Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ!
Χουλιγκάνικη αστυνομική επέμβαση τα ξημερώματα στο ΑΠΘ, καταστρέφοντας τα πάντα στη νέα κατάληψη στο Χημικό!

Update: Κατάληψη στην κοσμητεία της ΣΘΕ πραγματοποιήθηκε το πρωί. Αλληλέγγυοι και φοιτητές προχώρησαν σε έκτακτη συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις και στα σημερινά συλληφθέντα. Οι 15 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι κατηγορίες είναι τρεις, απείθεια, οπλοκατοχή και διατάραξη οικοιακής ειρήνης.


Ομάδα ασφαλιτών εισέβαλε γύρω στις 6:00 το πρωί στο ΑΠΘ και εκκένωσε το στέκι πίσω από το κτίριο του Χημικού, που τελούσε υπό κατάληψη εδώ και δέκα μέρες ως απάντηση στην προηγούμενη εκκένωση στο στέκι στο Βιολογικό που έγινε παραμονή πρωτοχρονιάς. Κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, προχώρησαν σε βανδαλισμό του χώρου, συλλαμβάνοντας άτομα. Οι φοιτητ(ρι)ες αντέδρασαν αμέσως και κατέλαβαν την Κοσμητεία της ΣΘΕ, καλώντας συγκέντρωση στήριξης.

Μιά ενέργεια προφανώς άκρως εκδητική του πρύτανη των ΜΑΤ Ν. Παπαϊωάννου, ο οποίος όχι μόνο δεν αντέχει την όποια κριτική, αλλά όπως φαίνεται διακατέχεται από άκρως ταπεινά κίνητρα, συμπορευόμενος και δίνοντας ακόμη μία φορά διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση του αστυνομικού κράτους. Όπως είχε σπεύσει να ευχαριστήσει το υπουργείο Προ.Πο. και την ακροδεξιά – νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση την επομένη της επέμβαση στο στέκι στο Βιολογικό και της εκκένωσης της κατάληψης που διατελούσε εδώ και 34 χρόνια. Κι ας φωνάζουν φοιτητ(ρι)ες και πανεπιστημιακοί, οι οποίοι τον καταγγέλουν για ακραία αντιδραστική και ακροδεξιά συμπεριφορά…

Όπως αναφέρουν οι αλληλέγγυοι-ες σε ανακοίνωση – κάλεσμα:

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την εκκένωση του νέου στεκιού

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 12/1 πριν τις 6:00 διμοιρία των ΜΑΤ και κουκουλωμένοι ασφαλίτες εισβάλουν στο campus και εκκενώνουν το νέο στέκι πίσω από το Χημικό που τελούσε υπό κατάληψη από τη Δευτέρα 10/1 ως κομμάτι της υπεράσπισης του στεκιού στο Βιολογικό. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έσπασαν τζάμια και χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης απέναντι στον κόσμο που υπερασπιζόταν την κατάληψη. Μετά την σύλληψη των συντροφιών προχώρησαν σε βανδαλισμό του χώρου ανοίγοντας ακόμα και τρύπες σε τοίχους.
Ως αντανακλαστική απάντηση στο κατασταλτικό μένος του κράτους καταλάβαμε από νωρίς το πρωί την Κοσμητεία της ΣΘΕ ( Ανάμεσα από τα κτίρια Βιολογικού και Γεωπονίας) και καλούμε συγκέντρωση στήριξης μπροστά από το κτίριο.
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις
Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές
Αλληλεγγύη στα προσαχθέντα συντρόφια

Αλληλέγγυοι/ες/α

 

 

Βίντεο από την εκκένωση της κατάληψης από το alerta.gr, https://www.alerta.gr/archives/24169?fbclid=IwAR1r1qLYyRL5sVpTzCUKgm2_wY_jBROoY9Gn9MKyJ88LXmNtfA3n3JtXd7k

Μοιραστείτε το άρθρο