Η «σχεδία» της Αφροδίτης και της ανταπόδοσης: Κυκλοφορεί στους δρόμους από σήμερα Τετάρτη 29/12 το τεύχος 96 Δεκεμβρίου

Χρησιμοποιούμε τις συγκοινωνίες ως κοινωνικό εργαλείο, θωρούμε την Αφροδίτη της δυστοπίας, τείνουμε τη χείρα της διπλανής πόρτας, βάζουμε πιπέρι στη ροκ μουσική, ψηλαφούμε τα γράμματα της ανεξαρτησίας, φυτεύουμε τις μπανάνες της οργής, βρισκόμαστε χαμένοι στην οργάνωση, θαυμάζουμε τα σχέδια της ελπίδας.

Φωτογραφία: ChristiK

«Η αφετηρία της ανταπόδοσης». Η επένδυση στη δημόσια συγκοινωνία όχι μόνο δεν είναι περιττή, αλλά αποτελεί πολύτιμο εργαλείο κοινωνικής  και συνάμα πολεοδομικής και αστικής ανάπτυξης.

«Η ψηλάφηση της ανεξαρτησίας». Η έκδοση της «σχεδίας» σε κώδικα Μπράιγ δείχνει το δρόμο της συμπερίληψης και της απόλαυσης της ανάγνωσης από τους συνανθρώπους μας με οπτική αναπηρία.

Φωτογραφία: Oded Balilty

«Η χείρα της διπλανής πόρτας». Η ενδοοικογενειακή βία δεν αποτελεί ιδιωτική αλλά κοινωνική υπόθεση, και ο αγώνας για την εξάλειψή της περνάει μέσα από τον γείτονα, τον φίλο, τον διπλανό.

Αμερικάνικο περιοδικό «Physical Culture» (1934)

«Η Αφροδίτη της δυστοπίας». Ένας καταξιωμένος ιστορικός ανασύρει τον πέπλο της σιωπής γύρω από τη διάδοση της ευγονικής στον τόπο μας, καταδεικνύει την παγκοσμιότητά της, την εσφαλμένη αποκλειστική της ταύτιση με τον ναζισμό, αλλά και τη δυστοπία των σύγχρονων επιβιώσεών της.

Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» Ιανουαρίου (τεύχος #96), που θα βρίσκεται από την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου στους δρόμους της πόλης.

Μοιραστείτε το άρθρο