Απεγκλωβισμός μαθητών στη Νέα Φιλαδέλφεια από πλημμυρισμένο σχολείο και η κρατική πολιτική της επίθεσης στη δημόσια εκπαίδευση – ΒΙΝΤΕΟ

Απίστευτες σκηνές εκτιλύχθηκαν σε σχολείο στη Νέα Φιλαδέλεια μετά από τις σημερινές πλημμύρες από την κακοκαιρία “Μπάλλος”. Μέσω ενός διαδρόμου από θρανία απεγκλωβίστηκαν μαθητές και καθηγητές από το πλημμυρισμένο σχολείο καθώς το νερό είχε μπλοκάρει την έξοδο. Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα στεγάζονται τέσσερα σχολεία, το 2ο Λύκειο, το 1ο Γυμνάσιο, το 2ο Δημοτικό και το 1ο Νηπιαγωγείο.

Σε μία περίοδο που η κρατική-κυβερνητική πολιτική προχωρά στη διαρκή υποτίμηση της δημόσιας παιδείας αποκλείοντας χιλιάδες μαθητές από την τριτοβάθμια εκπαίδευση (μέσω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής), επιβάλλει την ατομική αξιολόγηση των καθηγητών/δασκάλων και καταστέλλει οποιαδήποτε αντίδραση εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών, οι συνθήκες στέγασης παραμένουν σε πάρα πολλά σχολεία απολύτως ακατάλληλες. Η επιθετική πολιτική της κυβέρνησης και της Κεραμέως στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ξεσηκώσει ένα τεράστιο τμήμα της εκπαιδευτικής κοινότητας το οποίο δέχεται τη συνεχή τρομοκρατία του κράτους.

Οι υποδομές στα σχολεία παραμένουν ακατάλληλες και επικίνδυνες, μαθητές και φοιτητές βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο εν μέσω πανδημίας εξαιτίας του συνωστισμού (με τις παράλογες κυβερνητικές πρακτικές) και της σχεδόν ανύπαρκτης οργάνωσης για την ασφαλή λειτουργία των πανεπιστημίων και των σχολείων. Από την άλλη πλευρά οι κρατικές αποφάσεις προωθούν την αστυνόμευση, την καταστολή, την τρομοκρατία και την επιβολή μίας βαθιά νεοφιλελεύθερης πολιτικής ατζέντας. Μία πολιτική πρακτική που ξηλώνει τη δημόσια εκπαίδευση, προωθεί ιδιωτικά συμφέροντα, δημιουργεί μαθητές και φοιτητές δύο ταχυτήτων με ταξικά κριτήρια και εδραιώνει λογικές και πρακτικές ενός σκληρού ανταγωνισμού μέσω της διαρκούς αξιολόγησης και της εφαρμογής του κοινωνικού και οικονομικού δαρβινισμού.

 

Μοιραστείτε το άρθρο