Πορεία ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού, την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, Παρασκευή 28/01 στις 18:00 στην Καμάρα

Με τα περιστατικά γυναικοκτονιών, έμφυλης βίας, κακοποιητικών συμπεριφορών, σωματικών και ψυχολογικών και τις καταγγελίες για βιασμούς να κλιμακώνονται διαρκώς, έχει γίνει πλέον φανερό ότι η πατριαρχία και ο καπιταλισμός πρέπει να ισοπεδωθούν από την ίδια την κοινωνία. Η γυναίκα σε κάθε φάσμα της καθημερινότητάς της, από το χώρο εργασίας, την εκπαίδευση, την οικογένεια, το σπίτι, τους χώρους διασκέδασης μέχρι και τους δρόμους που κυκλοφορεί, έρχεται αντιμέτωπη με την κουλτούρα του βιασμού και την τοξική αρρενωπότητα η οποία τη συνθλίβει σωματικά και ψυχολογικά. Πίσω από τις κλειστές πόρτες και την εξαναγκαστική σιωπή του παρελθόντος στο victim blaming, την αναπαραγωγή σαθρών αφηγημάτων που υποβαθμίζουν τη θέση της βασιζόμενες στην παράδοση και την εξύμνηση του “ηθικού” παρελθόντος, τον κανιβαλισμό και τη δολοφονία χαρακτήρα, τα υπονοούμενα για την “ηθική” της υπόσταση και την “αξιοπρέπειά” της, τη διαρκή καταπίεση της σεξουαλικότητάς της, στο σήμερα.

Με τη Γεωργία και την κάθε Γεωργία απέναντι στην πατριαρχία, στην αστική υποκρισία και τις μεθοδεύσεις κράτους και επιχειρηματιών. Καμία μόνη, κανένα μόνο.

Ζωντανή αναμετάδοση από τον 1431ΑΜ


Στον απόηχο των οξυμένων περιστατικών έμφυλης βίας, των γυναικοκτονιών καθώς και των ολοένα αυξανόμενων καταγγελιών για βιασμό (24χρονη σε ξενοδοχείο της πόλης, ανήλικες σε ΕΠΑΛ της Δυτικής Θεσσαλονίκης) αποφασίσαμε να κάνουμε την οργή και την θλίψη μας πράξη και να κατέβουμε ακόμη μία φορά στους δρόμους της πόλης μας. Πιστεύουμε πως είναι ανάγκη να έχουμε μαζική συμμετοχή από ατομικότητες και συλλογικότητες της πόλης καθώς η έμφυλη βία, η πατριαρχία και η κουλτούρα του βιασμού μας αφορούν όλ@ και επηρεάζουν τις ζωές μας.

Σας καλούμε την Παρασκευή 28/01 στις 18:00 στην Καμάρα για να πραγματοποιήσουμε πορεία.
Ελπίζουμε να βρεθούμε όλ@ εκεί και να κάνουμε σαφές πως κακοποιητικές, σεξιστικές και παρενοχλητικές συμπεριφορές σε βάρος θηλυκοτήτων δεν είναι ανεκτές.

WITCHES FIGHT BACK

https://www.facebook.com/events/473508217506555?ref=newsfeed


Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο ΜΕΤ, τόπο συνάντησης και συνάθροισης της ελίτ της πόλης, μια αγέλη ανδρών, γόνων επιφανών entrepreneur και μανατζαρέων σε κυριλέ μαγαζιά της παραλίας, βιάζουν μια 24χρονη κοπέλα, αφού πρώτα τη νάρκωσαν. Πρόκειται για τον Μ. Παπαδόπουλο, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του καφέ Αχίλλειον, ο οποίος μάλιστα παραδέχθηκε το γεγονός δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ με βάση τα ως τώρα στοιχεία μεταξύ των δραστών είναι τα δύο αδέρφια Λεβέντη, ιδιοκτήτες της Coca Cola στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με καταγγελίες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αγέλη των τριών ανδρών αποτελεί κομμάτι ενός ολόκληρου κυκλώματος βιαστών και μαστροπών, που προβαίνει κατ’ εξακολούθηση σε ανάλογες κακοποιητικές πράξεις, οι οποίες, φυσικά, έχουν θαφτεί κάτω από το βάρος της δύναμης που έχει αυτή η ομάδα στα χέρια της, με τη μορφή της κοινωνικής νομιμοποίησης που λαμβάνουν πάντα, τα καλά παιδιά, οι γόνοι εύρωστων οικογενειών, οι επιχειρηματικοί και πολιτικοί πυλώνες της Θεσσαλονίκης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως ακόμα και μετά από την καταγγελία της 24χρονης στην αστυνομία, ο ένας εκ των βιαστών, ο Β. Λεβέντης, συνελήφθη για να αφεθεί λίγες ώρες μετά ελεύθερος, ποζάροντας προκλητικά σε φωτογραφίες στα σόσιαλ μίντια διαβάζοντας εφημερίδα που έγραφε την είδηση. Οι πληροφορίες που έρχονται μέχρι σήμερα στο φως, πρωτίστως μέσω του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη -ο οποίος δέχεται απειλές και διώξεις για την αλληλέγγυα στάση του- μιλούν και για άλλες νεαρές γυναίκες θύματά τους, οι οποίες απειλούνται ώστε να μην μιλήσουν, ενώ το κύκλωμα των βιαστών και μαστροπών φαίνεται να ξεπερνά τα σύνορα της Θεσσαλονίκης και να εμπλέκονται σε αυτό εκπρόσωποι του εφοπλιστικού κεφαλαίου και πολιτικοί.

Αυτή τη φορά, το θύμα βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει αυτό που συνέβη και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Η έκρηξη των περιστατικών έμφυλης βίας τον τελευταίο χρόνο, με διψήφιο αριθμό γυναικοκτονιών, ξυλοδαρμούς γυναικών, βιασμούς και συγκαλύψεις, φανερώνει πως ένα υπάρχει ένα βαθύ πρόβλημα πατριαρχίας στην ελληνική κοινωνία, που φυσικά με τη σειρά του δεν είναι κάτι αμιγώς καινούργιο, ωστόσο η ένταση του έχει πάρει πλέον διαστάσεις επιδημίας. Και φαίνεται πως η πατριαρχία δεν κάνει διακρίσεις. Εκδηλώνεται με την ίδια άνεση, στην ιδιωτικότητα των μικρών ενοικιαζόμενων σπιτιών, εκδηλώνεται στα κελιά των φυλακών, εκδηλώνεται σε ψυχιατρικές κλινικές, σε πολυτελείς βίλες, σε σουίτες του ΜΕΤ, σε σχολικές αίθουσες, σε ιατρεία, σε αίθουσες Πανεπιστημίων, σε σκοτεινά σοκάκια και σε οικογενειακές κρεβατοκάμαρες. Εκδηλώνεται από τα “καλά παιδιά”, από τους οικογενειάρχες, από τους πατεράδες, τους γιούς, τους γκόμενους, τους πλούσιους και τους φτωχούς.

Εκδηλώνεται διότι έχει κυριαρχήσει η αντίληψη πως ο άντρας έχει φυσικές ορμές τις οποίες μαθαίνουμε πως δεν μπορεί να ελέγξει, γιατί “είναι στη φύση του”. Εκδηλώνεται γιατί έχουμε μάθει ότι το θύμα μπορεί να είναι “προκλητικά ντυμένο” και γιατί “κυκλοφορούσε έξω μόνη της, αργά το βράδυ”. Εκδηλώνεται γιατί το όχι, στα μυαλά του κόσμου είναι ένα ναι που ακόμα δεν δόθηκε. Εκδηλώνεται γιατί ο σεξισμός έχει ποτίσει βαθιά, τη σκέψη μας, την επιθυμία μας και όλη μας την υπόσταση.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση της 24χρονής από την Θεσσαλονίκη, εισέρχεται βίαια, πέρα από τον έμφυλο παράγοντα και ο παράγοντας της ταξικής θέσης των βιαστών, καθώς κάνοντας πρώτα και κυρίαρχα χρήση της αντρικής ταυτότητας τους, βίασαν την κοπέλα και έπειτα κάνοντας χρήση της ταξικής θέσης τους, κινητοποίησαν έναν ολόκληρο λούμπεν συρφετό από τηλεπερσόνες, ινφλουένσερς της κακιάς ώρας και τοπικούς παράγοντες, προκειμένου να αντιστραφεί η αφήγηση του βιασμού και να μετατραπεί το συμβάν σε «ροζ πάρτι», να κρυφτούν τα ονόματα των ενόχων και τελικά να μην ανοίξει ρουθούνι.

Το λέμε για να το βάλουν όλοι καλά στο μυαλό τους. Οι αγέλες των ‘alpha males’, που λειτουργούν σαν λυσσασμένα σαρκοβόρα, που μαζεύονται και ναρκώνουν κοπέλες για να τις βιάσουν, που βιντεοσκοπούν χωρίς συναίνεση και ανεβάζουν ιδιωτικές στιγμές στο διαδίκτυο, οι γόνοι της “καλής κοινωνίας”, δηλαδή της ελληνικής λούμπεν μεγαλοαστικής τάξης, απόγονοι των λαδέμπορων και των ταγματασφαλιτών, οι διάφοροι κυβερνητικοί που κατηγορούνται για κατα συρροήν βιασμούς και παραμένουν στις θέσεις τους, μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι, αποτελούν συμπτώματα ενός βαθιά άρρωστου συστήματος που βασίζεται πάνω στις τρεις μορφές καταπίεσης, της τάξης, του φύλου και της φυλής.

Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, δεν είναι ψυχικά ασθενείς, δεν έχουν μάλιστα τίποτα το ιδιαίτερο, πέρα από μια υπερφουσκωμένη αίσθηση προνομίου απέναντι του Άλλου, της αδύναμης, της εργαζόμενης, του πρόσφυγα, της κατατρεγμένης.

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΓΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ, ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ.

Στηρίζουμε το κάλεσμα των Witches Fight Back.

Να συναντηθούμε όλες/οι/α μαζί στους δρόμους αυτής της πόλης, που θέλουμε να υπάρχουμε ελεύθερες και όχι γενναίες. Να οξύνουμε τα αντανακλαστικά μας απέναντι στη συγκάλυψη και το ξέπλυμα των βιαστών.

Όλες/οι/α μαζί.

Ποτέ καμία μόνη.

Αν είμαστε ενωμένες δεν έχετε ελπίδα.

Δεν κάνουμε πίσω, απάνω τους!

Συντροφικά,

Η ομάδα πύραυλος


Πορεία κατά της κουλτούρας του βιασμού και της έμφυλης βίας

Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΒΙΑΣΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΛΜΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

Η 24χρονη Γεωργία εδώ και 21 ημέρες έχει βιαστεί και κακοποιηθεί, την έχουν εκφοβίσει και τραμπουκίσει, και όμως η ίδια στέκεται απέναντι σε όλα τα πλέγματα εξουσίας που μανιωδώς προσπαθούν να ξεπλύνουν αλήτες golden boys και κυκλώματα βιαστών, παλεύοντας για την δικαίωσή της και την αξιοπρέπεια κάθε γυναίκας. Εδώ και 21 ημέρες αντί να έχουμε εξελίξεις για την δικαίωση της αδελφής μας το τελευταίο μήνυμα που μας στέλνει είναι ότι απειλείται η ζωή της. Εδώ και 21 ημέρες έχουμε…

– Το δικηγόρο των θυτών να επιτίθεται στη Γεωργία προσπαθώντας να την φοβίσει και μην προχωρήσει στην καταγγελία

– Την αστυνομία που δεν έχει διαβιβάσει ακόμη τις τοξικολογικές εξετάσεις στο δικηγόρο του θύματος με αποτέλεσμα να μην έχουν κινηθεί ακόμη οι νομικές διαδικασίες και οι θύτες να παίρνουν χρόνο για τα επόμενα βήματά τους

– Το «Αχίλλειον» να βγάζει μία ανακοίνωση ότι ο θύτης είναι προσωπικό και όχι ιδιοκτήτης και την ίδια στιγμή να χαρακτηρίζει το βιασμό ως περιστατικό! Επειδή το θάρρος της Γεωργίας να μιλήσει φέρνει στην επιφάνεια ένα ολόκληρο κύκλωμα βιαστών δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι η διοίκηση δεν ήξερε-δεν άκουσε-δεν είδε τίποτα στο χώρο της. Το γεγονός αυτό την καθιστά συνένοχη στο βιασμό.

– Τηλεπερσόνες που έχουν σχέσεις με τους βιαστές να αναρωτιούνται τι δουλειά είχε η 24χρονη σε ένα πάρτι αναδεικνύοντας τον αυτοματισμό να μεταθέτουν την ευθύνη του βιασμού στα θύματα. Ένας αυτοματισμός που δείχνει πως τα αντανακλαστικά λειτουργούν για την προάσπιση των σχέσεων εξουσίας φέρνοντας στην επιφάνεια πως η κουλτούρα του βιασμού είναι διάχυτη σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

– Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να θάβουν την υπόθεση και όταν επιλέγουν να αναφερθούν σε αυτή το θύμα να μπαίνει στο εδώλιο του κατηγορούμενου και οι θύτες να την βγάζουν καθαρή με την «ομορφιά» και το κοινωνικό τους στάτους να λειτουργούν ως πειστήρια της αθωότητας τους.

– Κυκλώματα της νύχτας να απειλούν τη ζωή της αδελφής μας την ίδια ώρα που οι βιαστές απολαμβάνουν την ασυλία τους σε όλα τα επίπεδα

Δεν μας είναι καινούργια αυτά τα είδαμε και στην υπόθεση Λιγνάδη με την ενεργοποίηση κάθε αλητείας για το ξέπλυμα του παιδοβιαστή. Αλλά δεν πέρασε…

Το λέμε δυνατά προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα αφήσουμε μόνη την αδελφή μας. Θα προστατεύσουμε όλα τα θύματα με κάθε τρόπο. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ξεπλύματος και υπονόμευσης του βιασμού από δήθεν τηλεπερσόνες και κοινή γνώμη που ρίχνουν την ευθύνη στο θύμα και όχι στην αποτρόπαια πράξη των θυτών. Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι απόψεις που κατηγορούν το θύμα για την επιλογή του να παραβρεθεί στο πάρτι, την επιλογή του να μην περάσει μόνο του το βράδυ της πρωτοχρονιάς, την επιλογή του να φορέσει ότι ήθελε αποτελούν εξιλαστήριο για τους θύτες και η μόνη τους θέση είναι στο βάθος του Θερμαϊκού. Καλούμε σε στήριξη της αδελφής μας και όχι των βιτρινών που περιθάλπουν βιαστές και ξεπλένουν τα εγκλήματα τους.

Η θέση μας είναι με την Γεωργία. Η θέση μας είναι με οποιαδήποτε ατομικότητα βγαίνει μπροστά και αντιμετωπίζει τους κακοποιητές της.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/01 ΣΤΙΣ 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης


Συγκέντρωση ενάντια στην πατριαρχία και τους βιασμούς/ Θεσ/νικη 28/1 στις 18:00 Καμάρα

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ! Καμία μόνη. Καμιά διαμαρτυρία που δεν επιλέγει να βγει στον δρόμο του αγώνα δεν αρκεί. Στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη, χέρι με χέρι και αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της έμφυλης καταπίεσης και όλων των μορφών εξουσίας. Για εμάς είναι προφανές ότι ο δρόμος για την εξάλειψη της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, έναν αγώνα συνολικό, που τάσσεται ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και σε κάθε μορφή εξουσίας. Ως αγωνίστριες και ως αναρχικές προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων, γυναικών και ανδρών, για την ανατροπή του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση. ΚΡΑΤΟΣ-ΜΜΕ-ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ: ΚΡΑΤΟΣ, Μ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς και ενώ νέα μέτρα απαγόρευσης έχουν τεθεί σε γενική ισχύ διοργανώνεται μάζωξη σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, από γνωστούς ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης της πόλης, αλλά και επιχειρηματιών από την Αθήνα κατά τη διάρκεια του οποίου ναρκώθηκε και βιάστηκε ομαδικά μια 24χρονη. Η γυναίκα καταγγέλλει άμεσα το γεγονός στην αστυνομία καταθέτοντας μήνυση εις βάρος των βιαστών της. Η αστυνομία συλλαμβάνει τελικά μονάχα τον έναν 27χρονο ιδιοκτήτη και υπεύθυνο του καταστήματος «Αχίλλειον», ενώ η δικαστική αρχή δίνει εντολή για άμεση παύση της κράτησης του επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους και απαγόρευση επικοινωνίας με την κοπέλα. Πέραν τούτου, ουδέν. Ο κατηγορούμενος μετά την πάροδο μερικών ημερών παραδέχεται τη συμμετοχή του στο συμβάν, λέγοντας ότι πίεσε νεαρές κοπέλες να παρευρεθούν στο ξενοδοχείο με αποτέλεσμα μια εξ αυτών να «εκτεθεί ψυχικά και σωματικά». Δύο μέρες μετά ο κατηγορούμενος αλλάζει τη «μιντιακή» του κατάθεση, υποστηρίζοντας ότι το κινητό του είχε κλαπεί και δεν είχε κοινοποιήσει ο ίδιος την προηγούμενη δημοσίευση.

Αυτό το χρονικό διάστημα η κοινή γνώμη παρακολουθεί με αποτροπιασμό μια σειρά αποκαλύψεων για την εγκληματική δράση του βρωμερού κυκλώματος στο οποίοι εμπλέκονται γόνοι αστικών οικογενειών, ιδιοκτήτες «κλασσάτων» μαγαζιών, μεγαλοεπιχειρηματίες και ανθρώποι της νύχτας με προσβάσεις και επιρροή -λόγω του κοινωνικού και ταξικού του στάτους- στην αστυνομία και τις δικαστικές αρχές. Οι αποκαλύψεις αυτές γίνονται μέσα από τη δράση και την τοποθέτηση ατόμων και ομάδων που επιχειρούν να σπάσουν τον φόβο, σε πλήρη αντίθεση και παρά τις επιθυμίες των κυρίαρχων ΜΜΕ, των τηλεπερσόνων και διάφορων άλλων όψιμων τιμητών της γυναικείας χειραφέτησης, ενόσω στο σύνολό τους οι «θεσμικοί φορείς» προσπαθούν να υποβαθμίσουν, να συγκαλύψουν και να ξεπλύνουν τους συγκεκριμένους εμπλεκόμενους.

Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στην αστική δικαιοσύνη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συγκαλύπτει και αφήνει ελεύθερους βιαστές ενώ προσπαθεί σταθερά και επανειλημμένα να υποβαθμίσει, να θάψει ή να χειριστεί με βάση τα πατριαρχικά στερεότυπά τις υποθέσεις αυτές.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ!

Ενώ την προηγούμενη χρονιά μετρήσαμε 19 γυναικοκτονίες, η πατριαρχία έρχεται πάλι να μας θυμίσει ότι βιάζει, καταπιέζει και δολοφονεί! Είναι η διαρκής υπενθύμιση ότι ανά πάσα στιγμή, εμείς ως γυναίκες, μπορούμε λόγω του φύλου μας ή της σεξουαλικότητάς μας, να γίνουμε αντικείμενα καταπίεσης. Μέσα σε μία πατριαρχικά δομημένη κοινωνία, η κοινωνική νομιμοποίηση της έμφυλης βίας αποκρυσταλλώνεται είτε στην αποδοχή καταπιεστικών-εξουσιαστικών συμπεριφορών είτε στο να αποκρύπτονται τέτοιου είδους περιστατικά, ειδικότερα αν το στάτους των βιαστών το επιτρέπει ή και το επιβάλλει.

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ!

Καμία μόνη. Καμιά διαμαρτυρία που δεν επιλέγει να βγει στον δρόμο του αγώνα δεν αρκεί. Στεκόμαστε αλληλέγγυες η μία δίπλα στην άλλη, χέρι με χέρι και αγωνιζόμαστε για την εξάλειψη της έμφυλης καταπίεσης και όλων των μορφών εξουσίας. Για εμάς είναι προφανές ότι ο δρόμος για την εξάλειψη της πατριαρχίας και της έμφυλης βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, έναν αγώνα συνολικό, που τάσσεται ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και σε κάθε μορφή εξουσίας. Ως αγωνίστριες και ως αναρχικές προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων, γυναικών και ανδρών, για την ανατροπή του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΚΡΑΤΟΣ-ΜΜΕ-ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Συγκέντρωση ενάντια στην πατριαρχία και τους βιασμούς, Παρασκευή 28/1/2022 στις 18:00 Καμάρα.

Ελεύθερες Γυναίκες / Μαύρο & Κόκκινο (μέλος της Α.Π.Ο-Ο.Σ.)


Η σαπίλα του συστήματος γεννάει τη βία κατά των γυναικών – Διαδήλωση: Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 28/1

Η υποκρισία των ΜΜΕ και της αστικής τάξης δείχνει τα «τέρατα», αλλά κρύβει το σύστημα και την πολιτική που τα θρέφει.

Η ταξική αλληλεγγύη το όπλο μας

Διαμαρτυρία – Διαδήλωση: Παρασκευή 28/1, 18.00, Καμάρα

Τις τελευταίες μέρες έχουν έρθει στο φως και προβάλλονται ιδιαίτερα δύο υποθέσεις βιασμών: αυτή της 24χρονης από κροίσους και επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη και της 17χρονης έφηβης από τον ιερέα στα Πατήσια. Και είναι μόλις δύο περιπτώσεις καταγγελιών ανάμεσα στα δεκάδες παρόμοια φριχτά περιστατικά που έχουν υποστεί οι γυναίκες, που δεν μπόρεσαν να μιλήσουν. Τα τελευταία δέκα χρόνια, ιδιαίτερα μέσα στα τελευταία δύο της πανδημίας, η σωματική και ψυχική βία κατά των γυναικών έχει αυξηθεί και παίρνει τρομακτικές διαστάσεις. Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις δολοφονιών γυναικών μέσα στο 2021, που τάραξαν την κοινή γνώμη και έφεραν στην επιφάνεια αυτό το χρόνιο πρόβλημα.

Η οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση. Μέσα σε αυτή, βασικά θύματα αποτελούν οι γυναίκες, ως ένα από τα πιο αδύναμα τμήμα της εργατικής τάξης και της κοινωνίας, μαζί με τα παιδιά. Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο οι βιασμοί, ξυλοδαρμοί και δολοφονίες των γυναικών. Η ανεργία ακόμη μαστίζει περισσότερο τις γυναίκες. Οι χαμηλότερες οικονομικά θέσεις στην αγορά εργασίας ακόμη καταλαμβάνονται κατά πλειοψηφία από γυναίκες. Πολλές γυναίκες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη δουλειά για να φροντίσουν τα παιδιά ή τα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας, γιατί όχι μόνο το κράτος δεν αναλαμβάνει αυτό το κομμάτι, αλλά αντίθετα οι νεοφιλελεύθεροι ιδιωτικοποιούν και διαλύουν τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, τα νοσοκομεία και τη δημόσια εκπαίδευση, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες να επιστρέφουν στον «μεσαίωνα» της οικονομικής εξάρτησης και του νοικοκυριού.

Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση έχουν οδηγήσει σε μια συνολική αύξηση της βίας, των ψυχικών ασθενειών, της εγκληματικότητας. Ασθένειες με βασικό μεταδότη την αστική τάξη, τους πολιτικούς και το κράτος της. Όσο πιο ψηλά ανεβαίνει κανείς στην ελίτ, όσο πιο βαθιά σκάβει μέσα στους κρατικούς μηχανισμούς και στα αστικά κόμματα, τόσο μεγαλύτερη διαφθορά και ανηθικότητα συναντάει, που μένει πλήρως στο σκοτάδι και ατιμώρητη! Δεν είναι μόνο ο κορονοϊός και η διαχείριση της πανδημίας, για την οποία φέρει ευθύνη η ντόπια και ξένη ελίτ και φυσικά το επιτελείο της εγκληματικής κυβέρνησης Μητσοτάκη! Κυβερνούν με τη βία του κράτους έκτακτης ανάγκης, απαγορεύουν τις απεργίες, χαρακτηρίζοντας τες παράνομες, απαγορεύουν ουσιαστικά τις διαδηλώσεις. Ταυτόχρονα στους χώρους δουλειάς μεγαλώνει η καταπίεση, η υποτίμηση και απαξίωση των εργαζόμενων, η πίεση και ενοχοποίηση με τον μπαμπούλα «αξιολόγησης». Οι ξυλοδαρμοί εργαζόμενων, οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου της καθημερινής καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας της εργατικής τάξης.

Η οικονομική ανεξαρτησία μέσα από την ισότιμη συμμετοχή στην εργασία. Ο σεβασμός δικαιωμάτων και κατακτήσεων (όπως π.χ. στις ελεύθερες και ασφαλείς εκτρώσεις, στο οικογενειακό δίκαιο και άλλα), είναι κατακτήσεις του γυναικείου και του εργατικού κινήματος, που έχουν συμβάλλει καθοριστικά στον εξανθρωπισμό της κοινωνίας. Πρέπει να τα υπερασπιστούμε πάση θυσία, ενάντια στο αντιδραστικό πισωγύρισμα και τον σκοταδισμό που προωθούν οι νεοφιλελεύθεροι, είτε είναι δεξιοί και ακροδεξιοί, είτε είναι δήθεν «κεντρώοι» και «προοδευτικοί»

Τα «τέρατα» που γεννούν οι ίδιοι και το σύστημά τους, προσπαθούν να συγκαλύψουν η αστική τάξη, οι μηχανισμοί των ΜΜΕ και των “social media”, όλα τα αστικά και νεοφιλελεύθερα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.). Κάνουν συστηματική προπαγάνδα για τη δήθεν «ευαισθησία» τους απέναντι στην «έμφυλη βία» – αυτοί που με την πολιτική τους κανιβαλίζουν τους εργαζόμενους και την κοινωνία, τσαλαπατούν κυνικά κάθε ηθική και ανθρώπινη αξία! Πρέπει να ορθώσουμε ένα μέτωπο σε αυτή την υποκρισία. Να σταματήσουμε το δηλητήριο αυτού του κάλπικου, ατομικίστικου «δικαιωματισμού». Που μόνο στόχο έχει να φυτέψει τεχνητούς διαχωρισμούς στο εσωτερικό της εργατικής τάξης, για να αλληλοφαγωνόμαστε μεταξύ μας, για να μένει ο πραγματικός ένοχος στο απυρόβλητο. Για να κατακερματίσει, να πολτοποιήσει τις κοινωνικές αξίες και κάθε ταξική οργάνωση σε κατασκευασμένες, ακίνδυνες «ταυτότητες».

Η μόνη διέξοδος είναι στην ταξική οργάνωση και αγώνα, όπου μόνο εκεί μπορούν και πρέπει να βρουν την σταθερή θέση και προβολή τους τα αιτήματα και η πάλη για τα δικαιώματα των γυναικών. Η γυναικεία καταπίεση δεν υπήρχε πάντα και ούτε θα υπάρχει για πάντα. Είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την ταξική κοινωνία και το καπιταλιστικό σύστημα. Μόνο σε μια κοινωνία πραγματικής ισότητας και πολιτισμού -μια σοσιαλιστική/κομμουνιστική κοινωνία- θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε κάθε τέτοια μορφή εκμετάλλευσης, ρατσισμού, βίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, Γυναίκες και Άντρες, εργαζόμενες και εργαζόμενοι, νέες και νέοι, πρέπει να ενωθούμε πάνω από τεχνητούς διαχωρισμούς. Να προωθήσουμε την ισότιμη και αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στις οργανώσεις και τους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος, που είναι το πιο σίγουρο θεμέλιο κάθε αξιοπρέπειας. Να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας. Για τη συθέμελη ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, που θα εγγυηθεί το ξερίζωμα της βίας και καταπίεσης.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)


Πορεία ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού και την έμφυλη βία

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς εξέχοντα μέλη της κοινωνίας της πόλης εκμεταλλεύτηκαν το αντρικό αλλά και το ταξικό τους προνόμιο, για να επιβεβαιώσουν την εξουσία τους στο σώμα μιας γυναίκας. Ο βιασμός της Γεωργίας από ένα τσούρμο καλοζωισμένων παρασίτων και όσα ακολούθησαν ξεμπρόστιασαν όλη τη σαπίλα της Θεσσαλονίκης αλλά και όλης της χώρας.

Ξεμπρόστιασε τα “καλά παιδιά”, τους “επιτυχημένους” και “αυτοδημιούργητους”. Ξεμπρόστιασε τη δικηγορική χυδαιότητα, καθώς ο δικηγόρος των δραστών και σε αναστολή) μέλος του ΣΥΡΙΖΑ απείλησε και επιτέθηκε στη Γεωργία. Ξεμπρόστιασε για ακόμα μία φορά την “δικαιοσύνη” που έκανε ό,τι μπορούσε, για να καλύψει τους θύτες. Ξεμπρόστιασε τον lifestyle παρασιτισμό των λεγόμενων “influencers” και των τηλεοπτικών “αστέρων”. Αποκάλυψε ότι όλοι αυτοί είναι απλά η προβεβλημένη όψη της μαφίας. Τέλος, έφερε στο φως ένα ολόκληρο κύκλωμα βιαστών και νταβατζήδων που καλύπτεται πίσω από τα φώτα της “μεγάλης ζωής”.

Βέβαια θα ήταν συναισθηματικά πολύ βολικό για εμάς να πιστέψουμε πως αυτά είναι φαινόμενα που αφορούν τη (νόμιμη και παράνομη) αστική τάξη και τους παρατρεχάμενούς της. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η έμφυλη βία, οι βιασμοί κι οι γυναικοκτονίες δεν αφορούν μόνο τους πλούσιους. Είναι φαινόμενα που παρατηρούνται σε όλο το κοινωνικό σώμα, ανεξάρτητα από την ταξική θέση των δραστών. Ωστόσο, όλοι αυτοί έχουν κοινές συνισταμένες την αντίληψη του σώματος και των άλλων ανθρώπων ως προέκταση της ιδιοκτησίας τους και την προσπάθεια κυριαρχίας και εξουσίας πάνω στο γυναικείο σώμα, που θεωρούν κτήμα τους.

Θα ήταν επίσης πολύ βολικό συναισθηματικά να πούμε “πώς έχει γίνει έτσι η κοινωνία;” ή να “στρουθοκαμηλίσουμε” και να πούμε ότι τώρα ακούμε πιο πολλές τέτοιες περιπτώσεις, γιατί “αυτά δε γινόντουσαν παλιά”. Όχι, αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα. ΠΑΝΤΑ γίνονταν αυτά. Παλιότερα ίσως να ήταν και χειρότερα τα πράγματα. Αυτό που έχει αλλάξει είναι ότι πλέον τα θύματα έχουν αρχίσει να μιλάνε και να υπερασπίζονται τη θέση τους. Αυτό που έχει αλλάξει, επίσης, είναι ότι οι γυναίκες έχουν μπουχτίσει και ένα μέρος της κοινωνίας τούς συμπαραστέκεται.

Πλέον καμία γυναικοκτονία δεν μπορεί να βαφτιστεί “έγκλημα πάθους” χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις. Κανένας βιασμός δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το “τι φόραγες;” ή το “τι δουλειά είχε εκεί;”, χωρίς να υπάρξει κατακραυγή. Κανένας δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον βιαστή φίλο του, χωρίς να έχει συνέπειες. Και το πιο σημαντικό από όλα, οι καταπιεσμένες πέρα από το να σπάσουν τη σιωπή τους άρχισαν να βγαίνουν και στον δρόμο, για να τσακίσουν την πατριαρχία. Τα πράγματα αλλάζουν και τίποτα δε θα γυρίσει πίσω σε κάποιες παλιές μυθικές εποχές, όπου τα πάντα κρύβονταν πίσω από την ντροπή, την ενοχή που η πατριαρχία φρόντιζε να ενσταλάζει στα θύματα πίσω από την κοινωνική αδιαφορία.

Να αγωνιστούμε, όχι για να είναι γενναίες οι γυναίκες και να αποτρέπουν τον βιασμό τους ή να έχουν τη δύναμη να τον καταγγέλλουν εκ των υστέρων, αλλά για να εξαλειφθεί αυτή η ντροπή για το ανθρώπινο γένος. Να παλέψουμε, για να μην υπάρξει άλλη γυναίκα δολοφονημένη. Να πετάξουμε την πατριαρχία αλλά και το σύστημα με το οποίο είναι πλέον άρρηκτα δεμένη, τον καπιταλισμό και το κράτος, εκεί που τους αξίζει: στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΠΟΡΕΙΑ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


Πορεία ενάντια στους βιασμούς, τις γυναικοκτονίες, την έμφυλη βία & την πατριαρχία

ΜΠΑΤΣΟΙ- ΑΦΕΝΤΙΚΑ- ΜΜΕ – ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΙΑΣΤΗ

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 24χρονη Γεωργία ναρκώνεται και βιάζεται ομαδικά σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Την ώρα που προσπαθεί να φύγει από πάρτι που πραγματοποιείται εκεί από μεγαλοεπιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, και ενώ είναι ημιλιπόθυμη, τρία άτομα την εγκλωβίζουν και την οδηγούν σε ένα δωμάτιο. Την επόμενη μέρα ξυπνά με εμφανή σημάδια κακοποίησης και βιασμού. Από την πρώτη στιγμή καταγγέλλει τα γεγονότα. Ενώ βρίσκεται ακόμα σε σοκ, παραμένει για ώρες μόνη της στο αστυνομικό τμήμα χωρίς καμία υποστήριξη. Εκεί κατονομάζει τον Μάνο Παπαδόπουλο, έναν εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης «Αχίλλειον» ως το άτομο που την οδήγησε στους βιαστές και τον Βασίλη Λεβέντη ως έναν εκ των τριών βιαστών της. Η αστυνομία την «ενημερώνει» ότι πάει να τα βάλει με «επώνυμη οικογένεια» (για ποιο άλλο λόγο πέρα από το να την τρομοκρατήσει;) και μέσα στο αστυνομικό τμήμα η κοπέλα δέχεται απειλές από τον δικηγόρο των βιαστών. Η ίδια αναφέρει ότι αναγκάζεται να περιμένει τρεις ημέρες προτού εξεταστεί από ιατροδικαστή, δεν της κάνουν αμέσως εξετάσεις αίματος μολονότι η ίδια καταγγέλλει ότι ήταν ναρκωμένη, ενώ οι δικαστικές αρχές δεν την καλούν να καταθέσει παρά μόνο 14 μέρες αργότερα. Στο ενδιάμεσο διάστημα, οι δύο από τους δράστες που έχουν κληθεί να καταθέσουν είτε ως κατηγορούμενοι είτε ως μάρτυρες αφήνονται ελεύθεροι, δεν γίνεται έρευνα για τα άλλα πρόσωπα και η υπόθεση θάβεται, παρά το γεγονός ότι ο Παπαδόπουλος τις ίδιες μέρες παραδέχεται εμμέσως το γεγονός στα σόσιαλ μίντια. Και όταν πλέον η υπόθεση έρχεται στο φως εξαιτίας της επιμονής της κοπέλας και της δημοσιοποίησης των καταγγελιών της, αρχίζει η επιχείρηση συκοφάντησης της ίδιας και ξεπλύματος των δραστών, με τη χρήση όλων των πατριαρχικών και ταξικών στερεοτύπων να προβάλλονται από τα ΜΜΕ, τα οποία αποκαλύπτουν το όνομα και τη φωτογραφία της παρά τη θέλησή της.

Η υπόθεση αυτή έρχεται να αναδείξει πως δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αλλά για τη συστηματική εγκληματική δράση ενός κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται επιχειρηματίες, μεγαλοαφεντικά, παράσιτα-γόνοι μεγαλοαστικών οικογενειών και μαφίες, οι οποίοι βασίζονται απροκάλυπτα στην εξουσία που έχουν και στη γνώση τους πως η δράση τους θα υποβαθμιστεί, θα συγκαλυφθεί και θα ξεπλυθεί από την αστυνομία, τις δικαστικές αρχές, τα ΜΜΕ και τα πολιτικά αφεντικά. Είναι οι ίδιοι που με την εξουσία που κατέχουν εντείνουν τους όρους εκμετάλλευσης στα εργασιακά τους κάτεργα, οι ίδιοι που επιχειρούν να επιβληθούν με τη βία σε όποιο σώμα επιλέξουν. Πρόκειται για μια συνθήκη, την οποία όχι απλά γνωρίζουν οι θεσμοί και επιχειρούν να την καλύψουν αλλά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διαιώνισης τους.

Γιατί εκείνο που οπλίζει τα χέρια των βιαστών και δολοφόνων, και ξεπλένει τα εγκλήματά τους είναι ένα ολόκληρο σύστημα, που έχει όνομα και λέγεται πατριαρχία, κράτος και καπιταλισμός. Οι δράστες γαλουχούνται, ενθαρρύνονται, οπλίζονται και στο τέλος καλύπτονται και δικαιολογούνται από τις κυρίαρχες αξίες και τους ίδιους τους μηχανισμούς. Γιατί η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Γιατί είναι οι ίδιοι οι κρατικοί φορείς που υπερφίαλα διατυμπανίζουν ότι νοιάζονται για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, που καθημερινά αναπαράγουν την καταπίεσή τους. Απολύουν εγκύους, αθωώνουν βιαστές και γυναικοκτόνους, προωθούν νομοσχέδια ενάντια στις αμβλώσεις, κρατούν κατά χιλιάδες έγκλειστες πρόσφυγες-μετανάστριες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις πνίγουν στο Αιγαίο, τις απειλούν, τις ξυλοκοπούν και τις βιάζουν στα σύνορα, τις παρενοχλούν σεξουαλικά- όπως καταγγέλλουν οι φυλακισμένες μετανάστριες στην κόλαση της Πέτρου Ράλλη και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, και καταστέλλουν αγωνιζόμενες γυναίκες που δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στην κρατική, καπιταλιστική, πατριαρχική βαρβαρότητα.

Απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν οι εξουσιαστές σε ολόκληρο τον πλανήτη, προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων για την ανατροπή του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ, ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Διαδήλωση: Παρασκευή 28/01, 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία- Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !
ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ!
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/1 στις 6μμ στη ΚΑΜΑΡΑ
Γιατί:
– Καμία έκπληξη δεν μας προκάλεσε η είδηση ότι διάφορα “καλόπαιδα” της αστικής τάξης ναρκώνουν και βιάζουν κοπέλες σε σουίτες ξενοδοχείων. Δυστυχώς είναι κοινός τόπος ότι αυτή η υπόθεση της ελληνικής “αγέλης λύκων” είναι πολύ πιθανόν να περάσει στα ψιλά της ελληνικής δικαιοσύνης – αυτής που καταδικάζει καθαρίστριες γιατί πλαστογράφησαν ένα πτυχίο δημοτικού για να μπορέσουν να δουλέψουν αλλά αφήνει κατά συρροή βιαστές να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αυτής που, χωρίς την βοή που ξεσήκωσε το φεμινιστικό κίνημα και την υποδειγματική στάση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, θα είχε καταφέρει να συγκαλύψει την υπόθεση Λιγνάδη.
– Ακόμα πιο μεγάλη είναι η υποκρισία κυβέρνησης και άρχουσας τάξης. Της κυβέρνησης που στο κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη αποπειράθηκε να δώσει φεμινιστικό άλλοθι. Στο νόμο που καταργεί εργασιακά δικαιώματα και αφήνει τις γυναίκες εργαζόμενες ακόμα περισσότερο έκθετες σε εκβιασμούς από εργοδότες και προϊσταμένους καθιστά «υποχρεωμένη» την εργοδοσία (μόνο όπου απασχολούνται πάνω από 20 άτομα) να διασφαλίσει το προσωπικό της από τις διακρίσεις και την σεξουαλική κακοποίηση. Της άρχουσας τάξης που ξεπλένει, με σποτάκια (βλέπε τα τελευταία της coca cola και της lacta) και άλλες δήθεν «δράσεις ενάντια στην σεξουαλική βία», τις νυχτερινές κακοποιητικές διασκεδάσεις της.
– Γι` αυτό το φεμινιστικό, το εργατικό και το κίνημα νεολαίας, χρειάζεται να παλέψουμε από κοινού για:
– Τέλος στη συγκάλυψη. Δικαίωση των καταγγελλουσών.
– Τέλος στην υποκρισία. Δημόσιες δωρεάν Δομές που να καλύπτουν νομικά και ψυχολογικά τα θύματα κακοποίησης.
– Δομές από τα συνδικάτα και φοιτητικούς συλλόγους που θα εκπαιδεύουν τα μέλη τους ενάντια στις διακρίσεις, και θα τα καλύπτουν στις περιπτώσεις διακρίσεων, εκβιασμών και κακοποίησης.
Συνέλευση Γυναικών 8 Μάρτη
Μοιραστείτε το άρθρο