Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε Mega Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά, Παρασκευή 14/1 στις 9:00 στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Στην περιοχή μας λειτουργεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Το νοσοκομείο αυτό εξυπηρετεί περιστατικά από την Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία ενώ εφημερεί τρείς φορές την εβδομάδα. Είναι τρομερά απαραίτητη αυτή του η λειτουργία καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα υπήρχε κατάρρευση των δύο νοσοκομείων Παίδων που διαθέτει ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο όπου η παροχή παιδιατρικής κάλυψης στην Αττική στέκεται πραγματικά σε ένα λεπτό στρώμα πάγου έρχεται το Υπ.Υγείας να σταματήσει επί της ουσία τη λειτουργία του νοσοκομείου καταργώντας την εφημερία του και μετατρέποντας το σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί κάτι τέτοιο, αν το επιτρέψουμε να γίνει, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα.

Σκοπός του Υπ.Υγείας είναι να μετονομαστεί το νοσοκομείο σε Mega Εμβολιαστικό Κέντρο για παιδιά. Οι λόγοι φαίνεται να είναι κατά βάση επικοινωνιακοί αφού ήδη λειτουργούν εμβολιαστικές γραμμές στο νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι μπορούν να προσθέσουν και άλλες. Παράλληλα όμως φαίνονται και οι βαθύτεροι σκοποί μιας τέτοιας κίνησης που είναι η υποβάθμιση και εν τέλη το οριστικό κλείσιμο του νοσοκομείου κάτι που έχει επιχειρηθεί ξανά στο παρελθόν.

Απέναντι σε αυτήν την απόφαση του Υπ.Υγεία οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν κινητοποιήσεις με την υποστήριξη φορέων και κατοίκων των περιοχών μας και έτσι απέσπασαν δεσμεύεις από την υφυπουργό υγείας Γκαγκά ότι η λειτουργία του νοσοκομείου θα συνεχιστεί κανονικά. Χθες όμως ήρθε αιφνιδιαστικά το Υπ.Υγείας να αποφασίσει τελικά την αναστολή των εφημεριών.

Οι εργαζόμενοι ως απάντηση προχώρησαν σε απόφαση για 24ωρη απεργία με τη κάλυψη των σωματείων τους. Η αντίδραση του Υπουργού Υγείας Κ.Πλευρή ήταν να σπεύσει δικαστικά ώστε να βγάλει την απεργία παράνομη και καταχρηστική! Και το πρωτοδικείο Αθηνών σαν απλά να σφραγίζει αποφάσεις σε εντεταλμένη υπηρεσία έβγαλε την απεργία παράνομη! Αυτά είναι τα αποτελέσματα του απαράδεκτου Νόμου Χαζτηδάκη. Παραλληλα αναρωτιόμαστε πόσο χαμηλά έχει πέσει το δικαστικό σύστημα της χώρα που βγάζει παράνομη και καταχρηστική μια απεργία στην οποία το μόνο αίτημα των απεργών είναι να συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά και να εφημερεύουν; Αν απαγορεύεται ακόμα κι αυτή η απεργία ποιά τελικά απεργία επιτρέπεται;

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον αυταρχικό παράλογο κατήφορο. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε ότι πρέπει να κλείσουμε ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία μας για να εμβολιαστούν τα παιδιά μας λες και δεν υπάρχουν άλλοι χώροι (δημόσιοι, δημοτικοί, Κέντρα Υγείας) που μπορούν να διαμορφωθούν για τον σκοπό αυτό. Δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε τα δικαστήρια να βγάζουν παράνομη οποιαδήποτε απεργία αυθημερόν επειδή απλά έτσι το ζήτησε ο Υπουργός. Δεν θα αποδεχτούμε την βαρβαρότητα. Θα αντιδράσουμε τώρα.

Παρασκευή 14/1 09:00 έξω το Νοσοκομείων Παίδων Πεντέλης (Ιπποκράτους 8, Πεντέλη) για να στηρίξουμε τους απεργούς εργαζόμενους και εργαζόμενες του νοσοκομείου

Σάββατο 22/1 12:00 στο Σύνταγμα για την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Υγεία και την Αξιοπρέπεια

Συνέλευση Βορείων Αθήνας για την Νέα Συλλογικότητα (Συνάντηση – Αναμέτρηση – Ανένταχτοι/ες)


ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 9 πμ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Μήνυση έκανε ο Υπουργός υγείας στους συναδέλφους του Παίδων Πεντέλης προκειμένου να βγάλει την σημερινή τους κινητοποίηση παράνομη!
Σε μία ακόμα προσπάθεια να τρομοκρατήσει και να καθυποτάξει την αντίσταση των εργαζομένων για να μην κλείσει το Νοσοκομείο δια της μετατροπής του αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο!
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΕΤΛΗΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ!
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε,
προγραμματίζουν ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΣ 9 πμ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Χρειάζονται την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση όλων μας!
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ καλεί τους εργαζόμενους τους μαζικούς φορείς και όλο το λαό στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και υπεράσπισης της όχι μόνο της πλήρους λειτουργίας αλλά και της ουσιαστικής ενίσχυσης του Νοσοκομείου.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ!

Στην αρχή τους φοβέρισαν, μετά τους καλόπιασαν, διάφορα “παπαγαλάκια” υπόσχονταν λύσεις και στο τέλος τους έσυραν στα δικαστήρια σε μία ακόμα επίδειξη αυταρχισμού. (Χαρακτηριστικό είναι πως η κλίση για το σημερινό δικαστήριο, έφτασε στα χέρια των εργαζομένων μετά την ορισμένη ώρα εκδίκασης!
Είναι λοιπόν ξεκάθαρο: Το μόνο “MEGA” στο Παίδων Πεντέλης είναι η ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Μόνο αυτή περισσεύει. Όλα τα άλλα λείπουν!

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση δεν έχει παρθεί πίσω, η σημερινή εφημερία του έγινε κανονικά, ενώ στη συνέντευξη τύπου που έγινε το απόγευμα η αν. υπουργός κα Γκάγκα επέμεινε στην απόφασή της, και δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν γιατί …νομίζουν πως το Νοσοκομείο θα κλείσει!

ΟΧΙ κα Υπουργέ, οι εργαζόμενοι δεν είναι παραπλανημένοι, ξέρουν πολύ καλά, όπως το μάθαμε και εμείς στο Φλέμιγκ, πως πράγματι προσπαθούν να κλείσουν το Νοσοκομείο. Πολιτικές κλεισίματος και εφαρμόζονταν και εφαρμόζονται. Το Παίδων Πεντέλης, όπως το Φλέμιγκ, όπως η Πτέρυγα Μπόμπολα και άλλες δομές είναι τα “φιλέτα” των Βορείων Προαστείων. Επιδίωξη των ιδιωτικών συμφερόντων ήταν και είναι να τα “φάνε”.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟ!
Αντιστέκονται γιατί καταλαβαίνουν την κοροϊδία. Γιατί καταλαβαίνουν πόσο προσχηματικό είναι να στερείς από τα άρρωστα παιδιά την ευκαιρία να νοσηλεύονται σε δημόσιο νοσοκομείο την ώρα που το έχουν ανάγκη (εφημερίες) με τη δικαιολογία της ανάγκης εμβολιαστικού κέντρου. Ενός εμβολιαστικού κέντρου ΠΟΥ ΗΔΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ με 4 γραμμές εμβολιασμού, χωρίς να υπάρχει ούτε κορεσμός, ούτε αναμονή για τους εμβολιαζόμενους.
Δεν τους απασχολεί λοιπόν αν στριμώχνονται οι ασθενείς στα δύο παιδιατρικά που απομένουν στην Αττική, στις πολύωρες αναμονές, στην αβάσταχτη ταλαιπωρία του κόσμου, στον κίνδυνο για τη ζωή του. Στο κάτω – κάτω υπάρχουν και τα ιδιωτικά κέντρα! (Μόνο που δεν δέχονται covid)

ΗΔΗ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ δύο χρόνια τώρα είναι τσακισμένοι, με την έλλειψη προσωπικού, με τα μέτρα προστασίας “λάστιχο” με τις αναβολές χειρουργικών επεμβάσεων και θεραπειών, με τα νοσοκομεία να ανοιγοκλείνουν, με το συνολικό μπάχαλο.
ΠΑΡ’ ΟΛΑ ΑΥΤΑ υπομένουν την κατάσταση με προσωπικό κόστος. ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ οι εργαζόμενοι του Παίδων πρότειναν να αυξήσουν κι’ άλλο τους εμβολιασμούς αν υπάρξει ανάγκη…Δεν δέχτηκε καμία συζήτηση το υπουργείο.
ΓΙ’ ΑΥΤΟ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ο αγώνας των εργαζομένων να ανατρέψουν την απόφαση και να λειτουργήσουν το Νοσοκομείο προς όφελος όλου του λαού.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α. ΦΛΕΜΙΓΚ

Μοιραστείτε το άρθρο