Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις/στους συλληφθείσες/συλληφθέντες στην πορεία στην Θεσσαλονίκη για την δολοφονία του 18χρονου στο Πέραμα, Δευτέρα 25/10 11:00 δικαστήρια

Αντανακλαστικά, ως απάντηση στη δολοφονική και θανάσιμη επίθεση της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποιήθηκε πορεία στις 23/10 στο κέντρο της πόλης με σκοπό να καταρρίψει την κυρίαρχη αφήγηση του κράτους. Το σώμα της πορείας δέχθηκε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, από την οποία προκλήθηκαν συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης. Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις τεσσάρων ατόμων καθώς και τραυματισμός των δύο από αυτών. Δευτέρα πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης περνάνε αυτόφωρη διαδικασία. Γι αυτό και καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης από συλλογικότητες της πόλης.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ


ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΙΔΙ – Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

Το βράδυ της Παρασκευής 22/10 τρεις νεαροί, επιβαίνοντες σε κλεμμένο όχημα, άοπλοι ωστόσο προσπάθησαν να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο. Επτά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έριξαν πάνω τους 40 περίπου σφαίρες, δολοφονώντας εν ψυχρώ τον 20χρονο οδηγό και τραματίζοντας έναν 16χρονο που επέβαινε στο αυτοκίνητο, ενώ ένας τρίτος ανήλικος κατάφερε να διαφύγει. Ξεκίνησε λοιπόν αμέσως η προπαγανδιστική εκστρατεία συγκάλυψης από τα ΜΜΕ, αναφέροντας τη δολοφονία ως συμπλοκή και παρουσιάζοντας τους ένστολους δολοφόνους να βρίσκονται σε άμυνα και τραυματισμένοι. Επιβεβαιώθηκε αργότερα από βίντεο ότι δεν υπήρξε καμία συμπλοκή και οι μπάτσοι απλά άδειασαν τα όπλα τους στο διερχόμενο αυτοκίνητο χωρίς να δεχτούν πυρά και πως δεν υπήρξε κανένας μπάτσος τραυματίας.

Λίγες ώρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε πως η ομάδα της ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσε την καταδίωξη του αυτοκινήτου με τους 3 νεαρούς, είχε λάβει εντολή από το κέντρο να σταματήσει. Μετά την επιβεβαίωση ότι δεν υπήρξε συμπλοκή κι ότι ο 20χρονος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ ήταν άοπλος, μιας και τα βίντεο από κόσμο που απλά κατέγραψε το περιστατικό είχαν αρχίσει να διαρρέουν στα social media, άρχισε να αναγράφεται σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι ο νεκρός είναι Ρομά, σεσημασμένος για άλλα αδικήματα και ότι, όντας εγκλωβισμένος κάνοντας με το αυτοκίνητο όπισθεν, επιχείρησε τον εμβολισμό των αστυνομικών, προκειμένου να κατευθυνθεί η κοινή γνώμη προς την υπεράσπιση των μπάτσων δολοφόνων.

Το βράδυ του Σαββάτου, καλέστηκε στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στην Καμάρα ενάντια στην κρατική δολοφονία, την οποία τα ΜΑΤ χτύπησαν άγρια, κατορθώνοντας να συλλάβουν 4 διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και συντρόφισσα μας, μέλος του τοπικού συντονισμού.

Τον τελευταίο καιρό έχουν καταγραφεί πολλά αντίστοιχα περιστατικά πυροβολισμών απέναντι σε ανθρώπους που δεν σταματούν σε αστυνομικό έλεγχο (Τρίκαλα, οδός Μάρνης κ.α), η πληθώρα των οποίων καταδεικνύει το πλέον προφανές, ότι δηλαδή οι πρακτικές των μπάτσων δεν αποτελούν ούτε μεμονωμένα περιστατικά ούτε μια παρεκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα, αλλά οργανικό κομμάτι του κράτους και της δημοκρατίας για την καταστολή των αγώνων και των αντιστάσεων με οποιοδήποτε κόστος.

Μέσα στο διάστημα της πανδημίας του covid-19 και της υγειονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, το κράτος ανάμεσα στην πιλογή της ανασυγκρότησης του με όρους πρόνοιας και την αντίστοιχη με όρους καταστολής επέλεξε χωρίς καμία σκέψη το δεύτερο γιατί η κοινωνική πρόνοια θεωρείται μια παρωχημένη παραχώρηση που αναγκάστηκε να κάνει ο καπιταλισμός σε ένα προηγούμενο στάδιο. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δεν χρειάζεται -και δεν μπορεί- να υποσχεθεί τίποτε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ήδη μετράει χιλιάδες θανάτους υπό τη διακυβέρνησή της επιχειρεί ακόμα μία φορά να αξιοποιήσει την πανδημία ως εργαλείο αντικοινωνικής επιβολής. Άλλωστε η εντεινόμενη παρουσία της αστυνομίας σε όλα τα πεδία του δημόσιου χώρου και της κοινωνικής ζωής καταδεικνύει ότι ο μισθοφορικός στρατός κατοχής του κράτους αναβαθμίζεται σε ολοκληρωτική και πανταχού παρούσα μονάδα επιβολής της στυγνής εξουσίας του κράτους και των αφεντικών. Παράλληλα, δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι παρά την αναβάθμιση της αστυνομίας σε πολιτικό βραχίονα που παίζει κομβικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας αλλά και των κοινωνικών αναταραχών, οι ίδιοι οι μπάτσοι συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σα συμμορία με κυρίαρχο σκοπό τους το ξύλο, το βασανισμό και τον εξευτελισμό όσων αντιστέκονται στην κρατική, εξουσιαστική βία, έχοντας παράλληλα και την πλήρη κάλυψη του κράτους, των κυβερνώντων και όλων των μηχανισμών τους.

Η εξουσία δολοφονεί. Παντοτινές προυποθέσεις της είναι η εκμετάλλευση και ο θάνατος. Η μόνη πράξη που προϋποθέτει την ελευθερία είναι η διάλυση της εξουσίας για να βρει τόπο να αναπτυχθεί η κοινωνική δημιουργικότητα που αποτελεί το απόλυτο αντίθετό της, ως έκφραση αλληλεγγύης, ισότητας και αξιοπρέπειας. Ο φόβος των εξουσιαστών για την ώρα του πληβειακού ξεσηκωμού μεγαλώνει. Ας τον κάνουμε πραγματικότητα. Η λύση βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα. Εκεί που μπορούν να συντριβούν οι νόμοι και η δύναμη των ένστολων φρουρών της ζωής μας. Οργάνωση με ακηδεμόνευτους και αδιαμεσολάβητους όρους σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα. Ενότητα στη βάση, συντονισμός στη δράση. Αλληλεγγύη και αντίσταση μέχρις εσχάτων!

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΙΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10, 11:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Τοπικός Συντονισμός Α.Π.Ο – Ο.Σ.


Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα συλληφθέντα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΙΣ 23/10

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 23/10 δολοφονείται εικοσάχρονος Ρομά (μια περιθωριοποιημένη κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζεται ρατσιστικά από το κράτος) μετά από καταδίωξη και πυρά αστυνομικών στο Πέραμα. Έπειτα από τη γνωστοποίηση του περιστατικού πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις αντικατασταλτικού χαρακτήρα τις βραδινές ώρες της 23/10 σε Αθήνα (Εξάρχεια) και Θεσσαλονίκη (Καμάρα). Η πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή 400 ατόμων, δέχθηκε καταστολή από δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τις συλλήψεις 4 ατόμων, στο ένα εκ των οποίων ασκήθηκε έντονη σωματική βία και ακόμη ένα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω τραυματισμού κατά τη διάρκεια των συλλήψεων.

Τα συλληφθέντα άτομα περνάνε τη διαδικασία του αυτοφώρου τη Δευτέρα 25/10 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Δευτέρα 25/10 στις 11:00.

Αλληλέγγυα Άτομα


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στις συλληφθείσες και τον συλληφθέντα της 23/10

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 23/10/2021 οι μπάτσοι καταδιώκουν ένα πιθανώς κλεμμένο όχημα από το Αιγάλεω ως το Πέραμα. Επιβαίνοντες στο όχημα ήταν 3 νεαροί Ρομά, είτε ανήλικοι (οι δύο) είτε οριακά ενήλικοι (18 ετών ο τρίτος). Κατά την καταδίωξη στριμώχνουν το όχημα και ο οδηγός μέσα στον πανικό του κάνει όπισθεν, για να ξεφύγει. Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίζεται, όπως ακούγεται καθαρότατα στην επικοινωνία μέσω ασυρμάτων που είχαν με τα κεντρικά, όπου πολλαπλώς απαντούν ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματίας αστυνομικός, αλλά μόνο 2 τραυματίες επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο. Οι μπάτσοι ανοίγουν πυρ και ρίχνοντας 38 (!) σφαίρες στο όχημα, δολοφονώντας εν ψυχρό τον ένα και τραυματίζοντας δεύτερο. Το τρίτο άτομο που βρισκόταν στο όχημα, καταφέρνει να απομακρυνθεί από αυτό. Μέσα στο αυτοκίνητο δε βρίσκεται κανένας απολύτως οπλισμός ή οτιδήποτε άλλο που να συνιστά αδίκημα, πέραν της πιθανής κλοπής του ίδιου του οχήματος.

Αμέσως μετά, αφού δηλαδή εκτέλεσαν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο και τραυμάτισαν ένα δεύτερο, αφού έχουν ήδη επικοινωνήσει με τα κεντρικά λέγοντας ότι δεν υπάρχει τραυματίας, οι μπάτσοι ξεκινούν να στήνουν μια εντελώς διαφορετική εκδοχή για το τι συνέβη μια· εκδοχή που ανερυθρίαστα προβάλλεται από τα ΜΜΕ ως πραγματικότητα, παρότι δεν έχει ίχνος αλήθειας. Τα ΜΜΕ μιλούν για «συμπλοκή» και εμβολισμό των αστυνομικών μηχανών με δολοφονική πρόθεση, παρότι μόνο η μεριά των μπάτσων πυροβόλησε, μιλούν ανοιχτά για (ανύπαρκτους) πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών, μιλούν για τραυματίες αστυνομικούς και για «αυτοάμυνα». Η ανακοίνωση της αστυνομίας, λίγο αργότερα, εξίσου ξεδιάντροπα προσπαθεί να υποστηρίξει την ίδια εκδοχή, χωρίς φυσικά να μιλά για πυροβολισμούς. Ακόμα και αυτοί ντράπηκαν να πουν ότι οι ανήλικοι Ρομά πυροβόλησαν με ανύπαρκτα όπλα. Τις τόσο μεγάλες χυδαιότητες τις άφησαν για τα κανάλια. Ωστόσο, ανέφεραν ότι ΚΑΙ οι 7 αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Η ΕΛΑΣ, μάλιστα, παρουσιάζει και φωτογραφίες από τον «επικίνδυνο εμβολισμό» του οχήματος ενάντια στις μηχανές, παρουσιάζοντας εικόνες που δεν μπορούν να συνάδουν με το γεγονός ότι το όχημα κινούταν με την όπισθεν. Τι κι αν υπάρχει βίντεο που σαφώς ακούγονται οι ίδιοι οι 7 αστυνομικοί να λένε ότι δεν υπάρχει τραυματίας; Τι κι αν οι φωτογραφίες που η ΕΛΑΣ εξέδωσε είναι τουλάχιστον αστείες; Τι κι αν στο αυτοκίνητα ήταν 3 ανήλικα παιδιά; Τι κι αν ήταν άοπλα; Τίποτα από αυτά δε φαίνεται να έχει σημασία για τους μπάτσους και τους συνδικαλιστές τους που ξεδιάντροπα δηλώνουν ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ότι η αστυνομία δεν πρέπει «να λειτουργεί υπό το φόβο του νεκροθάφτη (!!!), των ΕΔΕ και του εισαγγελέα» (!), τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και τα στελέχη της κυβέρνησης που βγαίνουν και δηλώνουν τη στήριξη τους στους 7 αστυνομικούς που ακόμα και από την αστική δημοκρατία κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Απέναντι σε αυτό τον βόθρο, στους μπάτσους που νομίζουν ότι είναι φαρ ουέστ, τους συντηρητικούς κρυφοφασίστες που χαίρονται, επειδή πέθανε ένας Ρομά και δε διστάζουν να το θέσουν με αυτούς τους όρους, τους κανιβάλους που μάλλον αποφάσισαν ότι το πλημμέλημα της κλοπής του αυτοκινήτου ή το πλημμέλημα του να μην σταματήσεις σε έλεγχο θα έπρεπε να επιφέρει θανατική καταδίκη, και μάλιστα αυτή να αποφασίζεται από τον κάθε μπάτσο-καουμπόι, απέναντι στους δημοσιογράφους που με γεμισμένες τις τσέπες από τις αλλεπάλληλες κρατικές «ενισχύσεις» δε διστάζουν να πουν απροσχημάτιστα ψέματα, απέναντι στους Κούγιες αυτού του κόσμου, εμείς θα βρεθούμε ξανά και ξανά στους δρόμους, για να υψώσουμε τις φωνές μας απέναντι στην αστυνομική ασυδοσία, στους μπάτσους- σερίφηδες που χτυπούν κόσμο, επειδή αράζει σε πάρκα στην καραντίνα, ξυλοκοπεί απεργούς και διαδηλωτές, παρενοχλεί σεξουαλικά, δολοφονεί εν ψυχρώ.

Το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε αντανακλαστική αντικατασταλτική πορεία στη Θεσσαλονίκη, η οποία χτυπήθηκε από τους μπάτσους. 4 άτομα συνελήφθησαν, ένα εκ των οποίων διακομίστηκε στο νοσοκομείο, για να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα, διότι χτυπήθηκε άγρια από τους μπάτσους. Οι συλληφθείσες και ο συλληφθέντας θα περάσουν από εισαγγελέα το πρωί της Δευτέρας και διώκονται με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απείθειας.

ΕΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ
ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ
ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ/ΙΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 23ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗ:
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/10, 11:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

blog: libertasalonica.wordpress.com

mail: [email protected]


Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα

ΤΡΙΑΝΤΑ ΣΦΑΙΡΕΣ ΡΙΞΑΝΕ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την Παρασκευή 22/10, δολοφόνοι της ομάδας ΔΙΑΣ διεξήγαγαν καταδίωξη ενός οχήματος που ταυτοποίησαν ως κλεμμένο. Η καταδίωξη τερματίστηκε με εγκλωβισμό του οχήματος και εκτέλεση του ενός εκ των τριών επιβατών, σε τραυματισμό του δευτέρου, και στην διαφυγή του τρίτου. Οι επιβάτες του οχήματος χαρακτηρίστηκαν από τα ΜΜΕ και από τους μπάτσους ως Ρομά ή τσιγγάνοι έτσι ώστε να ελαφρύνουν το βάρος της κρατικής δολοφονίας. Έμεις δεν γνωρίζουμε το πως αυτοπροσδιορίζονται τα άτομα αλλά αναγνωρίζουμε οτι η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα είναι βαθιά περιθωριοποιημένη και αορατοποιημένη, γεγονός που διευκολύνει την αυθαιρεσία πάνω στις κοινότητες τους, τα σώματα τους , μέχρι και την δολοφονία τους. Βρισκόμενοι/ες σε μία προνομιούχα θέση σε σύγκριση με αυτούς, δεν κατανοούμε πλήρως τα βιώματα τους αλλά αναγνωρίζουμε την συστημική εγκληματικοποίηση της ύπαρξης τους όπως και άλλων μειονοτήτων της κοινωνικής βάσης. Ουσιαστικά το κράτος επιχειρεί να μεταφέρει την ευθύνη της κρατικής δολοφονίας, στα 3 παιδιά, καλλιεργώντας το αφήγημα ότι οι Ρομά είναι εγκληματικά στοιχεία, δικαιολογώντας την εκτέλεση τους, λέγοντας ότι το όχημα ήταν κλεμμένο, και ότι ο οδηγός ήταν σεσημασμένος για κλοπές. Παράλληλα, ο κρατικός μηχανισμός προχώρησε στην διεξαγωγή ΕΔΕ των 7 μπάτσων που συμμετείχαν στην εκτέλεση, επιδιώκοντας για ακόμα μια φορά την ανάδειξη ενός κράτους δικαίου, την ίδια στιγμή που η δίκη για την δολοφονία της Zackie ξεκίνησε 3 χρόνια αργότερα. Η αστική δικαιοσύνη αποτελεί ένα εργαλείο της κυριαρχίας που σκοπό έχει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

Αντανακλαστικά, ως απάντηση στη δολοφονική και θανάσιμη επίθεση της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποιήθηκε πορεία στις 23/10 στο κέντρο της πόλης με σκοπό να καταρρίψει την κυρίαρχη αφήγηση του κράτους. Το σώμα της πορείας δέχθηκε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, από την οποία προκλήθηκαν συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης. Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις τεσσάρων συντροφικών ατόμων καθώς και τραυματισμός των 2 από αυτών. Οι δολοφονικές επιθέσεις του κράτους θα απαντηθούν στον δρόμο.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης στις 25/10 στις 11:00 πμ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΑΤΟΜΑ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ.

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού

Μοιραστείτε το άρθρο