Εκκένωση της κατάληψης “Στέκι στο Βιολογικό” στο ΑΠΘ από την αστυνομία νωρίς το πρωί της Παρασκευής 31/12 – Πορεία αλληλεγγύης – ΦΩΤΟ

Update: Συγκέντρωση και πορεία αυτή τη στιγμή 13:30 στην Τσιμισκή. Κατευθύνθηκε προς τα δυτικά για να καταλήξει στο Άγαλμα Βενιζέλου.Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στον αέρα του fm100 νωρίτερα.


Σε άλλη μία άκρως προκλητική κίνηση προχώρησαν σε αγαστή συνεργασία κράτος, Πρυτανεία του ΑΠΘ και αστυνομία πραγματοποιώντας έφοδο μέσα στη ΣΘΕ και προχωρώντας στην εκκένωση της κατάληψης “Στέκι στο Βιολογικό”. Εκμεταλλευόμενοι τις συγκυρίες, παραμονή πρωτοχρονιάς με αρκετούς φοιτητές να λείπουν από την πόλη και εν μέσω τεράστιας αύξησης των κρουσμάτων, μπήκαν μέσα στον κατειλημμένο χώρο σε μία επιχείρηση – σόου.

Γύρω στις 6 το πρωί η αστυνομία με συνοδεία αστυνομικών σκύλων άνοιξαν τις κλειδωμένες πόρτες της κατάληψης, προσπαθώντας προφανώς να δυναμιτίσουν το κλίμα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Άμεσα έφτασαν εργάτες οι οποίοι ξεκίνησαν τις εργασίες για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της Πρυτανείας για υποτιθέμενη “αξιοποίηση” του χώρου,

Συγκέντρωση από αλληλέγγυους πραγματοποιήθηκε στην πυροσβεστική στην Ολυμπιάδος και ακολούθησε πορεία στην αστυνομοκρατούμενη περιοχή με την αστυνομία να είναι ιδιαίτερα προκλητική.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ και ΒΙΝΤΕΟ


 

 

Μοιραστείτε το άρθρο