Οι φοιτητ(ρι)ες της ΣΘΕ του ΑΠΘ έσπασαν τους ελέγχους στις εισόδους για τα πιστοποιητικά!

“ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ – ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ”

Δεκάδες φοιτητ(ρι)ες κινητοποιήθηκαν σήμερα στους χώρους του ΑΠΘ, αντιδρώντας στους ελέγχους που διεξάγουν σεκιούριτυ στις εισόδους των κτιρίων για τα πιστοποιητικά υγείας. Όπως καταγγέλλουν: αυτοί οι έλεγχοι χρησιμοποιούνται για να καθιερωθεί η ελεγχόμενη είσοδος στις σχολές και γνωστοποιούν τη συνέχιση των παρεμβάσεών τους.

Οι πρώτες αντιδράσεις σημειώθηκαν με παρέμβαση στην Κοσμητεία την Δευτέρα, οπότε άρχισαν τα διά ζώσης μαθήματα στα πανεπιστήμια, αλλά με έλεγχο των προσερχόμενων φοιτητ(ρι)ών με αποτέλεσμα να καταγράφονται απίστευτες ουρές και συνωστισμός σε όλους τους πανεπιστημιακούς χώρους!

Φοιτητές που κινητοποιήθηκαν μας έλεγαν σήμερα ότι γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν. Ουσιαστικά θεωρούν αυτούς τους ελέγχους στις εισόδους ως έμμεση εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοίδη.

Όπως καταγγέλλουν οι φοιτητ(ρι)ες του Αυτοργανωμένου σχήματος στο Μαθηματικό ΦΕΡΜΑ: Με αφορμή τον covid-19 θεσμοθετείται ο έλεγχος στις εισόδους (άραγε πόσα χρήματα δόθηκαν σε ιδιωτικές εταιρείες security για να μας ελέγχουν;), ενώ ταυτόχρονα δεν έχει γίνει καν λόγος για προσλήψεις καθηγητών, για σπάσιμο των τμημάτων, για παροχή δωρεάν τεστ στους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Για ακόμη μια φορά λοιπόν το κράτος επιλέγει τον έλεγχο και την καταστολή, επιβάλλοντας μάλιστα τα έξοδα για τα τεστ να βαραίνουν εμάς, καταγγέλλουν

Οι ίδιοι επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι: Το κράτος δεν δίνει δεκάρα για την προστασία της υγείας μας. Το μόνο που αποζητά είναι να δημιουργεί συνθήκες ώστε να πλουτίζουν εις βάρος; Μας οι πολυεθνικές. Θεωρούμε δεδομένο ότι οι έλεγχοι για εμβόλια και rapid test δεν έχουν να κάνουν με την υγεία μας (άλλωστε οι πρυτάνεις διατυμπανίζουν το μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων φοιτητ(ρι)ών). Χρησιμοποιούνται ως δούρειος ίππος ώστε να καθιερωθεί το φακέλωμα, η ελεγχόμενη είσοδός μας στις σχολές, να ελέγχουν πότε, που και ποιος μπαίνει ή βγαίνει από το πανεπιστήμιο. Και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ.

ΝΕΟ: Μετά το σπάσιμο των ελέγων πιστοποιητικών υγείας στη ΣΘΕ από φοιτητ(ρι)ες, η Κοσμητεία της Σχολής αντέδρασε σπασμωδικά και ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εκπαιδευτικές διαδικασίες στο κεντρικό κτίριο αύριο Πέμπτη 14/10. Οι φοιτητ(ρι)ες αντιδρούν και δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις και σε άλλους χώρους όπως στη Κοσμητέια, στην πρυτανεία-κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, στη Λέσχη κ.α. Η ΠΚΣ εξέδωσε ψήφισμα που καλεί σε κινητοποίηση αύριο στις 12;00 στην Κοσμητέια της ΣΘΕ (παρακάτω όλο το κείμενο).

ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΘ “ΦΕΡΜΑ”

Ψήφισμα ΠΚΣ για το κλείσιμο της ΣΘΕ

Το ποτήρι ξεχείλισε! Τέρμα πια στην κοροϊδία.

Η ανακοίνωση της κοσμητείας της ΣΘΕ πως αναστέλλονται οι δια ζώσης εκπαιδευτικές διαδικασίες την Πέμπτη 14/10 επιβεβαιώνει αυτό που εξ αρχής οι φοιτητικοί σύλλογοι είχαν επισημάνει : η κυβέρνηση, οι πρυτανικές αρχές και οι διοικήσεις των σχολών έχουν μεγάλη ευθύνη για την απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας της υγείας των φοιτητών.
Φτάνει πια η μόρφωση των φοιτητών, η διασφάλιση της δια ζωσης διαδικασίας να τίθεται αντιπαραθετικα με το δικαίωμα τους στην υγεία.
1,5 χρόνο μετά το πρώτο κλείσιμο των σχολών η κυβέρνηση δεν άκουσε ούτε ένα από τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων
Δεν αύξησε ούτε 1€ την χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, δεν προσέλαβε καθηγητές για να σπάσουν τα τμήματα, δεν διαμόρφωσε κατάλληλα τις υποδομές ώστε να φιλοξενηθούν οι φοιτητές.
Απέναντι σε όλα αυτά, η πραγματικότητα θέλει τους φοιτητές να στοιβάζονται σε μεγάλες ουρές για να μπούνε στα αμφιθέατρα, για να φάνε στην λέσχη.
Οι εικόνες των φοιτητών να στέκονται στην βροχή και να περιμένουν ώρες για να μπουνε στη σχολή τους φανερώνουν την αποτυχία της κυβέρνησης, που ενώ δίνει δισεκατομμύρια στις μεγάλες επιχειρήσεις και στο ΝΑΤΟ για την παιδεία και την υγεία δεν δίνει φράγκο.
Ως εδώ! Οι φοιτητές παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Δεν θα δεχτούμε να συνεχισθεί αυτό.το φιάσκο εις βάρος της υγείαςακ της μόρφωσης μας. Βάζουμε μπροστά τις ανάγκες μας
Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες των σχολών θετικών επιστημών σε πανκινητοποίηση αύριο Πέμπτη 14/10 και ώρα 12:00 στην κοσμητεία της ΣΘΕ.

Μοιραστείτε το άρθρο