Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Λοιμωδών για την επαναλειτουργία του κλειστού από το 2013 Νοσοκομείου, Κυριακή 21/11 – Φωτογραφίες και Βίντεο

Δεκάδες μέλη συλλογικοτήτων, συνελεύσεων αγώνων και δημοτικών κινήσεων συμμετείχαν σήμερα το μεσημέρι Κυριακής από τις 12:00 σε συγκέντρωση που είχε καλέσει το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης για να ανοίξει ξανά το πρώην Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων στην αρχή της Γρ. Λαμπράκη, το οποίο είχαν κλείσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Το Λοιμωδών είχε κλείσει επί Άδωνι το 2013, αλλά ούτε επαναλειτούργησε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως τόνισαν κάποιοι εξ αυτών που τοποθετήθηκαν.
Μπροστά στην σιδεόκλειστη πόρτα του εγκαταλειμμένου κτιρίου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση των παρευρισκομένων, όπου κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Αυτό που τονίστηκε ήταν η αναγκαιότητα να ασκηθούν πιέσεις με κινήσεις, ώστε και το ζήτημα να δημοσιοποιηθεί και να συσπειρώσει ευρύτερο κόσμο, αφού εμφανής είναι η καθολική απαίτηση των κατοίκων της πόλης να ξαναλειτουργήσει το νοσοκομείο.
,Αμεσα θα κυκλοφορήσει κείμενο του ΚΙΑΘ για το ζήτημα, το οποίο θα φέρουν στα δημοτικά συμβούλια του Δήμου Θεσσαλονίκης και Συκεών-Νεάπολης οι δημοτικές κινήσεις που συμμετείχαν. Επίσης θα βγεί αφίσα με το παλλαϊκό αίτημα, ενω μέσα στη βδομάδα στη συνέλευση του ΚΙΑΘ θα συζητηθούν αναλυτικά οι ενέργειες που σχεδιάζονται.
Στο τέλος της ανοιχτής δημόσιας συνέλευσης συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η διαμαρτυρία και την άλλη Κυριακή το πρωί στις 12:00.

 

Φωτογραφίες και Βίντεο 


Οι δηλώσεις του Γιάννη Ράπτη, μέλους του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στο infolibre

Δηλώσεις μέλους της Ανοιχτής Συνέλευσης Αγώνα Τούμπας στο infolibre


Προτάσεις για περαιτέρω ενέργειες ώστε να επαναλειτουργήσει το Λοιμωδών κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες στην ανοιχτή δημόσια συνελευση μπροστά στο κλειστό κτίριο. Τοποθετήθηκαν μέλη του ΚΙΑΘ, συλλογικοτήτων και δημοτικών κινήσεων:

 


Συγκέντρωση


https://new.infolibre.gr/2021/11/20/na-anoixei-to-nosokomeio-loimodon-tora-sygkentrosi-kyriaki-21-11-12-00-gr-lampraki-13/

Μοιραστείτε το άρθρο