Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στον κρατικό/καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό, Κυριακή 14/11 15:00 στην Πάτρα

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση τη Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις 3μ.μ. στη πλατεία Γεωργίου.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Εν μέσω της “εποχής” του κoρονοϊού, κομμάτια της ακροδεξιάς και φασιστικές γκρούπες κάνουν απέλπιδες προσπάθειες να ξαναβγούν στο δημόσιο χώρο. Συγκεντρώσεις πατριωτών, εθνικιστών, ψεκασμένων και κάθε άλλου μισαλλόδοξου σχηματισμού, με πρόσχημα την δήθεν αντισυστημική εναντίωσή τους στον εμβολιασμό και στα lockdown, επιδιώκουν να σπείρουν τον εθνικιστικό οχετό τους. Προσπαθούν να ανακτήσουν το χαμένο τους έδαφος πίσω από ανυπόγραφα καλέσματα, με περιεχόμενο ένα συνονθύλευμα από εθνικιστικά, συντηρητικά και συνομωσιολογικά προτάγματα (αντιμεταναστευτικό, εθνική προδοσία, 5G κ.α.), όπως έχουμε δει και στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι μία γνωστή τακτική που επιλέγουν οι φασίστες προκειμένου να προσελκύσουν κόσμο, όταν έχουν πιάσει πάτο στην κοινωνία και θέλουν να ξαναχτίσουν βάσεις για να σπείρουν το φασιστικό τους δηλητήριο. Έτσι λοιπόν τη Κυριακή 14 Νοέμβρη στις 16:00 διάφορα κομμάτια του εθνικού κορμού, από ψεκασμένους εθνικόφρονες μέχρι και οργανωμένους ακροδεξιούς και φασίστες επιχειρούν να επανασυγκροτηθούν στο δημόσιο πεδίο, οργανώνοντας συγκεντρώσεις “διαμαρτυρίας” όπως οι ίδιοι τις ονομάζουν σε διάφορες πόλεις της ελληνικής επικράτειας. Μια απ’ τις πόλεις αυτές αποτελεί και η Πάτρα όπου διαχρονικά ο αντιφασιστικός αγώνας κατάφερε να στήσει ισχυρά αναχώματα ενάντια στο ρατσιστικό/μισαλλόδοξο ακροδεξιό λόγο.

Ο ρόλος που έρχονται να παίξουν αυτά τα μορφώματα και το γελοίο περιεχόμενό τους, τον έχουμε ξαναδεί και αποτελεί κίνδυνο. Την ώρα που οι ζωές μας καλούνται να συμβαδίσουν με τη νέα κανονικότητα που διαμορφώνεται, τις νέες σχέσεις εκμετάλλευσης, τις υποχρεωτικότητες και την αδιαφορία για τη ζωή από την μεριά της κυριαρχίας, αυτά τα συνονθυλεύματα έρχονται για να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή του κράτους και του κεφαλαίου. Είναι οι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να προασπίσουν τα συμφέροντα των αφεντικών και της καπιταλιστικής κερδοφορίας και θα επιδιώξουν να βάλουν φρένο στις συλλογικές αντιστάσεις και τα νοήματα που προτάσσει ο κόσμος του αγώνα. Διαχρονικά ο ρόλος των φασιστών είναι να διαφυλάττουν τα συμφέροντα του κράτους, όποτε χρειαστεί, να αποπροσανατολίζουν από τα κύρια προβλήματα και όταν επιτελέσουν το έργο τους να μείνουν στην άκρη για την επόμενη φορά που η καπιταλιστική ανάπτυξη θα θέλει να θέσει νέους όρους ή θα βρει εμπόδιο στα σχέδια της.

Ας μη γελιόμαστε, τίποτα το αγωνιστικό, απελευθερωτικό και ριζοσπαστικό δεν υπάρχει πίσω από εθνικά σύμβολα και ύμνους ή αντιεμβολιαστικές δήθεν “αγωνιστικές” συγκεντρώσεις. Τίποτα το αγωνιστικό, απελευθερωτικό, ριζοσπαστικό δε βρίσκεται πίσω από κηρύγματα ρατσιστικού και σεξιστικού μίσους, εθνικιστικών ιδανικών και ενός “συλλογικού οράματος” στο οποίο ο φιλοτομαρισμός και η εξατομίκευση, που πρεσβεύει ο εθνικός κορμός, αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία. Αντίθετα η ιστορία έχει ξεκάθαρα καταδείξει πως ο φασισμός πρεσβεύει τις καπιταλιστικές αξίες στην πιο ολοκληρωτική και ακραία έκφανσή τους.

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση στη πλατεία Γεωργίου την Κυριακή 14 Νοέμβρη στις 3μ.μ.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Αναρχικές/οι, Αντιφασίστριες/ες

Μοιραστείτε το άρθρο