Νεκρός εργάτης στο λιμάνι του Πειραιά – Απεργία τώρα και συγκέντρωση στην Πύλη αποφάσισε το σωματείο των εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ!

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα , έρχεται να επιβεβαιώσει με το πιο τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του Σωματείου μας, τις αγωνίες των συναδέλφων για πιθανό θανατηφόρο ατύχημα μέσα στο λιμάνι. Δεν είναι η «κακιά» στιγμή. Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας. Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά, γιά τον θάνατο του εργάτη κηρύσσοντας άμεσα απεργία!

20:20

Ανακοίνωση ΕΝΕΔΕΠ

Συνάδελφοι,

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα , έρχεται να επιβεβαιώσει με το πιο τραγικό τρόπο τις προειδοποιήσεις του Σωματείου μας, τις αγωνίες των συναδέλφων για πιθανό θανατηφόρο ατύχημα μέσα στο λιμάνι.

Δεν είναι η «κακιά» στιγμή.

Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των ελλιπών μέτρων ασφάλειας της υγείας μας και της ακεραιότητας μας.

Είναι αποτέλεσμα των απανωτών κόντρα βαρδιών, των υπερωριών, το πετάμε «νέους εργάτες» να κολυμπήσουν χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση.

Είναι αποτέλεσμα των εκβιασμών από την εργοδοσία μπροστά στις ανανεώσεις των συμβάσεων, να μην υπολογίζεται κούραση, ασθένειες, να «φοβόμαστε» να 0οουμε όχι.

Είναι αποτέλεσμα να θυσιάζονται ζωές για τα κέρδη της COSCO.

Φθάνει πια. Ο θάνατος σήμερα του εργάτη, φίλου, οικογενειάρχη θα είναι ο τελευταίος.

Τώρα να υλοποιηθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα

6ωρες ποστες

Κατάργηση των κόντρα βαρδιών

Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Να μη κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για να τα βγάλουμε περα, σκοτωμένοι από το άγχος, τη πίεση να ζήσουν οι οικογένειες μας

Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους.

Τώρα όλοι στην απεργία που αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στη πύλη από τώρα μέχρι αύριο στις 12 το βράδυ

19:00

Τώρα όλοι στο λιμάνι έχουμε νεκρό συνάδελφο από εργατικό ατύχημα. Θα γίνει συνέλευση

Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά

Απεργιακή συγκέντρωση

Όλοι δίπλα στους λιμενεργάτες του Πειραιά

Σήμερα 25/10/2021 έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Δαγκλής 45 ετών εργάτης από το Χαϊδάρι στο γκέτο της Cosco εξ αιτίας της εντατικοποίησης και των συνθηκών εργασίας που επιβάλλει η εργοδοσία.

Άλλη μία εργοδοτική δολοφονία ανθρώπου της εργατικής τάξης των περιοχών μας, κατά τραγική ειρωνεία μόλις 1 χιλιόμετρο πιο κάτω από το σημείο της κρατικής δολοφονίας του Νίκου Σαμπάνη τρία εικοσιτετράωρα νωρίτερα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ

Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και τα αιτήματα των εργατών στις προβλήτες της COSCO.

Όλοι – όλες στην απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τρίτη 26/10 στις 11πμ στην πύλη ΣΕΜΠΟ (Νέο Ικόνιο)

Μοιραστείτε το άρθρο