ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 18ΧΡΟΝΟΥ Με άγρια καταστολή απάντησε η αστυνομία στην πορεία ενάντια στην αστυνομική βία στην Αθήνα!

Από  την αρχή της συγκέντρωσης που είχαν καλέσει οργανώσεις της αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αστυνομικές δυνάμεις έδειξαν τις προθέσεις τους να καταστείλουν την διαδήλωση. Η οποία όμως πραγματοποιήθηκε από Προπύλαια, Σταδίου, Σύνταγμα, Πανεπιστημίου, με συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα κατά της αστυνομικής βίας και ζητώντας να μην συγκαληφθεί η δολοφονία του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη από αστυνομικούς στο Πέραμα.

Οι συγκεντρωμένοι ήταν εξαρχής περικυκλωμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τα ΜΑΤ να προκαλούν και να ασκούν πίεση εναντίον τους, όπως και στην πορεία που ακολούθησε. Στην Σταδίου και στο ύψος της Βουκουρεστίου επιτέθηκαν με δακρυγόνα και κρότου λάμψης, χτυπώντας κόσμο και πνίγοντας το κέντρο της Αθήνας με χημικά. Όμως, η πορεία συνέχισε και κατέληξε στο σημείο εκκίνησης τα Προπύλαια.

Χαρακτηριστικά του δυναμισμού της πορείας ήταν και τα συνθήματα όπως: «Προσοχή, προσοχή, δολοφόνοι με στολή», «Ελλάς Ελλήνων αστυνομικών, ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών», «Μπάτσοι, τιβί, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί», «Οι δολοφονίες δεν είναι μια στιγμή, είναι του συστήματος η πολιτική», «Ενάντια στη βία της αστυνομίας, Όχι στη συγκάλυψη της δολοφονίας».

Τα καλέσματα για την πορεία στο kinimatorama.net

Μοιραστείτε το άρθρο