Στην μνήμη του Ζακ/Zackie

«Ήταν πρεζάκι και αδελφή που πήγε να κλέψει και οι νοικοκυραίοι τον τιμώρησαν».

Αυτά άκουσα σήμερα το πρωί από κάποιους που συζητούσαν, ότι θα στηθεί στην Αριστοτέλους μπροστά από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, ένα περίπτερο στην μνήμη του βάναυσα δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου, από  νοικοκυραίους σε αγαστή συνεργασία, με τους μπάτσους γ.δ., αλλά και με δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ οι οποίοι ανέλαβαν κατόπιν να σπιλώσουν την μνήμη του.

Έπρεπε να εξηγηθεί η στάση των νοικοκυραίων που σκότωσαν στο ξύλο έναν άνθρωπο που κυνηγήθηκε από τους μάτσο αρσενικούς – υπάρχουν αρκετοί τριγύρω μας – που θεωρούν την ομοφυλοφιλία σαν μίασμα και πρόκληση απέναντι στην αθάνατη ελληνική ψυχή. Αν ήταν στο χέρι τους, θα έκαναν ό,τι και οι Γερμανοί του Χίτλερ. Το ροζ τρίγωνο ήταν ποιό θανατηφόρο από το κίτρινο τρίγωνο των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σήμερα είναι παγκόσμια ημέρα AIDS, η Θετική Φωνή μαζί με το ThessCHECKPOINT έστησαν ένα περίπτερο, μπροστά από τον κινηματογράφο Ολύμπιον στην Αριστοτέλους, στην μνήμη του Ζακ/Zackie Κωστόπουλου ενός ανθρώπου που ήταν HIV POSITIVE και πάλευε με  αξιοπρέπεια την αρρώστια του και ταυτόχρονα προσπαθούσε να ζήσει την ζωή του χωρίς να ενοχλεί κανένα, εκτός από τους συγκεκριμένους μάτσο άνδρες που μετράνε τον ανδρισμό τους από τον τρόπο που πηδιούνται.

Το περίπτερο θα είναι εκεί κατά την διάρκεια της ημέρας. 

Στόχος του είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν αυτοί που ευθύνονται για την, σε ζωντανή μετάδοση δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Ν’Γκουζότο


Μοιραστείτε το άρθρο