Πορείες και συγκεντρώσεις σε Πέραμα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Χανιά για την κρατική δολοφονία από αστυνομικούς στο Πέραμα – ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Αντικατασταλτικές και αντικρατικές συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα Κυριακή 24/10, μετά τη δολοφονία του 20χρονου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Προηγήθηκαν συνελεύσεις για να καθοριστούν οι επόμενες δράσεις. Στις χθεσινές βραδινές πορείες σε Εξάρχεια και Καμάρα (Θεσσαλονίκη) όπου υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις για μία ακόμα δολοφονία από κρατικά όργανα, η πορεία στη Θεσσαλονίκη δέχθηκε την επίθεση της αστυνομίας με κρότου – λάμψης και κυνηγητό και με τις 4 αρχικά προσαγωγές να μετατρέπονται σε συλλήψεις. Σήμερα όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλες τις μεγάλες πόλεις καλέστηκαν συνελεύσεις και κινητοποιήσεις.

Δυναμικές συγκεντρώσεις/πορείες σε Πέραμα και Θεσσαλονίκη. Η πορεία στο Πέραμα ολοκληρώθηκε γύρω στις 19:00. Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκέντρωση αυτή τη στιγμή στο Άγαλμα Βενιζέλου.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

21:35 Η πορεία φτάνει στην Καμάρα

21:25 Φραγμός από την αστυνομία στην Αγίου Δημητρίου και η πορεία κατεβαίνει την Ιασωνίδου

21:15 Στην Αγίου Δημητρίου βρίσκεται η πορεία

21:05 Η πορεία ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη

20:30: Άγαλμα Βενιζέλου – Συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή

 


ΠΕΡΑΜΑ

Γύρω στις 19:10 ολοκληρώθηκε η πορεία στο Πέραμα.


Ένταση ξέσπασε νωρίτερα στον Ασπρόπυργο μεταξύ ρομά και αστυνομίας. Η δολοφονία του νεαρού με τους αστυνομικούς να ανοίγουν πυρ και να χρησιμοποιούν 38 σφαίρες στοχεύοντας προς το αυτοκίνητο και τους επιβαίνοντες, προκάλεσε την οργή για τις πρακτικές της αστυνομίας.

 


https://new.infolibre.gr/2021/10/24/syneleyseis-kai-sygkentroseis-gia-tin-kratiki-dolofonia-toy-20chronoy-apo-astynomikoys-sto-perama-kyriaki-24-10/

Μοιραστείτε το άρθρο