Για καθαρό νερό και καθαρό περιβάλλον, αγώνας ενάντια στο σχεδιασμό κατασκευής εργοστασίου – χωματερής στο Δήμο Ευρώτα

Για δύο ημέρες (11-12/11) κάτοικοι του δήμου Ευρώτα πραγματοποίησαν μπλόκο στα Ξηροκάμπια στην ΕΟ Σκάλας – Σπάρτης αντιδρώντας στους σχεδιασμούς κυβέρνησης και περιφέρειας Πελοποννήσου για κατασκευή εργοστασίου – χωματερής το οποίο θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής και για τον τόπο τους. Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν αυτό τον εγκληματικό σχεδιασμό ενός εργοστασίου δίπλα από τα σπίτια τους και τις καλλιέργειές τους και επιθυμώντας καθαρό νερό και καθαρό περιβάλλον, συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις γνωστοποιώντας τα αιτήματά τους και θέτοντας το περιβάλλον και την υγεία τους απέναντι στα κέρδη των εταιριών.


Όλοι μαζί οι κάτοικοι του Ευρώτα στείλαμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα, ενάντια στους εγκληματικούς σχεδιασμούς των έως τώρα κυβερνήσεων και της πλειοψηφίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΝΔ), ενάντια στην κατασκευή σκουπιδοεργοστασίου-χωματερής στη θέση Ξηροκάμπια, 400 μέτρα απo τον ποταμό Ευρώτα, δίπλα στα σπίτια μας, τις καλλιέργειες μας, πάνω απ τον μεγαλύτερο υδροφόρο ορίζοντα της νότιας Λακωνίας.

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΧΑΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΥΛΗΣΕ ΡΟΔΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΗΣ ΤΕΡΝΑ!!
ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΣΤΗΝΟΥΜΕ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΟΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ-ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΑΣ»
ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ!!!

Δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε. Δεν θα υποχωρήσουμε, διεκδικούμε να μείνουμε στον τόπο μας, απαιτούμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας! Καθαρό περιβάλλον, καθαρό νερό, δεν βάζουμε στο ζύγι τις ζωές μας για τα κέρδη των εταιριών! Ζούμε στον 21ο αιώνα, λύσεις υπάρχουν, δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον του τόπου, δεν θα επιτρέψουμε την οικονομική καταστροφή του, ενωμένοι συνεχίζουμε. Οφείλουμε να ευχαριστούμε για την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Κελάρη, και τα μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας που βρέθηκαν όλες τις μέρες μαζί μας στο μπλόκο.

Απευθύνουμε κάλεσμα προς κάθε κάτοικο ανεξαρτήτου κομματικής τοποθέτησης να συναντηθούμε στον αγώνα επιβίωσης που δίνουμε για τον τόπο μας.

Απαιτούμε και διεκδικούμε:

Να ακυρωθεί η σύμβαση ΣΔΙΤ Απορριμμάτων Πελοποννήσου.
– Να καθαριστεί και να αποκατασταθεί άμεσα ο χώρος του σταθμού ενδιάμεσης διαχείρισης απορριμμάτων.
– Τη δημιουργία δημόσιου φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων με χωροθέτηση και λειτουργία μονάδων με ευθύνη του κράτους μακριά από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων έτσι ώστε να διασφαλίζεται:
• Η προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτινων πόρων και της αγροτικής παραγωγής.
• Να μην προχωρήσει η καρκινογόνα καύση των απορριμμάτων.
• Να εφαρμοστούν μέθοδοι διαλογής στην πηγή, κομποστοποίησης σε ασφαλή κλειστά συστήματα και ελαχιστοποίησης του υπολείμματος για ταφή.
• Να μη φορτωθούν νέα οικονομικά βάρη από τις «ρήτρες» εγγυημένης κερδοφορίας που αποτελούν «συστατικό» των συμβάσεων ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Να σημειωθεί ότι παρά τα γραφόμενα, το “έργο” κατασκευής του εργοστασίου δεν χρηματοδοτείται από την ΕΕ.
Μοιραστείτε το άρθρο