Οι δικηγόροι στο στόχαστρο. Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!: Εκδήλωση, Πέμπτη 18/11 στις 18:00

Εκδήλωση της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας & Συνεργαζόμενων στο cafe Barrister, 18/11 στις 18:00. Θέμα: Οι δικηγόροι στο στόχαστρο. Ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή!

Ομιλητές:

Κώστας Παπαδάκης, μέλος Εναλλακτικής Παρέμβασης δικηγόρων Αθήνας

Ευκλείδης Μακρόγλου, μέλος ΔΣ ΔΣΘ

Θάνος Παπαδόπουλος, μέλος Κίνησης ασκουμένων και νέων δικηγόρων

Παναγιώτα Πλιακούρα, ασκούμενη δικηγόρος,

Χαιρετίζει ο Χαράλαμπος Κουρουνδής, υποψήφιος πρόεδρος ΔΣΘ με την “Εναλλακτική Πρωτοβουλία δικηγόρων και συνεργαζόμενοι”.

Συντονίζει η δικηγόρος Άσπα Θεοχάρη.

Οι δικηγόροι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε αντιλαμβανόμαστε με τον ίδιο τρόπο το λειτούργημά μας και το ρόλο μας στην κοινωνία. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην περίοδο της πανδημίας. Η πλειοψηφία του ΔΣΘ επέλεξε το lobbying με τα κυβερνητικά στελέχη και όχι το δρόμο της μαχητικής διεκδίκησης, εκφράζοντας αποκλειστικά τα συμφέροντα των μεγαλοδικηγόρων.

Η δική μας επιλογή ήταν ακριβώς η αντίθετη. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας στην προσπάθεια να ακουστεί η φωνή των μαχόμενων και «συνεργατών» δικηγόρων. Μαζέψαμε υπογραφές και συνδιοργανώσαμε εκδήλωση για το ασφαλιστικό, οργανώσαμε παρεμβάσεις στο συνέδριο των Δικηγορικών Συλλόγων για τα δικαιώματα των ασκουμένων και των γυναικών συναδέλφων, πρωτοστατήσαμε στην προάσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών.

Η ανάγκη να συσπειρωθούν οι ευρύτερες αγωνιστικές δυνάμεις και τα ασθενέστερα στρώματα της δικηγορίας είναι πλέον επιτακτική. Για να διαμορφώσουμε μαζί ένα άλλο πρότυπο συνδικαλισμού, που θα διεκδικήσει κατακτήσεις για τις συνθήκες ζωής και εργασίας μας και θα μας ξαναφέρει σε επαφή με τη χειμαζόμενη κοινωνία.

Μοιραστείτε το άρθρο