ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΛΟΙΜΩΔΩΝ ΤΩΡΑ! Συγκέντρωση, πορεία και συνέλευση στο Λοιμωδών, Κυριακή 12/12 – Φωτογραφίες και Βίντεο

Μία ακόμα Κυριακή πιστοί στο ραντεβού τους και με κεντρικό αίτημα να ανοίξει το νοσοκομείο Λοιμωδών τώρα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης, οργανώσεις, συλλογικότητες και πολίτες συγκεντρώθηκαν στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας και πραγματοποίησαν πορεία προς το νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκαν προκηρύξεις ενημέρωσης για το ζήτημα και προχώρησαν σε κάλεσμα της γειτονιάς για συμμετοχή στις δράσεις που πραγματοποιούνται. Η πορεία κατέβηκε την Λαμπράκη και κατέληξε στο νοσοκομείο όπου και πραγματοποιήθηκε συνέλευση για την οργάνωση των επόμενων δράσεων.

Με τους θανάτους καθημερινά να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, το ΕΣΥ υποστελεχωμένο, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να βρίσκονται στα όρια σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης και τις διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ να οδηγούν σε βέβαιους θανάτους είναι επιτακτική ανάγκη να χρησιμοποιηθούν όλες οι  διαθέσιμες δομές άμεσα. Το νοσοκομείο Λοιμωδών το οποίο έκλεισε επί κυβέρνησης Σαμαρά με τον Άδωνι Γεωργιάδη ως υπουργό να αναλαμβάνει το κλείσιμό του, αποτελεί μία δομή η οποία θα μπορούσε να προσφέρει σημαντική βοήθεια εν μέσω πανδημίας. Αντ΄αυτού η κυβέρνηση συνεχίζει το χυδαίο αφήγημά της κατηγορώντας και στοχοποιώντας τους πολίτες για τη διασπορά του ιού, για τους θανάτους και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ.

Την ερχόμενη Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην ΕΔΟθ θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με εργατικά σωματεία της πόλης για το ζήτημα των κλειστών νοσοκομείων αλλά και της κατάστασης του ΕΣΥ, ενώ για το ερχόμενο Σάββατο στις 11.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ στην πλατεία Αριστοτέλους.

 

Φωτογραφίες και Βίντεο


Συγκέντρωση και Συνέλευση στο Λοιμωδών

Πορεία προς το Λοιμωδών

Συγκέντρωση στο Πολιτιστικό κέντρο Τούμπας


 

https://new.infolibre.gr/2021/12/10/na-anoixei-to-loimodon-tora-sygkentrosi-sto-politistiko-kentro-toympas-kai-poreia-me-syneleysi-sto-nosokomeio-kyriaki-12-12-11-00/

Μοιραστείτε το άρθρο