Αλληλεγγύη στους 7 διωκόμενους αντιφασίστες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 7 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΩΣΤΑ Κ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

Στις 21/7/2021 πλήθος αγωνιστών/αγωνιστριών συμμετείχε σε προγραμματισμένη δημόσια αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Ενώ ο κόσμος διαδήλωνε υπέρ της πλήρους και δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης και ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και ενάντια στις ακροδεξιές – φασιστικές προκλήσεις και επιθέσεις, τρεις ακροδεξιοί προσπάθησαν να εισχωρήσουν στη συγκέντρωση. Έπειτα από αλλεπάλληλες προκλήσεις από τη μεριά τους, πλήθος αντιφασιστών-αντιφασιστριών αντέδρασε, απομακρύνοντάς τους.

Τα αντανακλαστικά των αστυνομικών δυνάμεων καταστολής ήταν άμεσα. Επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες, διέλυσαν τη συγκέντρωση, κυνήγησαν κόσμο μέχρι τα Εξάρχεια. Αποτέλεσμα αυτού του ανθρωποκυνηγητού ήταν ο τραυματισμός ή/και η σύλληψη αρκετών διαδηλωτών.

Στις αρχές Νοεμβρίου, μετά από έρευνα της κρατικής ασφάλειας σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία 7 διαδηλωτές «αναγνωρίστηκαν» ως οι υποτιθέμενοι πρωταγωνιστές του προπηλακισμού των φασιστών στα Προπύλαια.

Το βαρύ κατηγορητήριο που τους αποδίδεται, έχει ως σκοπό την τιμωρία όποιου διαδηλώνει ενάντια στο φασισμό. Προσπαθεί να εκφοβίσει, αλλά και να εξοντώσει οικονομικά ανθρώπους που έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια να έχουν συνεπή κοινωνική και πολιτική δράση.

Στεκόμαστε στο πλευρό των 7 αντιφασιστών διαδηλωτών. Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου μας Κώστα Κ., που είναι ανάμεσά στους 7. Ο συνάδελφος είναι γνωστός στον κλάδο του Βιβλίου για τη στάση του, τη συναδελφικότητά του, τη συνέπεια που τον διακρίνει στη συμμετοχή του στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 7 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

Ο  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ – ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)

 

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΩΣΤΑ Κ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ

Μοιραστείτε το άρθρο