Βιβλιοπαρουσίαση “Πάρκα: τα αντικαταθλιπτικά των πόλεων” του Δ. Βοσινάκη, Σάββατο 20/11 19:00 ΕΚΧ Σχολείο

Γιατί μας αρέσουν τόσο τα μεγάλα πάρκα των πόλεων; Ίσως γιατί ζηλεύουμε την ελευθερία του ξαφνικού ανέμου, την απεραντοσύνη του ανοιχτού ουρανού, την παλαιότητα των ηλικιωμένων δέντρων και τη μυρωδιά του υγρού χώματος. Μπορεί επειδή είμαστε πλασμένοι για να ζούμε μέσα στη φύση, να ακούμε τις μελωδίες των πουλιών και να χορταίνει το μάτι από την πανδαισία των χρωμάτων. Μετά από ολόκληρες δεκαετίες αδιαφορίας και συστηματικής κακομεταχείρισης, ο ξέφρενος καταρράκτης της ζωής βρίσκει τον άνθρωπο να αντιλαμβάνεται, επιτέλους, ότι η φύση είναι συνώνυμη με τη ζωή.

Ο Δήμος Βοσινάκης, ερευνά σε αυτό το βιβλίο το ιστορικό και πολιτιστικό αποτύπωμα των πράσινων χώρων στο ύφασμα του χρόνου, αποκαλύπτει την πλούσια ιστορία 12 πάρκων σε κάθε γωνιά του πλανήτη και αναρωτιέται αν η κεντρική φιλοσοφία του πάρκου είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη.
(από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλιοπαρουσίαση των «Πάρκων» στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο και συζήτηση με τον συγγραφέα του βιβλίου.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 19:00 Βασ. Γεωργίου 27 & Μπιζανίου

Στα πλαίσια της συλλογικής υπευθυνότητας και αλληλεγγύης προς τον Άλλον, στον χώρο τηρούνται μέτρα υγειονομικής φροντίδας και προστασίας.

Μοιραστείτε το άρθρο