Συγκέντρωση/Πορεία για τις δολοφονημένες Κούρδισσες επαναστάτριες στο Παρίσι στις 9/1/2013, Δευτέρα 10/1 στις 13:00 στην Πλατεία Συντάγματος

Αγαπητές/οί συντρόφισσες/οι,

Στις 9 Ιανουαρίου του 2013 τρεις Κούρδισσες επαναστάτριες, η Sakine Cansız (Sara), η Fidan Doğan (Rojbîn) και η Leyla Şaylemez (Ronahî) δολοφονήθηκαν στο Παρίσι. Οι δράστες δεν έχουν ακόμη προσαχθεί στη δικαιοσύνη. Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας στη διαδήλωση (συγχρονισμένη με εκδηλώσεις και διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη), η οποία θα τιμήσει τη μνήμη των γυναικών μαρτύρων και θα διαμαρτυρηθεί για το έγκλημα της Τουρκίας και την αδράνεια της Γαλλίας.

Δευτέρα, 10/1, 1 μ.μ.

Τοποθεσία: Σύνταγμα (η πορεία θα κατευθυνθεί προς τη γαλλική πρεσβεία και στη συνέχεια προς την τουρκική πρεσβεία)

Επαναστατικούς χαιρετισμούς,

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν Αθήνας


TJK-E: Ώρα να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη!

9 χρόνια έχουν περάσει από τη σφαγή της Sakine Cansız (Sara), ιδρυτικό μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), της Fidan Doğan (Rojbin), εκπρόσωπο του Εθνικού Κογκρέσου του Κουρδιστάν (KNK) και της Leyla Şaylemez (Ronahi) μέλος του κουρδικού κινήματος νεολαίας, στο Παρίσι στις 9 Ιανουαρίου 2013. Ως Κουρδικό Γυναικείο Κίνημα στην Ευρώπη, αποτίουμε φόρο τιμής στις μάρτυρες του Παρισιού με σεβασμό, αγάπη και ευγνωμοσύνη, και για άλλη μια φορά επανεπιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να φερουμε τους δράστες αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος στη δικαιοσύνη και επαναλαμβάνουμε τη δική μας υπόσχεση, να κρατηθούν ζωντανές οι αναμνήσεις των μαρτύρων μας καθώς το κίνημα για την ελευθερία των γυναικών θα ανθίζει.

Το πατριαρχικό σύστημα στοχοποιεί εγκληματικά τις γυναίκες με την φασιστική του νοοτροπία, έχοντα τις πρωτοπόρες στην πρώτη γραμμή. Ιστορικά, τα κινήματα των γυναικών έχουν κατασπαραχθεί, σε μια προσπάθεια αποδιοργάνωσης και εκφοβισμού τους, με τις σφαγές των αδελφών Mirabe, της Rosa Luxembourg κ.α. να αποτελούν κύρια παραδείγματα αυτού. Τέτοιες συστηματικές προσπάθειες αποδιοργάνωσης και εκφοβισμού του κινήματος συνεχίζουν να υφίστανται και σήμερα. Σκοτώνοντας γυναίκες πρωτοπόρες όπως την Karima Baloch στον Καναδά, την Forouzan Safi στο Αφγανιστάν, την Zara Alvarez στις Φιλιππίνες, την Hanan Al Barassi στη Λιβύη και τις Sakine Cansız, Fidan Doğan και Leyla Şaylemez στο Παρίσι, το πατριαρχικό σύστημα εσφαλμένα υποθέτει ότι μπορεί να εκφοβίσει την επανάσταση των γυναικών. Για εμάς, ο αγώνας να φέρουμε τους δράστες της σφαγής του Παρισιού στη δικαιοσύνη είναι ένα σημαντικό βήμα στον αγώνα ενάντια σε όλες τις πολιτικές γυναικοκτονίες. Εδώ και 9 χρόνια, Κούρδισσες, ο κουρδικός λαός και δημοκρατικές δυνάμεις φωνάζουν, τόσο στους δρόμους όσο και σε νομικό επίπεδο, την δικαστική παραπομπή των αυτουργών της σφαγής του Παρισιού. Δεδομένης της σαφήνειας των αποδεικτικών στοιχείων που αφορούν τον δράστη, συνεχίζουν να απαιτούν αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας να μην μένει ατιμώρητο.

Ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν στο τουρκικό κράτος και την κυβέρνηση του AKP με επικεφαλής τον Ταγίπ Ερντογάν, και με την πρώτη έρευνα της υπόθεσης να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η σφαγή ενορχηστρώθηκε από την Τουρκική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MİT), η γαλλική κυβέρνηση έκλεισε την υπόθεση με την αιτιολογία ότι ο εκτελεστής είχε πεθάνει. Ακολούθησαν οι ομολογίες του προσωπικού της MİT και η μεταγενέστερη ομολογία του πρώην αρχηγού της Υπηρεσία Πληροφοριών Γενικού Επιτελείου İsmail Hakkı Pekin. Παρόμοια σχέδια δολοφονίας είχαν γίνει και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Ωστόσο, οι διεθνείς κυβερνήσεις συγκαλύπτουν την αλήθεια για τα προσωπικά τους συμφέροντα και σχέσεις. Παρά το ανοιγμα των ερευνών της υπόθεσης της σφαγής τα τελευταία 3 χρόνια, η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη εκδικάσει αυτή την υπόθεση υπό το πρίσμα των χειροπιαστών αποδείξεων. Βλέπουμε καθώς μιλάμε ότι αυτό ενθάρρυνε το τουρκικό κράτος-καθοδηγούμενο από το AKP να συνεχίσει να προσθέτει νέες σφαγές στον ποινικό του φάκελο τα τελευταία 9 χρόνια.

Στην επέτειο της σφαγής του Παρισιού θα δυναμώσουμε ξανά την παγκόσμια γυναικεία αλληλεγγύη ενάντια στο φασισμό, την πατριαρχία και τη γυναικοκτονία. Θα δείξουμε στον κόσμο ότι η επανάσταση και η αντίσταση των γυναικών ξεπερνούν τα σύνορα και δεν μπορούν να ανασταλούν. Θα συνεχίσουμε να τονίζουμε ότι το γυναικείο κίνημα είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας, όπως και συμβολίζεται μέσα από την Sara, την Rojbin και την Ronahi. Δεν ξεχάσαμε, δεν θα ξεχάσουμε! Ως TJK-E, η αναζήτησή μας για δικαιοσύνη συνεχίζεται και θα συνεχιστεί μέχρι οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Με το σύνθημα «Η Γαλλία είναι ένοχη καθώς η δικαιοσύνη παραμένει στο σκοτάδι», θα είμαστε στους δρόμους του Παρισιού και άλλων περιοχών στις 5 και 8 Ιανουαρίου για να φωνάξουμε ότι «είναι ώρα να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη». Το κάλεσμα μας απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες! Το κάλεσμα μας απευθύνεται στον κουρδικό λαό! Το κάλεσμά μας απευθύνεται στους δημοκρατικούς ανθρώπους, στις αριστερές και σοσιαλιστικές οργανώσεις.Σε όλα όσα θέλουν να φωνάξουν ενάντια στα ειδεχθή εγκλήματα του τουρκικού κράτους! Θέλουμε δικαιοσύνη για τη Sara, την Rojbin και την Ronahi! Θέλουμε να δικαστούν οι δράστες των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας! Ας κάνουμε το 2022, έτος πρόκλησης και επιτυχίας ενάντια στο φασισμό και πατριαρχία και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι δράστες του βιασμού και της γενοκτονίας! Με τη σταθερή πεποίθηση ότι ο φασισμός θα ξεπεραστεί μέσω της ενότητας των γυναικείων και των λαϊκών κινημάτων, καλούμε σε συλλογικό αγώνα για την καταστροφή του φασισμού, της κουλτούρας του βιασμού, των πολιτικών γενοκτονιών και της θεσμοθέτησης κρατικών συμμοριών.

Jin, Jiyan, Azadî!

Κουρδικο Γυναικειο Κινημα στην Ευρωπη (TJK-E)

Μοιραστείτε το άρθρο