ΝΟΜΙΜΗ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Αθωώθηκαν οι δικαζόμενοι συλληφθέντες σε παρέμβαση για τον Κουφοντίνα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης

Δεν παρακωλύθηκαν οι λειτουργίες των δικαστηρίων και δεν σταμάτησαν συνεδριάσεις, αποφάνθηκε το δικαστήριο σήμερα το πρωί, κρίνοντας αθώους τους τέσσερις κατηγορουμένους. Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται από δικαστήριο μία τέτοια απόφαση, θεωρώντας τη διαμαρτυρία νόμιμη!

Πως σχολιάζει στο infolibre αυτήν την απόφαση η συνήγορος των αθωωθέντων και ποια παρακαταθήκη αφήνει.

Όπως μας είπε αμέσως μετά την αθωωτική απόφαση η δικηγόρος των τεσσάρων:

Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι πραγματοποιήθηκε μεν παρέμβαση, η οποία κακώς έγινε εντός των δικαστηρίων, όπου ανοίχθηκαν πανό και πετάχτηκαν τρικάκια. Αλλά από τη στιγμή που δεν φωνάχθηκαν συνθήματα ή η παρέμβαση δεν έγινε σε εσωτερικό σε αίθουσες ή γραφεία, δεν βρήκαν με κάποιο τρόπο κάπως να δικαιολογήσουν ότι παρακωλύθηκαν οι λειτουργίες των δικαστηρίων ή σταμάτησαν συνεδριάσεις. Οπότε και υπήρξε αθώωση.

Όσο για την παρακαταθήκη που αφήνει για το μέλλον μία τέτοια απόφαση για ανάλογες διαμαρτυρίες, είπε:

Είναι η πρώτη φορά ουσιαστικά που με απόφαση δικαστηρίου φαίνεται ότι είναι εντάξει να πραγματοποιήσεις κάποια παρέμβαση μέσα στο δικαστικό μέγαρο, κάτι που μέχρι τώρα θεωρείτο παράνομο. Ο μάρτυράς μας που είναι μέλος του ΔΣ, είπε ότι και αυτοί έχουν πραγματοποιήσει μία φορά παρέμβαση με πανό στον ισόγειο χώρο, αλλά δεν είχαν συλληφθεί.
Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται παρέμβαση μέσα στο δικαστικό μέγαρο και με την αιτιολογία ότι δεν παρακωλύθηκαν συνεδριάσεις, θεωρείται νόμιμη διαμαρτυρία.

Βαγγέλης Γλαντζής

https://new.infolibre.gr/2021/10/19/sygkentrosi-allileggyis-se-syllifthentes-paremvasis-gia-koyfontina-tetarti-20-10-dikastiria-thessalonikis/

Μοιραστείτε το άρθρο