Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και πορείες για την κρατική δολοφονία του 20χρονου από αστυνομικούς στο Πέραμα, Κυριακή 24/10

Αμέσως με την γνωστοποίηση του περιστατικού με την δολοφονία του 20χρονου από καταδίωξη και πυρά αστυνομικών στο Πέραμα, υπήρξαν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Όπως χθες βράδυ σε Εξάρχεια και Καμάρα, με την πραγματοποίηση αντικατασταλτικής πορείας η οποία όμως χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ.

Σήμερα Κυριακή έχουν εξαγγελθεί συνελεύσεις και συγκεντρώσεις σε διάφορα μέρη: συνελεύσεις 13:00 και 14:00 στη ΣΘΕ Θεσσαλονίκη, 17:00 στη ΦΕΠΑ Αθήνα, 17:00 Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης, 18:00 Κατάληψη Παραρτήματος Πάτρα, και συγκεντρώσεις 17:00 στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, 20:00 Λιοντάρια Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη άγαλμα Βνειζέλου…

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 14:00 ΣΤΗΝ ΣΘΕ
13:00 ΣΘΕ Αναρχικοί/ές                                                                                                                                                                                                                                                              20:00 Αντικρατική – αντικατασταλτική συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα, στο Άγαλμα Βενιζέλου

ΑΘΗΝΑ   
Κυριακή 24/10 στις 18.00 στη ΦΕΠΑ
Πρωτοβουλία αναρχικών ενάντια στις κρατικές δολοφονίες

ΠΕΡΑΜΑ
Συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα
Πλατεία Ηρώων 17:00
Αναρχική Ομάδα Περάματος

ΞΑΝΘΗ
Κυριακή 24-10-21, 17:00, στο Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης – Προκάτ Πολυτεχνικής

ΠΑΤΡΑ
8:00 Κατάληψη Παραρτήματος
Αναρχικές – οί / συντρόφισσες – οι

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκέντρωση 20:00 Λιοντάρια

ΧΑΝΙΑ

Πορεία για τη κρατική δολοφονία στο Πέραμα, 19:00, Πλατεία Αγοράς – Αγορά Χανίων

Αναλυτικά τα Καλέσματα για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες


ΑΘΗΝΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ

Σε μια γειτονιά όπως το Πέραμα που γνωρίζει καλά για δεκαετίες, τις εργατικές δολοφονίες μέσα στα κάτεργα των εφοπλιστών της Ν/Ε ζώνης, οι κρατικές σφαίρες, δολοφονώντας ένα άοπλο παιδί, μετέφεραν πλέον τον πόλεμο έξω από τις αυλές των σπιτιών της συνοικίας Νεόκτιστα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα καζάνια του θανάτου.

Το βράδυ της Παρασκευής 22 Οκτώβρη, μετά από καταδίωξη που ξεκίνησε στη Θηβών κι έμελλε να καταλήξει στο Πέραμα, οι μπάτσοι δολοφόνησαν έναν 20χρονο ρομά και τραυμάτισαν σοβαρά έναν 16χρονο, έπειτα από βολές κατά ριπάς. Οι σερίφηδες του κάθε Θεοδωρικάκου δε δίστασαν να αδειάσουν τα όπλα τους ανάμεσα σε αυλές κι ήταν καθαρά θέμα τύχης που δε δέχτηκαν σφαίρες οι οικογένειες των γύρω σπιτιών.

Η εν ψυχρώ εκτέλεση δεν αποτελεί αιφνίδιο γεγονός, αλλά εντάσσεται σε μια ακολουθία περιστατικών κλιμάκωσης της βίας του κράτους σε όποιον/α δε συμμορφώνεται με τις προσταγές του δόγματος που προσδιορίζει τι είναι «παραβατικό» και τι όχι.

Η τρέχουσα γραμμή «μηδενικής ανοχής» στις καταδιώξεις δεν είναι απομονωμένο κομμάτι της συνολικής καταστολής από το κράτος, αλλά συναντά την κοινωνία σε μια περίοδο που κηρύσσεται παράνομο οτιδήποτε ξεφεύγει του ελέγχου και της επιτήρησης, από τις διαδηλώσεις και τις απεργίες, μέχρι και την κυκλοφορία στον δημόσιο χώρο και την αυτοδιάθεση των σωμάτων μας. Η ολοένα εντεινόμενη «ποινικοποίηση» των ζωών μας κι η νομιμοποίηση των κρατικών δολοφονιών, δε θα σταματήσει πουθενά, αλλά θα έχει συνέχεια σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, αν δεν την ανακόψουμε εμείς.

Εδώ, έχουμε να πούμε πως «σεσημασμένοι» είναι οι διωκτικές αρχές κι οι δικαστικοί μηχανισμοί, μαζί με τους συνενόχους των media που συγκαλύπτουν πληρωμένους δολοφόνους. Ένα κράτος που ξεπλένει παιδεραστές, είναι το ίδιο που δολοφονεί κι εξαφανίζει την παιδικότητα της ζωής κι εν τέλει, την ίδια τη ζωή.

Η ζωή όμως αναγεννιέται και βρίσκει το δρόμο της εκεί όπου υπάρχουν αντιστάσεις μέσα από την αλληλεγγύη και την εξέγερση, σε ό, τι γκρεμίζει τη δυστοπία κράτους και κεφαλαίου.

Αντιτάσσουμε τη θέλησή μας για αγώνα κι ελευθερία, ξεπερνώντας όλους τους κοινωνικούς διαχωρισμούς.

Είμαστε σε σύγκρουση με τις δημοκρατικές αυταπάτες και το κράτος-δολοφόνο.

ΖΩΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, Κυριακή 24 Οκτώβρη, στις 17.00 (843 από ΗΣΑΠ Πειραιά, 841 & 842 από σταθμούς μετρό Νίκαιας & Κορυδαλλού αντίστοιχα)

Αναρχική Ομάδα Περάματος


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αντικρατική – Αντικατασταλτική συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα

Την Παρασκευή 22/10, πραγματοποιήθηκε πολύωρη καταδίωξη κλεμμένου αμαξιού από τους δίκυκλους δολοφόνους της ομάδας ΔΙΑΣ η οποία κατέληξε στον εγκλωβισμό αυτού στο Πέραμα και αμέσως μετά στην εκτέλεση του εικοσάχρονου οδηγού και στον τραυματισμό του δεκαεξάχρονου συνεπιβάτη, ενώ ο τρίτος συνεπιβάτης διέφυγε και καταζητείται. Το κράτος για ακόμη μία φορά, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς του ενάντια σε μία περιθωριοποιημένη κοινωνική ομάδα για την οποία μας υπενθυμίζει ότι δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία για το ίδιο. Δεν θα αφήσουμε να αορατοποιηθεί και να καταπνιγεί ακόμη μία κρατική δολοφονία. Για αυτόν τον λόγο, καλούμε σε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 8 μ.μ. στις 24/10.

ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 23/10

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην κρατική δολοφονία στο Πέραμα


ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Αντικρατική-αντικατασταλτική συγκέντρωση για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα

Με αφορμή την κρατική δολοφονία που συνέβει στο πέραμα τα ξημερώματα του Σαββάτου, από το οπλισμένο χέρι των μπάτσων, καλούμε σε αντικρατική-αντικατασταλτική-αντιμπατσική συγκέντρωση ,την Κυριακή 24/10 στα Λιοντάρια στις 20:00 (Ηράκλειο Κρήτης).

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ, ΤΗ ΔΥΣΤΟΠΙΑ ,ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Αναρχικοί/ές


ΧΑΝΙΑ

Πορεία για την κρατική δολοφονία στο Πέραμα
Αναβολή της εκδήλωσης στο φράγκικο, λόγω της κρατικής δολοφονίας στο Πέραμα
  1. Λόγω της δολοφονίας του 20 ρομά στο Πέραμα από μπάτσους, αναβάλλουμε την προγραμματισμένη εκδήλωσή μας στο Φράγκικο. Συμμετέχουμε κι εμείς στην πορεία 7μμ στην πλατεία αγοράς.

Κατάληψη Rosa Nera

https://new.infolibre.gr/2021/10/24/i-asynomiki-via-synechizetai-chtypithike-apo-ta-mat-i-apopsini-poreia-stin-thessaloniki-enantia-stin-dolofonia-toy-20chronoy-apo-astynomikoys-sto-perama/

https://new.infolibre.gr/2021/10/23/katakraygi-gia-tin-dolofonia-toy-20chronoy-sto-perama-apo-astynomikoys-lt-br-gt-ektaktes-sygkentroseis-apopse-se-athina-21-00-exarcheia-kai-thessaloniki-23-00-kamara/

Μοιραστείτε το άρθρο