Κρατική διαχείριση της πανδημίας και ελεγχόμενη είσοδος στις σχολές: ανοιχτή συζήτηση στη ΣΘΕ του ΑΠΘ, 18/10 στις 19:00

Πολλοί φοιτητ(ρι)ες την περασμένη βδομάδα αντέδρασαν στους ελέγχους που έκανε ιδιωτική ασφάλεια στις εισόδους των κτιρίων για τα πιστοποιητικά υγείας και κατάφεραν να τους σπάσουν στη ΣΘΕ του ΑΠΘ, διακηρύσσοντας ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους για να να εξαληφθούν τελείως. Θεωρούν ότι αυτοί οι έλεγχοι χρησιμοποιούνται για να καθιερωθεί η ελεγχόμενη είσοδος στις σχολές και αποτελούν έμμεση εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη.

Όπως είχαν καταγγείλλει [δείτε ανάρτηση του infolibre]: Με αφορμή τον covid-19 θεσμοθετείται ο έλεγχος στις εισόδους, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει γίνει καν λόγος για προσλήψεις καθηγητών, για σπάσιμο των τμημάτων, για παροχή δωρεάν τεστ στους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Για ακόμη μια φορά λοιπόν το κράτος επιλέγει τον έλεγχο και την καταστολή, επιβάλλοντας μάλιστα τα έξοδα για τα τεστ να βαραίνουν εμάς. Το κράτος δεν δίνει δεκάρα για την προστασία της υγείας μας. Οι έλεγχοι χρησιμοποιούνται ως δούρειος ίππος ώστε να καθιερωθεί το φακέλωμα, η ελεγχόμενη είσοδός μας στις σχολές, να ελέγχουν πότε, που και ποιος μπαίνει ή βγαίνει από το πανεπιστήμιο. Και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ.

Οι φοιτητ(ρι)ες θα συνεχίσουν παρεμβάσεις και συζητήσεις σχετικά με τη γενικότερη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και τους ελέγχους στα πανεπιστήμια. Σ’ αυτό το πλαίσιο αύριο Δευτέρα 18/10 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση την οποία καλεί το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού.


Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 στις 19:00

Καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση για την κρατική διαχείριση της πανδημίας και τις απολήξεις τις μέσα στα πανεπιστήμια, με πιο πρόσφατη εφαρμογή, την ελεγχόμενη είσοδο στις σχολές.

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού

Μοιραστείτε το άρθρο