Απεργιακή απάντηση και συλλαλητήριο στον προϋπολογισμό του θανάτου, Πέμπτη 16/12 στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος

Τις επόμενες ημέρες μπαίνει στη βουλή για ψήφιση ο νέος προυπολογισμός για το 2022. Πρόκειται για ενα προυπολογισμό που κλιμακώνει τις περικοπές σε βάρος των εργατικών αναγκών για να μπορέσει η κυβέρνηση της ΝΔ να παρουσιάσει πλεονάσματα για την επόμενη χρονιά.

Ενδεικτικό για το σφαγειο που ετοιμαζει η κυβέρνηση ειναι οτι στο σχεδιο του προυπολογισμού οι περικοπές για την Υγεια για την επόμενη χρονιά αγγίζουν τα 800 εκατομμυρία ευρώ που προστιθενται στα 650 εκατ. ευρώ που έκοψαν την προηγουμενη χρονιά. Και όλα αυτα σε περίοδο που η πανδημία κλιμακώνεται με όλες τις νεες μεταλλάξεις.

Ειναι ενας προυπολογισμός πρόκληση για όλο το εργατικό κίνημα, και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ψηφιστεί. Ηδη μια σειρά απο σωματεία του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα παίρνουν αποφάσεις για απεργιακή απάντηση στις 16 Δεκέμβρη και καλουν σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη βουλή.

Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα να παρουν αντιστοιχες απεργιακές αποφάσεις για να απεργήσουμε και να διαδηλώσουμε εναντια στον προυπολογισμό.

Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης

Μοιραστείτε το άρθρο