ΔΙΚΗ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ – ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ, ΣΗΜΕΡΑ Η σαθρότητα του κατηγορητηρίου κατέπεσε με τους πρώτους μάρτυρες. Κόλαφος για την αστυνομία οι μεθοδεύσεις της, έκδηλη η κρατική σκευωρία!

Δεν αναγνωρίζουν τους κατηγορούμενους, δεν είδαν και δεν γνωρίζουν τίποτε, είπαν οι πρώτοι μάρτυρες. Μία εξ αυτών (που είχε εμπλοκή με διακίνηση) είπε πολύ συγκεκριμένα ότι οι αστυνομικοί της είπαν: Βοήθησέ μας, για να σε βοηθήσουμε στην υπόθεσή σου! Γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι η αστυνομία είναι αυτή που οργάνωσε αυτή τη σκευωρία!

Την ίδια ώρα έξω από τα δικαστήρια και το κτίριο του Εφετείου Αθηνών συγκεντρώθηκαν πολλοί αλληλέγγυοι, ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα συλλογικοτήτων προς υποστήριξη των δύο αγωνιστών.

Τα δικαστήρια ήταν περικυκλωμένα από κλούβες και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέτρεπαν την προσέγγιση.

Η δίκη διακόπηκε το μεσημέρι και θα συνεχιστεί στις 29/10.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ INFOLIBRE ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Αναλυτικότερα για τη δίκη των Καλαϊτζίδη  – Ματαράγκα, το alerta μετέδωσε:

Αθήνα | Από την σημερινή δίκη του Ν. Ματαράγκα και Γ. Καλαϊτζίδη στο εφετείο Αθηνών.

Κλούβες, αύρες, ΟΠΚΕ, Δέλτα και πολλές άλλες δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει τα δικαστήρια, με την προσέγγιση να είναι εφικτή μέχρι ένα σημείο. Την συγκέντρωση έχουν πλαισιώσει με τα πανό τους, δυνάμεις του ανταγωνιστικού κινήματος, με τον συγκεντρωμένο κόσμο να αγγίζει τα 100 άτομα.

Πρώτη μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη #σκευωρία Καλαϊτζίδη & Ματαράγκα:

Κάτοικος Κηφισίας, δήλωσε ότι ήταν με το μέρος των διακινητών τότε. Δηλώνει ακατάλληλη να καταθέσει οτιδήποτε, δεν ήταν στα Εξάρχεια τη μέρα της δολοφονίας, ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών εκείνη την εποχή.
Λέει πως οτιδήποτε κατέθεσε είναι πράγματα που της μετέφεραν άλλοι, εκείνη δεν αναγνωρίζει κανέναν.
Δε θυμάται τίποτα απ’ την κατάθεσή της και έπεσε στην πρώτη αντίφαση. Αυτά που δήθεν της είπε ο φίλος της, ο ίδιος μετά στην κατάθεση του είπε άλλα απ’ αυτά που κατέθεσε αυτή.
Δεν γνωρίζει κανέναν απ’ τους κατηγορούμενους, δεν τους έχει δει ποτέ. Δεν ξέρει ούτε που πέφτει το Κ*ΒΟΞ.
Είπε ότι της είπε η αστυνομία ότι αν καταθέσει κατά των κατηγορουμένων ως κομμάτι των διακινητων θα την βοηθήσει για την υπόθεση της.

Μήνυμα αλληλεγγύης και από το Πόρτο Αλέγκρε στη Βραζιλία

Η κατάθεση της πρώτης μάρτυρα κατηγορίας τελείωσε. Η μάρτυρας ανασκεύασε την αρχική της κατάθεσή της και είπε ξεκάθαρα ότι η #σκευωρία οργανώθηκε από την αστυνομία.

Η δεύτερη μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη #σκευωρία Καλαϊτζίδη & Ματαράγκα ήταν η νοσηλεύτρια του ΕΚΑΒ. Κατέθεσε ότι δε γνωρίζει τίποτα.

Τέλος για σήμερα, η δίκη διακόπηκε για την Παρασκευή 29/10 στις 11 το πρωί.

https://new.infolibre.gr/2021/10/12/diki-kalaitzidi-mataragka-13-10-mia-kratiki-skeyoria-poy-odigei-se-diki-parodia/

 

Μοιραστείτε το άρθρο