Οι Ασύνταχτοι και οι Ασύνταχτες είναι εδώ! Μετά την κάλπη, παρόντες και παρούσες στους αγώνες μέσα στους εργασιακούς χώρους, στο σωματείο, στον κλάδο και στην κοινωνία.

Ο «ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΣ ΤΥΠΟΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΜ-Θ

Οι Ασύνταχτοι και οι Ασύνταχτες είναι εδώ! Μετά την κάλπη, παρόντες και παρούσες στους αγώνες μέσα στους εργασιακούς χώρους, στο σωματείο, στον κλάδο και στην κοινωνία.

Ο Ασύνταχτος Τύπος κατάφερε να αντέξει και να καταλάβει μία έδρα, παρά τους αποκλεισμούς ανέργων και μη (λόγω συνδρομών), το αλισβερίσι των συστημικών, το σαφάρι των γραφειοκρατικών μηχανισμών, τη στοίχιση πίσω από κομματικά στρατόπεδα.

Οι δύο πρώην συνεταίροι, συνδιοικούντες την Ένωση όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνυπεύθυνοι για τον συμβιβασμένο, φιλεργοδοτικό, συστημικό και γραφειοκρατικό συνδικαλισμό, ανακάλυψαν ξαφνικά ότι έπρεπε να κατεβούν ξεχωριστά στις εκλογές. Πήραν από τρεις έδρες στο νέο 9μελές διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, παρά τη λυσσαλέα προσπάθειά τους για άγρα ψήφων.

Μία έδρα κέρδισε και το νέο μεν, αλλά παλιάς κοπής και κατεύθυνσης ψηφοδέλτιο, ενός διευθυντικού συνδικαλισμού με νεοφιλελεύθερο πρόσημο. Μία έδρα κέρδισε και το έτερο νέο ψηφοδέλτιο, που μοιάζει να παίρνει τον συμπληρωματικό του ρόλο κοντά στην πρώην διοίκηση πριν καν προλάβουν να κλείσουν οι κάλπες. Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ δεν μπόρεσε να λάβει έδρα.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν εκπλήσσουν, αφού μηχανισμοί και στρατοί δούλεψαν και πάλι, φροντίζοντας συγχρόνως να αποκλείσουν ουσιαστικά τους άνεργους, απαιτώντας καταβολή συνδρομής ίδιου ύψους με όσους εργάζονται. Και όχι μόνο αυτό, αλλά απέκλεισαν από την ψηφοφορία και όλους αυτούς που έχουν ρυθμίσει τις οφειλές παλαιότερων ετών! Συνάδελφοι και συναδέλφισσες έρχονταν να ψηφίσουν και διαπίστωναν ότι το σωματείο στο οποίο είναι μέλη τούς αποκλείει από τις διαδικασίες γιατί δεν έχουν καταβάλει τις συνδρομές, παρά το γεγονός ότι πληρώνουν κάθε μήνα τις δόσεις του διακανονισμού. Την ώρα που σε άλλα σωματεία οι άνεργοι και οι μη έχοντες διευκολύνονται να συμμετέχουν στις συνελεύσεις και να ψηφίζουν για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργάνων. Δηλαδή αποκλείστηκαν όλοι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο από τις μνημονιακές πολιτικές και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις με αφορμή την πανδημία. Ας σημειωθεί ακόμη ότι οι ίδιοι διοικούντες την Ένωση αποκλείουν και τους νέους συναδέλφους με το τέλος εγγραφής των 175 ευρώ!

Ο Ασύνταχτος Τύπος συσπείρωσε τη βάση των αγωνιζόμενων δυνάμεών του, παρουσιάζοντας ένα ψηφοδέλτιο ανανεωμένο κατά 1/3 με νέους συναδέλφους και συναδέλφισσες, που απέδειξαν έμπρακτα ότι μάχονται ενάντια στις σύγχρονες μιντιακές γαλέρες, ενάντια στη φίμωση του Τύπου, στις διώξεις, τους περιορισμούς, τις απαγορεύσεις, τους αποκλεισμούς.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και, παρά τη δυσαρέσκειά τους για την απαξιωμένη ΕΣΗΕΜ-Θ, κατέβηκαν να ψηφίσουν και να μας (ξανα)στείλουν στο διοικητικό συμβούλιο. Πρόκειται για ένα εκλογικό αποτέλεσμα που θα τιμήσουμε όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Με εναλλαγή εκπροσώπων και τοποθετήσεις διαμορφωμένες όχι από το εκάστοτε μέλος μας στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, αλλά από τη συνέλευσή μας.

Τώρα που οι παλιοί διοικούντες με το προσωπείο του νέου έλαβαν από 3 έδρες, προσπαθούν να συγκροτήσουν πλειοψηφία και να διεκδικήσουν την προεδρία. Ο Ασύνταχτος Τύπος θα μείνει όμως σταθερός στις προγραμματικές θέσεις του, για μια ΕΣΗΕΜ-Θ ενάντια στις εργασιακές γαλέρες και την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ενάντια στη φίμωση της ελεύθερης δημοσιογραφίας και τις παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων, κοντά στους αγώνες των κινημάτων για κοινωνική δικαιοσύνη.

Για τους Ασύνταχτους και τις Ασύνταχτες οι εκλογές είναι μια στιγμή στη διάρκεια του πολύμορφου αγώνα μας. Από την επομένη των εκλογών εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στους ίδιους εργασιακούς χώρους, συνεχίζοντας τους αγώνες, μέσα και έξω από το σωματείο. Κι αυτά πέρα από τις καρέκλες, για τις οποίες άλλοι διαγκωνίζονται.

Όπως διακηρύτταμε και προεκλογικά, συνεχίζουμε να παλεύουμε για να απαντήσουμε στη διαρκή επίθεση που δεχόμαστε, με οργάνωση και συσπείρωση των μελών του σωματείου μας, σε αγωνιστική κατεύθυνση, μαχητικά και αλληλέγγυα, σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων και με την ίδια την αγωνιζόμενη κοινωνία.

15 χρόνια και συνεχίζουμε με συνέπεια και φαντασία…

Ασύνταχτος Τύπος, συνδικαλιστική συλλογικότητα δημοσιογράφων – ΕΣΗΕΜ-Θ

Μοιραστείτε το άρθρο