Πορείες και συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις και υπεράσπισης του Στεκιού στο Βιολογικό σε όλη τη χώρα, Σάββατο 15/1

Μετά την ανοιχτή κρατική επίθεση και βίαιη καταστολή σε κατειλημμένους χώρους, φοιτητ(ρι)ές και αλληλέγγυους, συγκεντρώσεις αλληλεγγύης είναι προγραμματισμένες στις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Θεσσαλονίκη: 13:00 στην Καμάρα
Αθήνα: 18:00 μετρό Αιγάλεω
Πάτρα: 12:00 στην Κατάληψη Παραρτήματος
Ηράκλειο: 13:00 στην Πλατεία Λιονταριών
Ιωάννινα: 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου

Αναμετάδοση της πορείας στη Θεσσαλονίκη από το Ελεύθερο Κοινωνικό Ραδιόφωνο 1431ΑΜ

https://www.facebook.com/168740753723530/posts/998211440776453/

Στις 31/12 το 2021 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στην επί 34 χρόνια κατάληψη Στέκι στο Βιολογικό και ξεκινούν αμέσως εργασίες καταστροφής του χώρου. Από την επόμενη μέρα ο χώρος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, με το κράτος να επιλέγει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να πραγματοποιήσει τις χυδαίες πρακτικές του ελπίζοντας στην απουσία μεγάλου μέρους φοιτητ(ρι)ών και αλληλέγγυων και για να προχωρήσει σε επίδειξη δύναμης με επικοινωνιακούς σκοπούς. Στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και της δημόσιας συζήτησης από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και τις πολιτικές αποφάσεις που οδηγούν στην επικράτηση της αστυνομοκρατίας και της αυθαιρεσίας και στην εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Παράλληλα θέλει να στείλει το μήνυμα ότι όπου υπάρχουν εστίες ελευθερίας, αγώνα και δημιουργικότητας η αστυνομία θα έρχεται για να καταστείλει και να καταστρέψει.

Η αντίδραση ήταν άμεση με κινητοποιήσεις και πραγματοποίηση νέας κατάληψης πίσω από το Χημικό. Παράλληλα οι δράσεις συνεχίζονται, καθώς είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια και να δημιουργήσει αποστηρωμένα και πλήρως ελεγχόμενα Πανεπιστήμια με ελέγχους, αποκλεισμούς και βαθιά αντιεκπαιδευτικές πρακτικές. Στις 12/1 έρχεται η τιμωρητική και εκδικητική δράση του κράτους, με την αστυνομία να εισβάλει, να εκκενώνει και να καταστρέφει σε μεγάλο βαθμό το νέο στέκι πίσω από το Χημικό, με την ευλογία και την επιδοκιμασία του πρύτανη Ν. Παπαϊωάννου αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το ρόλο του ως συνεργάτης του κράτους και της κυβέρνησης. Η κατάσταση συνεχίζεται να κλιμακώνεται με τη βίαιη καταστολή να αυξάνεται (σόου της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ με τις αναίτιες συλλήψεις φοιτητ(ρι)ών).


Θεσσαλονίκη

Καλούν και στηρίζουν τα καλέσματα: Στέκι στο Βιολογικό, Ταμείο Αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών, Terra Incognita, Φάμπρικα Υφανέτ, Κατάληψη Mundo Nuevo, Συνέλευση Αναρχικών Ενάντια στην Κοινωνική Μηχανή, Αυτόνομο Σχήμα Ηλεκτρολόγων, Ταξική αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών), Κατάληψη 111, Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, Αυτόνομη Παρέμβαση ΗΛ-ΜΗΧ, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας), Πρωτοβουλία αλληλεγγύης / Πρωτοβουλία Χανίων για τη στήριξη του ταμείου, Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών «Quieta Movere», Συνέλευση αναρχικών για την εξεγερσιακή προοπτική, ΑΝ.ΟΜΑ., Προοδευτική Έκρηξη Τούμπας, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο, Ελευθεριακό Σχήμα Πληροφορικής, Κατειλημμένο Στέκι Αντιδραστήριο, Κατάληψη Libertatia, Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Τούμπας – Κοινωνικό Κέντρο Αγώνα Τούμπας, Αναρχικοί – Αναρχικές

Αναλυτικά: https://www.kinimatorama.net/event/133270


Αθήνα

Αναλυτικά: https://www.kinimatorama.net/event/133510

Πάτρα

Αναλυτικά: https://www.kinimatorama.net/event/133512

Ηράκλειο

Αναλυτικά: https://www.kinimatorama.net/event/133514

Ιωάννινα

Αναλυτικά: https://www.kinimatorama.net/event/133501

Μοιραστείτε το άρθρο