Ποδηλατοπορεία Μνήμης και Διεκδίκησης πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κατάλληλες και ασφαλείς υποδομές για τον εκμηδενισμό των θυμάτων – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Συγκέντρωση και ποδηλατοπορεία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη μετά το θάνατο της 42χρονης Δήμητρας Ιορδανίδου η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό στη διασταύρωση Αγίου Δημητρίου με Γ. Λαμπράκη. Η Δήμητρα διέσχιζε τη Λαμπράκη με το ποδηλατό της, όταν το φορτηγό θέλοντας να στρίψει δεξιά επί της Αγίου Δημητρίου και με τον οδηγό να μην έχει αντιληφθεί την παρουσία της, να την παρασέρνει και να την εγκλωβίζει κάτω από το όχημα.

Κατά τη συγκέντρωση στο Λευκό πύργο πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με κύρια αιτήματα τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών ώστε κράτος και Δήμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ασφαλές δίκτυο ποδηλατόδρομων οι οποίοι να διασχίζουν τις πόλεις και διαχωρισμένη κυκλοφορία με στόχο να μηδενιστούν τα θύματα. Την επόμενη εβδομάδα θα τοποθετηθεί στο σημείο του δυστυχήματος ένα βαμμένο λευκό ποδήλατο φέροντας μία επιγραφή.

Η ποδηλατοπορεία ξεκίνησε από το Λευκό Πύργο και ακολούθησε το δρομολόγιο 3ης Σεπτεμβρίου – Παπάφη για να καταλήξει στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο σημείο του δυστυχήματος όπου κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη Δήμητρα. Στη συνέχεια συμμετέχοντες πήραν το λόγο και αναφέρθηκαν στις συνθήκες και τις επικίνδυνες καταστάσεις που βιώνουν ως ποδηλάτες στη Θεσσαλονίκη. Έγιναν καταγγελίες για τον ποδηλατόδρομο στην Εγνατία (Κ. Καραμανλή) για το ζήτημα της ασφάλειας αλλά και την παραβίασή του από οχήματα, και η ομάδα SOS τροχαία εγκλήματα, έθεσε το ζήτημα για περιορισμό του ορίου ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα εντός της πόλης. Οι ευθύνες για την συνολική κατάσταση βαραίνουν τη νυν και την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο σημείο του δυστυχήματος για να οργανωθεί η παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας ασφαλείς και συγκεκριμέων προδιαγραφών ποδηλατόδρομους, διαχωριστικό ανάμεσα στις λωρίδες, κατασκευές τύπου φράχτη εκτός του ποδηλατόδρομου ώστε να εμποδίζεται η είσοδος Ι.Χ., ακολουθώντας μοντέλα άλλων χωρών τα οποία έχουν επιτύχει στη διαχείρηση των ατυχημάτων και δυστυχημάτων.

Φωτοστιγμιότυπα και Βίντεο



https://new.infolibre.gr/2021/11/04/podilatoporeia-mnimis-kai-diekdikisis-gia-asfaleis-podilatodromoys-kai-kanena-thyma-sto-dromo-paraskeyi-5-11-stis-19-00-sto-leyko-pyrgo/

Μοιραστείτε το άρθρο