Διαμαρτυρίες φοιτητ(ρι)ών κατά του εργολάβου για τους ελέγχους και τη διακοπή της σίτισης στη Λέσχη του ΑΠΘ

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας της Λέσχης δια ζώσης με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού. Αυθόρμητα κόσμος από φοιτητικά σχήματα κινήθηκε προς τη λέσχη ώστε να διεκδικήσει για άλλη μια φορά τα αυτονόητα, δηλαδή την ελεύθερη πρόσβαση στη σίτιση για όποιον και όποια το έχει ανάγκη. Από την πρώτη στιγμή που εμφανιστήκαμε στη Λέσχη του ΑΠΘ και μας ζητήθηκε πιστοποιητικό εμβολιασμού και πάσο φάνηκε ότι υπήρχε οργανωμένο πλάνο από πριν. Άμεσα έκλεισαν όλες οι διανομές της κάτω λέσχης.

Αμέσως αναζητήσαμε τον υπεύθυνο αυτού του κλεισίματος ανεβαίνοντας στις διανομές όπου ο Βουλγαράκης (υπεύθυνος της εργολαβίας) με άκρατη εριστικότητα μας ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο σύμφωνα με την εργολαβία θα λειτουργεί η λέσχη. Δε δίστασε μάλιστα όταν απαιτήθηκε από την πλευρά μας το άνοιγμα της λέσχης για όλους να επιχειρήσει να κλείσει το ρολό της διανομής πάνω μας.

Άμεσα μετακινηθήκαμε προς την πάνω λέσχη ώστε να δούμε τι συμβαίνει και εκεί. Προς έκπληξη μας διαπιστώσαμε ότι και εκεί οι διανομές έκλεισαν παρόλο που λειτουργούσε έτσι κι αλλιώς με το καθεστώς του πακέτου και χωρίς κάποιο έλεγχο. Ο νέος διευθυντής της Λέσχης Τάσος Παπαδόπουλος(που αποδείχτηκε ότι παίρνει και αυτός εντολές από την εργολαβία) βρέθηκε εκεί και στο πολύ απλό ερώτημα γιατί έκλεισαν οι διανομές του φαγητού απάντησε με συκοφαντίες για δήθεν τραμπουκισμους εργαζομένων.

Να σημειωθεί εδώ ότι οι σχέσεις μας με τους εργαζομένους είναι άριστες, στηρίζουμε τους αγώνες τους και αυτοί τους δικούς μας. Έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε άνοιξαν η πάνω και η κάτω λέσχη, με τον έλεγχο να συνεχίζεται στην κάτω όσον αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά όχι την επίδειξη πάσο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά την τακτική τους, τις βρωμιές και τα σχέδια τους για τη λέσχη. Επιχειρούν με όλα τα μέσα να λιγοστεύουν την ποσότητα και να υποβαθμίζουν την ποιότητα του φαγητού, αλλά και να μειώνονται όσοι δικαιούνται ένα πιάτο φαΐ από τη Λέσχη.

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν όμως είναι ότι η ανάγκη και οι αγώνες για ελεύθερη και ποιοτική σίτιση θα ακυρώσει τα πλάνα τους για άλλη μια φορά, όπως άλλωστε γίνεται για δεκαετίες στο ΑΠΘ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΡΑ

ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ

ΦΕΡΜΑ-σχήμα στο Μαθηματικό ΑΠΘ

Μοιραστείτε το άρθρο