Κρατική καταστολή και συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ με άρωμα συγκάλυψης σκανδάλου και επιβολής αστυνομοκρατίας

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ανοιχτά την στρατηγική της έντασης και την όξυνση της ήδη τεταμένης κατάστασης επιθυμώντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη όχι μόνο από τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομικής παλινωδίας, αλλά και από τα σκάνδαλα και τις σχέσεις διαπλοκής που εμφανίζονται καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύει στην ικανοποίηση του θυμικού του κοινού της που επιθυμεί πάνω από όλα την “τάξη και την ασφάλεια” και θέτει διαρκώς ως νούμερο ένα εχθρό τα αγωνιζώμενα τμήματα της κοινωνίας. Το αφήγημα περί “ανομίας” και η στήριξη  από ένα σημαντικό μέρος της κοινωνία που υποκύπτει, στη συνειδητή συνήθως, ικανοποίηση του κομπλεξισμού του απέναντι σε αυτούς που θεωρούν ιδεολογικά εχθρούς τους, αδιαφορώντας ή υποβαθμίζοντας τα βασικά ζητήματα επιβίωσης και διαβίωσης, ενισχύει την βίαιη και αναίτια καταστολή και τα επικοινωνιακά κυβερνητικά και μιντιακά παιχνίδια.

Μία τέτοια περίπτωση αφορά και την εισβολή της αστυνομίας με την κατάφορη καταπάτηση του ασύλου και τις αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητ(ρι)ών, σε μία επιχείρηση που θα θύμιζε τη σύλληψη επικίνδυνων εγκληματιών, στην ΑΣΟΕΕ. Το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε μετά από τον ξυλοδαρμό του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ (Αναστάσιου Δράκου) την Τρίτη, με τον καθηγητή να κατηγορείται για παιδεραστία, τοκογλυφία, απάτες και μία υπόθεση με “πυραμίδα” με έδρα τη Ρουμανία, προκάλεσε ισχυρούς τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Η σχέση του με την κυβέρνηση, όπως δήλωνε ο ίδιος, διαλαλώντας ότι έχει ισχυρά ερείσματα στη ΝΔ και η αποκάλυψη ότι είχε διοριστεί σε δύο κρατικές θέσεις: στο Κέντρο Μελετών Ασφαλείας του ΠΡΟΠΟ και στη διοίκηση του Πράσινου Ταμείου, οδήγησαν στο φως μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Παράλληλα οι κατηγορίες για παιδεραστία και η στενή του σχέση με το Νίκο Γεωργιάδη της ΝΔ προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερη συζήτηση.

Η επικοινωνιακή απάντηση της ΝΔ ήρθε την Τετάρτη με την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων (ΟΠΚΕ και ασφαλίτες που σύμφωνα με τους φοιτητές που βρέθηκαν μπροστά στην αδιανόητη αυτή ενέργεια τους είδαν να δίνουν οδηγίες και εντολές) στην ΑΣΟΕΕ και τη σύλληψη 6 ατόμων μέσα σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Η άμεση αντίδραση των ΜΜΕ με την κυκλοφορία των βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση, ήταν να λοιδορήσουν τους “επίδοξους καταληψίες” που επιθυμούν να βυθίσουν στην “ανομία” το πανεπιστήμιο στήνοντας στέκι στο εσωτερικό του κτηρίου…

Είναι φανερό για μία ακόμη φορά ότι ο κρατικός μηχανισμός σε συνεργασία με τα ΜΜΕ, επιχειρούν να κουκουλώσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο με έναν καθηγητή που έπρεπε να είναι σε διαθεσιμότητα μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων στις οποίες είναι κατηγορούμενος και αντιθέτως φαίνεται πως κατείχε την στήριξη και την κάλυψη της κυβέρνησης. Η απάντηση του κράτους ήρθε για μία ακόμα φορά με καταστολή και επικοινωνιακή επίδειξη δύναμης με σκοπό την μετακύλιση της συζήτησης και την αυταρχική επιβολή σε όσους αγωνίζονται.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε από φοιτητ(ρι)ές κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εισβολής.


Σε μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης & επανοικειοποίησης στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ στις 12:00 την Πέμπτη 13/1 καλεί η Ελευθεριακή Παρέμβαση ΑΣΟΕΕ.

Σήμερα στην ΑΣΟΕΕ μπάτσοι, ΟΠΚΕ και λίτες, εισέβαλαν και συνέλαβαν 6 άτομα από τον 2ο όροφο, που γκρέμιζαν με τρυπάνια τον τοίχο, ο οποίος χτίστηκε στη σχολή στο διάστημα των διακοπών. Πρυτάνεις και κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο άλλη μια φορά την κλεισούρα των σχολών για να εφαρμόσουν τα δικά τους γούστα. Οι κρατικές προσταγές για ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο και “καθώς πρέπει” θα βρίσκουν πάντα μπροστά τους τις αντιστάσεις μας. Ο 2ος ήταν και είναι μέρος “αράγματος” και συνάντησης μας, και μάλλον δεν αρέσκεται το κράτος σε μη ακαδημαϊκές ενασχολήσεις στα πανεπιστήμια μας, καθιστώντας ξεκάθαρη τη δουλειά μας στις σχολές. Είναι αξιοσημείωτο το πόσο εύκολα η πρυτανεία καλεί τους μπάτσους, για να δέσουν φοιτητές, αλλά για καθηγητές-παιδεραστές που διδάσκουν κανονικά ανενόχλητοι, μένει εντελώς αδιάφορη. Καμία έκπληξη όμως δεν μας προκαλεί πλέον τίποτα, καθώς παρακολουθούμε, ως απόρροια της συστημικής κανονικότητας, τη νέα τάση εκκενώσεων καταλήψεων και στεκιών είτε στο πλαίσιο των πανεπιστημίων είτε εκτός. Εμάς όμως δε μας τρομοκρατεί κανένας εκφοβισμός, καμία εκκένωση και καμία σύλληψη.

Καλούμε αύριο Πέμπτη στις 12μ.μ. στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ μικροφωνική συγκέντρωση, ως ένδειξη αλληλεγγύης στα συλληφθέντα και επανοικειοποίησης των σχολών μας.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ

Μοιραστείτε το άρθρο