Πορεία στη Θεσσαλονίκη ενάντια στα κλειστά camps και στα pushbacks των μεταναστ(ρι)ών – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/12 ενάντια στην κρατική δολοφονική πολιτική και πρακτικές με τα κλειστά camps και τα συνεχή pushbacks των μεταναστ(ρι)ών. Το βάναυσο ταξίδι των μεταναστ(ρι)ών μέσα από τις θάλασσες και τα άγρια νερά του Έβρου με ρίσκο την επιβίωσή τους, ακολουθεί μία συντονισμένη πολιτική κράτους και παρακράτους που εξαθλιώνει, ξυλοκοπεί και περιθωριοποιεί, περιορίζοντας ταυτόχρονα τα αυτονόητα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών. Ουσιαστικά το ελληνικό κράτος εκδιώχνει όσους κατάφεραν να φτάσουν στη χώρα και ξέφυγαν από τις παράνομες επαναπροωθήσεις, στερώντας τους δικαιώματα όπως η στέγαση, η τροφή, το άσυλο, η πρόσβαση στην εργασία, η ένταξη στην κοινωνία, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τους αναγκάζει να ζουν ως αόρατοι σε κατάσταση εξαθλίωσης.

Η πορεία ξεκίνησε στις 14:10 από την Καμάρα, ακολούθησε το δρομολόγιο Γούναρη, Σβώλου, Ερμού, Αριστοτέλους, άγαλμα βενιζέλου, Φιλίππου, από όπου και επέστρεψε στην Καμάρα για να λήξει στις 15:00.

Φωτογραφίες και Βίντεο



https://new.infolibre.gr/2021/12/17/poreia-enantia-sta-kleista-camps-kai-sta-pushbacks-ton-metanast-ri-on-savvato-18-12-stis-13-00-kamara/

Μοιραστείτε το άρθρο