Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται στον κλάδο του επισιτισμού σήμερα Τρίτη 9/11 – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ από Αθήνα και Θεσσαλονίκη

24ωρη απεργία στον κλάδο του επισιτισμού πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη 9/11, με κινητοποιήσεις να λαμβάνουν χώρα όλη την ημέρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη στις 10:30 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας και ακολούθησε μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης από Εγνατία – Εθνικής Αμύνης – Τσιμισκή – Ίωνος Δραγούμη – Εγνατία – Καραολή Δημητρίου – ΥΜΑΘ. Τα καλέσματα στην Εγνατία έγιναν από Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και Αντεπίθεση των Εργαζομένων.

Φτάνοντας η μηχανοκίνητη πορεία στο ΥΜΑΘ,  συνάντησε την παράλληλη κινητοποίηση μελών του ΣΕΤΕΠΕ και της ΛΑΝΤΖΑ, τα οποία μετά από λίγο αποχώρησαν και πραγματοποίησαν πορεία κατευθυνόμενα προς τα δυτικά.

Στην Αθήνα το μεσημέρι, συγκινητική ήταν η στιγμή που οι εργαζόμενοι έφτασαν στο Υπουργείο Εργασίας, κρατώντας ένα λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών συναδέλφων τους που έφυγαν ενώ έδιναν τη μάχη για το μεροκάματο.

Μαζί στον δρόμο βγήκαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Wolt, την e-food και τον επισιτισμό, για να διεκδικήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Οι διανομείς της e-Food ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους στη Wolt και ξεκίνησαν την εντυπωσιακή τους πορεία από τα γραφεία της δεύτερης. Σε βίντεο ακούγεται διαδηλωτής που καταγράφει τη σκηνή, να λέει: Κοίτα ρε! Αυτά είναι τα ωραία, αυτά είναι τα καλά! ROSA

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ και ΒΙΝΤΕΟ


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΥΜΑΘ

Μοτοπορεία

Συγκέντρωση 


ΑΘΗΝΑ

Σήμερα, οι διανομείς της Wolt και της Efood, ενώθηκαν με τους εργαζόμενους του Τουρισμού και του Επισιτισμού, σχηματίζοντας ένα μεγάλο, ανθρώπινο ποτάμι διεκδικήσεων.

Η πορεία τους κατέληξε στο Υπουργείο Εργασίας, όπου τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των εργαζόμενων που έπεσαν νεκροί στη μάχη για το μεροκάματο, ως άλλα θύματα στο βωμό του κέρδους.

Οι εργαζόμενοι ζητούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις και κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με τους διανομείς να διεκδικούν ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Η προστασία των διανομέων από τα εργατικά ατυχήματα θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία, εμπόδιο μπροστά στον ανταγωνισμό και το κυνήγι του κέρδους» αναφέρουν οι διανομείς.

#Διανομεις #Τουρισμος #Επισιτισμος

902.gr

Στο δρόμο εργαζόμενοι της Wolt, της efood & του επισιτισμού –Συγκινητική η στιγμή που οι εργαζόμενοι έφτασαν στο Υπουργείο Εργασίας, κρατώντας ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των νεκρών συναδέλφων τους! (Video)

Μαζί στον δρόμο βγήκαν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Wolt, την e-food και τον επισιτισμό, για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στην eFood πέτυχαν μια μικρή -αλλά μεγάλη σε σημασία- νίκη. Τα προβλήματα στον κλάδο όμως παραμένουν για τους διανομείς και γενικά για όλους τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό, που έχει χαρακτηριστεί ως η βαριά βιομηχανία της οικονομίας, αλλά έχει συνθήκες βαριάς εκμετάλλευσης για αυτούς που τον κινούν με τον ιδρώτα τους.

Όπως δημοσιεύει η Katiousa, οι διανομείς της eFood ενώθηκαν με τους συναδέλφους τους στη Wolt και ξεκίνησαν την εντυπωσιακή τους πορεία από τα γραφεία της δεύτερης. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε και τον διαδηλωτή που καταγράφει τη σκηνή, λέγοντας: Κοίτα ρε! Αυτά είναι τα ωραία, αυτά είναι τα καλά!

Ακολούθησε η πορεία των εργαζόμενων σε όλο τον κλάδο, που πέρασε μπροστά από τη Βουλή, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, συλλογικές συμβάσεις και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων.

Για να καταλήξει στο Υπουργείο Εργασίας, όπου τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των εργαζόμενων που έπεσαν θύματα στο βωμό του κέρδους των αφεντικών, ενώ ζητάνε συνάντηση με τον Υπουργό.

 

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στη Θεσσαλονίκη, οι διανομείς της eFood έφτιαξαν ένα μικρό κόκκινο ποτάμι. Ενώ οι εργαζόμενοι κατέληξαν έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ, όπου η διεύθυνση τους υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο και με δυνάμεις των ΜΑΤ, αντιμετωπίζοντάς τους ως εχθρούς!

Οι εργαζόμενοι του κλάδου στην Πάτρα είχαν ραντεβού στο ΕΚ της πόλης, με τη στήριξη της διοίκησής του.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη διεύθυνση του ΟΑΕΔ προχώρησαν και οι εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο σωματείο της Κρήτης, με σύνθημα “δεν μπορούμε να ζούμε άλλο μισή ζωή” και αίτημα αιχμής τη στήριξη των ανέργων συναδέλφων τους, που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.

Πηγή: www.rosa.gr


https://new.infolibre.gr/2021/11/08/apergiakes-kinitopoiiseis-sygkentroseis-kai-mikrofonikes-ston-klado-toy-episitismoy-sta-plaisia-tis-24oris-apergias-triti-9-11/

Μοιραστείτε το άρθρο