Μικροφωνική – Συγκέντρωση ενάντια στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων, Πέμπτη 23/12 στις 19:00 στην Αθήνα

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Την Πέμπτη 9/12 σε προκαθορισμένο ραντεβού στον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου ενώ εκδικαζόταν η καταγγελία συναδέλφισσας που διεκδικούσε τα ένσημά της από συνοικιακό σουβλατζίδικο της Πεύκης, εισέβαλαν αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να συλλάβουν την εργαζόμενη ύστερα από μήνυση της εργοδότριας.

Η έντονη κινητοποίηση της αστυνομίας εκτιμούμε πως αποσκοπούσε στον εκφοβισμό της εργαζόμενης, στην παρεμπόδιση από το να είναι παρούσα στην εκδίκαση της υπόθεσής της, αλλά και στη δημιουργία εντυπώσεων απέναντι στα μέλη της επιτροπής του ΕΦΚΑ.

Ως Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων εδώ και 14 χρόνια αγωνιζόμαστε μέσω της συνέλευσης μας η οποία είναι ανοιχτή-οριζόντια και ενάντια σε λογικές γραφειοκρατικού συνδικαλισμού. Διεκδικούμε μέσα στους χώρους της δουλειάς, ενημερώνουμε συναδέλφους και συναδέλφισσες για τα εργασικά μας δικαιώματα, παρευρισκόμαστε στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας και οργανώνουμε παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Η συνδικαλιστική δράση των σωματείων βάσης ενοχλεί τα αφεντικά γιατί αποδίδει και για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους προσπαθούν να την ποινικοποιήσουν. Όπως βλέπουμε και στη συγκεκριμένη υπόθεση γίνεται απόπειρα μετατροπής μίας εργατικής διαφοράς σε ποινικό αδίκημα.

Τα αφεντικά έχουν τα πάντα με το μέρος τους, πόσο μάλλον τώρα που ζούμε σε μία περίοδο που ψηφίζονται συνεχώς νομοσχέδια τα οποία επιτήθονται στη δράση των σωματείων και ευρύτερα στον κόσμο της εργασίας (φακέλωμα συνδικάτων, ποινικοποίηση απεργίας, απαγόρευση διαδηλώσεων).

Απέναντι στα αφεντικά που μας βλέπουν μόνες και αδύναμες, εμείς δεν εκφοβιζόμαστε από τις κινήσεις τους γιατί έχουμε η μία την άλλη. Απαντάμε με συλλογικούς αγώνες, διεκδικήσεις, παρεμβάσεις και συναδελφική αλληλεγγύη. Δε θα αφήσουμε καμία συναδέλφισσα μόνη απέναντι στα αφεντικά. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Καλούμε τα συνάδελφά μας να οργανωθούμε και να μαζικοποιήσουμε τους αγώνες μας.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΙ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΟ ΣΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Μικροφωνική – συγκέντρωση την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη στις 19:00 στην πλατεία Σοφούλη (Λεωφόρος Ειρήνης, Πεύκη)

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων

Μοιραστείτε το άρθρο