Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις – πορείες στην Αθήνα – Σάββατο 13/11 στις 17:30 και στις 18:00

Αντιφασιστική πορεία ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά: 17:30, Πλατεία Κανελλόπουλου

Αντιφασιστική συγκέντρωση: 18:00, Πλατεία Σκύρου, Γαλάτσι


Αντιφασιστική πορεία ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά, 17:30

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε δομική κρίση που επιταχύνθηκε ακόμη περισσότερο με την πανδημία του COVID-19.

Ελληνογαλλική συμφωνία, συμφωνία για αμερικανικές βάσεις, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και νέο επί της ουσίας «μνημόνιο», κατάργηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, γιγάντωση της ανεργίας, η ακρίβεια ακουμπάει κάθε πτυχή της καθημερινότητας για τον εργαζόμενο λαό και την κοινωνία.

Η λαϊκή-κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια θεριεύουν, η ποιότητα ζωής για το σύνολο του εργαζόμενου λαού και της κοινωνίας θα πέσει ακόμη περισσότερο.

Το σύστημα παίζει ξανά το όπλο του φασισμού, της άριστης εφεδρείας του για να εγκολπώσει την λαϊκή-κοινωνική δυσαρέσκεια σε βολικούς για το σύστημα δρόμους και τροφοδοτεί την ανάπτυξη και συγκρότηση των φασιστικών-παρακρατικών μηχανισμών που είναι ο επιχειρησιακός-παράνομος-κατασταλτικός βραχίονας των φασιστών με κουστούμια της ΝΔ και της ευρύτερης φασιστικοποίησης του συστήματος που εκφράζεται στον σκληρό κατασταλτικό πυρήνα- δικαιοσύνη- αστυνομία.

Το φασιστικό παρακράτος κάνει την εμφάνισή του και επιτίθεται πανελλαδικά απέναντι στο κόσμο του αγώνα και της εργασίας και ευρύτερα στα καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Επίθεση σε φοιτήτρια μέλος της ΚΝΕ το καλοκαίρι, επίθεση σε φοιτητές σε Εύοσμο, επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και σε μετανάστες στην Κοκκινιά.

Στην Σταυρούπολη, τόσο η όσμωση των φασιστών με μαθητές, όσο και η κρατική κάλυψη από την αστυνομία και το διευθυντή του ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης μετέτρεψαν σε ορμητήριο φασιστικών επιθέσεων ένα σχολείο που στους κόλπους του βρίσκεται η μελλοντική και φτωχοποιημένη εργατική τάξη.

Η αποφυλάκιση Πατέλη αποδεικνύει στην πράξη πως ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων. Η θεωρία των 2 άκρων καλύπτει τη δολοφονική δράση των νεοναζί-φασιστών παρακρατικών και στέκεται απέναντι στο κόσμο του αγώνα και της εργασίας που αντιστέκεται.

Οι φασίστικες- κρατικές συμμορίες της αστυνομίας δολοφονούν τους φτωχοδιάβολους και η αστική δικαιοσύνη τους βγάζει λάδι, ενώ βγάζει παράνομη την απεργία των εργατών στην Cosco, στήνει κρατικές σκευωρίες σε αγωνιστές για την δράση τους απέναντι στις ναρκομαφίες, «φτιάχνει» υποθέσεις με όχημα το DNA, ποινικοποιεί κάθε μορφή εργατικής-λαϊκής-κοινωνικής αντίστασης.

Θεωρούμε πως ο πλατύς, μετωπικός,δυναμικός και μαχητικός αντιφασιστικός αγώνας που στέκεται απέναντι τόσο στην φασιστική θεσμική-κρατική και παρακρατική τρομοκρατία όσο και στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό πρέπει να βγει στο προσκήνιο, να αγκαλιάσει κάθε γειτονιά, κάθε χώρο δουλειάς,κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο και κάθε κοινωνικό πεδίο και να αντιπαρατεθεί πολιτικά και υλικά με ένστολους και παρακρατικούς νεοναζί – φασίστες.

Θέλουμε οι γειτονιές μας να γίνουν συμμέτοχες στον αγώνα απέναντι στο φασισμό, να ανακόψουμε σε τοπικό επίπεδο κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης, να οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κόσμου της εργασίας και του αγώνα. Να γίνουμε μια γροθιά, να οργανωθούμε και να χτίσουμε τοπικά σημεία αντίστασης και αγώνα για να τσακίσουμε το φασιστικό παρακράτος και όσους του προσφέρουν ειρήνη.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους μαθητές, μετανάστες-μετανάστριες, κατοίκους, αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος και των γειτονιών μας σε αντιφασιστική διαδήλωση απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει το Σάββατο 13 Νοέμβρη με συγκέντρωση στην Πλατεία Πανόρμου στις 17:30. Τέσσερις μέρες πριν την διαδήλωση τιμής του Πολυτεχνείου και του αδιαπραγμάτευτου αντιφασιστικού χαρακτήρα του απέναντι στο φασιστικό-παρακράτος που με την μορφή μιας στρατιωτικοφασιστικής χούντας ανέβηκε στην εξουσία για να υπηρετήσει τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο αντιφασιστικός αγώνας είναι επίκαιρος, ταξικά και κοινωνικά αναγκαίος και πρέπει να βρεθεί στη πρώτη γραμμή.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΤΟΤΕ ΕΑΤ-ΕΣΑ ΤΩΡΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ-ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ- ΞΑΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες από Γκύζη-Πολύγωνο-Αμπελόκηπους


Το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βρίσκεται σε δομική κρίση που επιταχύνθηκε ακόμη περισσότερο με την πανδημία του COVID-19.

Ελληνογαλλική συμφωνία, συμφωνία για αμερικανικές βάσεις, Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και νέο επί της ουσίας «μνημόνιο», κατάργηση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών, γιγάντωση της ανεργίας, η ακρίβεια ακουμπάει κάθε πτυχή της καθημερινότητας για τον εργαζόμενο λαό και την κοινωνία.

Η ταξική-λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια θεριεύουν, η ποιότητα ζωής για το σύνολο του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας θα πέσει ακόμη περισσότερο.

Το σύστημα παίζει ξανά το όπλο του φασισμού, της άριστης εφεδρείας του για να εγκολπώσει την λαϊκή δυσαρέσκεια σε βολικούς για το σύστημα δρόμους και τροφοδοτεί την ανάπτυξη και συγκρότηση των φασιστικών-παρακρατικών μηχανισμών που ενδυναμώνονται μέσα στο βολικό για το σύστημα αντιεμβολιαστικό κίνημα και από το όπλο του αστικού εθνικισμού.

Οι φασιστικές-παρακρατικές οργανώσεις είναι ο επιχειρησιακός-παράνομος-κατασταλτικός βραχίονας της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του διεθνούς ιμπεριαλισμού,σε πλήρη σύμπνοια με τους φασίστες με κουστούμια εντός της ΝΔ και της ευρύτερης φασιστικοποίησης του συστήματος που εκφράζεται στον σκληρό κατασταλτικό πυρήνα- αστυνομία, δικαιοσύνη.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις συνεχείς επερωτήσεις των Χρυσαυγιτών για τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, τα δόντια που έβγαζαν τα οικόσιτα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των αφεντικών τους ξανά και ξανά, είτε μέσα από τον κοινοβουλευτικό τους ρόλο είτε στο πεζοδρόμιο και με τον βάρβαρο δολοφονικό τους ρόλο;

Το φασιστικό παρακράτος κάνει την εμφάνισή του και επιτίθεται πανελλαδικά απέναντι στο κόσμο του αγώνα και της εργασίας. Επίθεση σε φοιτήτρια μέλος της ΚΝΕ το καλοκαίρι, επίθεση σε φοιτητές σε Εύοσμο, επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και σε μετανάστες στην Κοκκινιά.

Στην Σταυρούπολη, τόσο η όσμωση των φασιστών με μαθητές, όσο και η κρατική κάλυψη από την αστυνομία και το διευθυντή του ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης μετέτρεψαν σε ορμητήριο φασιστικών επιθέσεων ένα σχολείο που στους κόλπους του βρίσκεται η μελλοντική και φτωχοποιημένη εργατική τάξη.

Η απόφαση αποφυλάκισης του Πατέλη αποδεικνύει στην πράξη πως ο φασισμός τσακίζεται στο δρόμο και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων. Η θεωρία των 2 άκρων καλύπτει τη δολοφονική δράση των νεοναζί-φασιστών παρακρατικών και στέκεται απέναντι στο κόσμο του αγώνα και της εργασίας που αντιστέκεται.

Οι φασιστικές – κρατικές συμμορίες της αστυνομίας δολοφονούν τους φτωχοδιάβολους και η αστική δικαιοσύνη τους βγάζει λάδι, ενώ βγάζει παράνομη την απεργία των εργατών στην Cosco, στήνει κρατικές σκευωρίες σε αγωνιστές για την δράση τους απέναντι στις ναρκομαφίες, «φτιάχνει» υποθέσεις με όχημα το DNA, ποινικοποιεί κάθε μορφή εργατικής-λαϊκής αντίστασης.

Θεωρούμε πως ο πλατύς, μετωπικός, δυναμικός και μαχητικός αντιφασιστικός αγώνας που στέκεται απέναντι τόσο στην φασιστική θεσμική-κρατική και παρακρατική τρομοκρατία όσο και στο σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό δένεται άρρηκτα με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των κατώτερων και πιο φτωχοποιημένων λαϊκών στρωμάτων και πρέπει να βγει στο προσκήνιο.

Οφείλει να αγκαλιάσει κάθε γειτονιά, κάθε χώρο δουλειάς, κάθε σχολείο και πανεπιστήμιο και κάθε κοινωνικό πεδίο, να τσακίσει κάθε τεχνητό διαχωρισμό που επιβάλλουν το σύστημα και τα αφεντικά μέσα στην εργατική τάξη- με βάσει το φύλο, το έθνος, τη θρησκεία και το σεξουαλικό προσανατολισμό- και να αντιπαρατεθεί πολιτικά και υλικά με ένστολους και παρακρατικούς νεοναζί – φασίστες.

Θέλουμε οι γειτονιές μας να γίνουν συμμέτοχες στον αγώνα απέναντι στο φασισμό, να ανακόψουμε σε τοπικό επίπεδο κάθε απόπειρα φασιστικής παλινόρθωσης, να οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά του κόσμου της εργασίας και του αγώνα. Να γίνουμε μια γροθιά, να οργανωθούμε και να χτίσουμε τοπικά σημεία ταξικής-λαϊκής αντίστασης και αγώνα για να πνίξουμε το φίδι του φασιστικού παρακράτους και όσους του προσφέρουν ειρήνη.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό, την νεολαία, τους μαθητές, μετανάστες-μετανάστριες, κατοίκους, αγωνιστές και αγωνίστριες του κινήματος και των γειτονιών μας σε αντιφασιστική διαδήλωση απέναντι στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει το Σάββατο 13 Νοέμβρη με συγκέντρωση στην Πλατεία Πανόρμου στις 17:30. Τέσσερις μέρες πριν την διαδήλωση τιμής του Πολυτεχνείου και του αδιαπραγμάτευτου αντιφασιστικού/αντιιμπεριαλιστικού χαρακτήρα του απέναντι στο φασιστικό-παρακράτος που με την μορφή μιας στρατιωτικοφασιστικής χούντας ανέβηκε στην εξουσία για να υπηρετήσει τα συμφέροντα της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ο αντιφασιστικός αγώνας είναι επίκαιρος, ταξικά αναγκαίος και πρέπει να βρεθεί στη πρώτη γραμμή.

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στο μπλοκ των Αντιφασιστών / Αντιφασιστριών από Γκύζη-Πολύγωνο-Αμπελόκηπους

Σάββατο 13 Νοέμβρη, 17:30 Πλατεία Πανόρμου Αντιφασιστική Διαδήλωση στις γειτονιές των Αμπελοκήπων-του Πολυγώνου και του Γκύζη.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΤΟΤΕ ΕΑΤ-ΕΣΑ ΤΩΡΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ-ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΕΙΣΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ- ΞΑΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»


Ένα χρόνο μετά τη θεσμική καταδίκη της Χρυσής Αυγής βρισκόμαστε και πάλι αντιμέτωποι/ες με την εμφάνιση νεοναζιστικών, εθνικιστικών οργανώσεων που προσπαθούν να βρουν πάτημα στο δημόσιο χώρο. Ως αναρχικοί/ες, αντιφασίστες/στριες, δεν είχαμε ποτέ αυταπάτες ότι μια δικαστική απόφαση θα ποινικοποιήσει τις παραπάνω ιδέες, όπως και τον διάχυτο ρατσισμό που το κράτος καλλιεργεί στην κοινωνία. Άλλωστε, διαχρονικά ο φασισμός χρησιμοποιείται απ’ το κράτος και το κεφάλαιο σε περιόδους κρίσεων για να εδραιώσει την κυριαρχία τους, να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει τους από τα κάτω. Το μόνο ανάχωμα και η πραγματική καταδίκη απέναντι στους φασίστες επιτεύχθηκε μέσα από τους κοινωνικούς και ταξικούς μας αγώνες όλα αυτά τα χρόνια: στα στέκια, τις καταλήψεις, τους χώρους εργασίας, τις γειτονιές, τις σχολές. Με μαχητικό αντιφασισμό και οργάνωση στους δρόμους.

Τον Μάρτη του 2020 οι φασίστες κάνουν την πρώτη οργανωμένη επανεμφάνιση τους με ρατσιστικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστριών στα νησιά έπειτα από μια συντονισμένη προσπάθεια του κράτους να παρουσιάσει τις μεταναστευτικές ροές ως μια «ασύμμετρη απειλή» για το ελληνικό έθνος/κράτος, ταυτίζοντας τους μετανάστες με στρατιώτες του Ερντογάν. Έλληνες ρατσιστές από κοινού με Γερμανούς νεοναζί και χρυσαυγίτες βουλευτές περιπολούσαν τα ελληνικά σύνορα. Η αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών από κοινού με την κρατική διαχείριση του covid 19 παρουσιάστηκε από το κράτος ως οι δύο σημαντικότερες εθνικές κρίσεις που έχει να αντιμετωπίσει και επένδυσε σε αυτές για να εγείρει τα εθνικιστικά αντανακλαστικά.

Με πρόσχημα τη διαχείριση του covid19, το κράτος έχει επιβάλλει μια διευρυμένη κατάσταση εξαίρεσης. Αξιοποιώντας ευκαιριακά την παραπάνω συνθήκη, πήρε μια σειρά μέτρων, για να εντείνει την κρατική-καπιταλιστική αναδιάρθρωση που έχει ξεκινήσει από τα χρόνια των μνημονίων: από το αντι-εργατικό νομοσχέδιο, το ασφαλιστικό, το εκπαιδευτικό, το περιβαλλοντικό, μέχρι την καταστρατήγηση κατεκτημένων δικαιωμάτων και την περαιτέρω περιθωριοποίηση πληθυσμιακών ομάδων (μετανάστες, φυλακισμένοι). Για την επίτευξη όλων αυτών τέθηκε σε εφαρμογή ένα σχέδιο πειθάρχησης, ελέγχου και αποκλεισμών: απαγόρευση κυκλοφορίας και διαδηλώσεων, ποινικοποίηση κάθε κοινωνικής επαφής, πρόστιμα και αστυνομοκρατία έγιναν κανονικότητα το τελευταίο ενάμιση χρόνο. Ταυτόχρονα, οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης του κυρίαρχου λόγου, στοχοποιήθηκε και χαρακτηρίστηκε ανεύθυνη και αντικοινωνική.

Με πρόσχημα τα πραγματικά προβλήματα που προέκυψαν από την κρατική διαχείριση, οι φασίστες προσπαθούν να αρθρώσουν λόγο και να αναδειχθούν ως η κυρίαρχη «αντισυστημική» δύναμη. Μέσω της συμμετοχής τους σε διαδηλώσεις ενάντια στις απαγορεύσεις και την υποχρεωτικότητα προσπαθούν να εμφανιστούν ως υπερασπιστές της ελευθερίας. Εκείνοι που στέκονται ενάντια στην αυτοδιάθεση του σώματος υπερασπιζόμενοι την ποινικοποίηση των εκτρώσεων και την εκκαθάριση όλων των σωμάτων που χαλούν την καθαρότητα του έθνους, εκείνοι που αναλαμβάνουν διαχρονικά να εντείνουν τους διαχωρισμούς που υπάρχουν εντός των καταπιεσμένων είναι οι τελευταίοι που θα μιλήσουν για την ελευθερία. Δε θα δώσουμε χώρο στους εχθρούς της ελευθερίας, αυτούς που διαχωρίζουν την εργατική τάξη, σύμφωνα με θρησκευτικά, φυλετικά, έμφυλα κριτήρια, να κάνουν λόγο για καταπάτηση δικαιωμάτων και επιβολή πάνω στα σώματά μας. Την απάντηση στα προβλήματα που βαραίνουν την κοινωνία και την τάξη μας τη δίνει ο κόσμος του αγώνα, ο κόσμος που οργανώνεται στη βάση, οι καταπιεσμένοι/ες.

Όπως όλα αυτά τα χρόνια, δίχως κανένα εφησυχασμό, έτσι και τώρα οι φασίστες θα ξαναμπούνε στις τρύπες τους. Οργανωμένες φασιστικές επιθέσεις όπως αυτές στη Σταυρούπολη, στο Νέο Ηράκλειο και εναντίον μεταναστών δεν θα μείνουν αναπάντητες. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτος, κεφάλαιο και εθνικισμό, ενάντια σε οποιαδήποτε πολιτική διαχείριση εκμετάλλευσης και περαιτέρω υποβάθμισης της τάξης μας και των ζωών μας.

Αναρχικές/οι, αντιφασίστες/ριες

Μοιραστείτε το άρθρο