτρικό, χιλιάδες αναγκασμένοι να περπατούν μέσα στα χιόνια με τις συγκοινωνίες παραλυμένες.

Η ιδιωτικοποιημένη Αττική Οδός καταδίκασε οδηγούς να τρέμουν μέσα στο κρύο για ώρες, η ιδιωτικοποιημένη ΤΡΕΝΟΣΕ προκάλεσε σύγκρουση αντί για βοήθεια σε αμαξοστοιχία, η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, το ιδιωτικοποιημένο Φυσικό Αέριο στέλνει εξωφρενικούς λογαριασμούς στα νοικοκυριά. Και δίπλα σε όλα αυτά έρχονται οι περικοπές να αφήσουν τους Δήμους χωρίς προσωπικό για το άνοιγμα των δρόμων, τις Συγκοινωνίες χωρίς λεωφορεία και προσωπικό, τους άστεγους, τους πρόσφυγες, κάθε ευάλωτη ομάδα χωρίς ίχνος προστασίας.

Ολες οι ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις, που ειναι το πρότυπο για τον Μητσοτάκη και θέλει να ιδιωτικοποιήσει σταδιακά όλο το δημόσιο, έδειξαν οτι το μόνο που τους ενδιάφερει ειναι τα κερδη τους και οχι οι ανθρώπινες ζωές. Γι’ αυτο την 1η Φλεβαρη θα βρεθούμε όλοι στον δρομο, απεργώντας για να ανατρέψουμε αυτην την βαρβαρη δολοφονική πολιτική και την κυβερνηση που την εφαρμόζει. Που σκοτωνει καθημερινά με την εγκληματική διαχείρηση για την πανδημία, και τις περικοπές στις υπηρεσίες που εχουμε αναγκη.

Η ΝΔ κατάφερε να είναι η μαύρη εξαίρεση στις χώρες της Ευρώπης που ενώ ο εμβολιασμός παντού μείωσε τους θανάτους από κόβιντ, στην Ελλάδα έμειναν κολλημένοι στους 100 κάθε μέρα. Ακόμα και ο Τσιόδρας με την περιβόητη μελέτη του έφτασε να παραδέχεται ότι αυτό γίνεται λόγω έλλειψης προσωπικού.

Δέκα χιλιάδες λείπουν από το ΕΣΥ σε σχέση με το 2020 (αναστολές και συνταξιοδοτήσεις) και το υπόλοιπο προσωπικό έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια της εξουθένωσης. Σ’ αυτή την κατάσταση έρχονται να προστεθούν και όλες οι απουσίες συναδέλφων λόγω του ότι νοσούν και οι ίδιοι χωρίς ρεπό και άδειες. Την ίδια ώρα που τα κρούσματα σπάνε όλα τα ρεκόρ (πχ. Αγρίνιο) οι διοικήσεις με τις ευχές του Υπουργείου ξεκινούν διαγωνισμούς για επαναφορά των εργολάβων. Ο Πλεύρης ανακοίνωσε την απόλυση των εργαζομένων σε αναστολή στα τέλη του Μάρτη, οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ βρίσκονται στον αέρα και χιλιάδες επικουρικοί και νοσηλευτές πάνε για απόλυση στις 31 Μάρτη.

Τα πράγματα οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση. Τέτοια που δεν έχουμε ξαναδεί τα δύο χρόνια της πανδημίας. Γι΄αυτό τρέχουν να “επιτάξουν” παρατασιακούς ειδικευόμενους από όποια ειδικότητα για να καλύψουν τα τραγικά κενά και με εσωτερικές μετατάξεις και εντέλλεσθε να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Στις 16 Ιανουαρίου σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης ενάντια στην εγκληματική απόφαση του Υπουργείου Υγείας να θέσει το νοσοκομείο εκτός εφημεριών για να το μετατρέψει αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο. Ο αγώνας των εργαζόμενων και η μεγάλη συμπαράσταση, φόβισαν την κυβέρνηση, παρά τα ΜΑΤ που έστειλαν στην κινητοποίηση της Κυριακής για να καταλάβουν το προαύλιο του νοσοκομείου. Το σχέδιο της κυβέρνησης να υποβιβάσει και τελικά να κλείσει το τρίτο μόλις παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας εξοργίζει τους πάντες. Δεν το κατάφεραν οι Σαμαροβενιζέλοι, το παλεύουν τώρα οι Πλεύρηδες.

Στο Αγία Όλγα, στο Σισμανόγλειο, στο Έλενα, στον Άγιο Σάββα, στο Αγρίνιο, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και σε πολλά άλλα νοσοκομεία οι συνάδελφοι συνέχεια αγωνίζονται, πολιορκούν τις διοικήσεις, προχωρούν σε συντονισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε άλλο να σκορπάνε το θάνατο στους φτωχούς, τους απλούς εργαζόμενους, τους συνταξιούχους. Με απεργιακό ξεσηκωμό μπορούμε να τους στείλουμε στον κάλαθο των αχρήστων για να σώσουμε τους ασθενείς μας, τα νοσοκομεία μας και τις ζωές μας.

Η απόφαση της ΑΔΕΔΥ να καλέσει σε πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας με αιχμή την Υγεία είναι σωστή και ανταποκρίνεται στην ανάγκη όλων μας για απεργιακή σύγκρουση και κλιμάκωση ενωτικά και συντονισμένα. Θα βρεθούμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς που συγκρούνται με την εγκληματική κυβερνητική πολιτική. Που παρόλο που εχει 80.000 κρούσματα στα σχολεία δεν παίρνει κανενα απολύτως μετρο. Θα είμαστε μαζί με τους εργαζόμενους των Δήμων όπου χιλιάδες συμβασιούχοι που στήριξαν τις δημοτικές δομές με την πανδημία, οδηγούνται στις 31 Μάρτη στην απολυση.

Όλοι μαζί μπορουμε να τσακίσουμε, Πλεύρηδες, και Μητσοτάκηδες.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ


Συγκέντρωση για την υγεία

Την Τρίτη συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία και στηρίζουμε τη στάση εργασίας των υγειονομικών.

Συγκέντρωση στο ΓΝΛ την Τρίτη 1/2 στις 12:30

Ανοιχτή Συνέλευση για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και της αξιοπρέπειας

Μοιραστείτε το άρθρο