ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ 11 ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ Προκλητικός στην απολογία του ο καθηγητής Μαιευτικής… Η δίκη θα συνεχιστεί 2/11

Της Σοφίας Σπυριδωνίδου

Για τις 2 Νοεμβρίου ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος  της δίκης του καθηγητή και μαιευτήρα-γυναικολόγου, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη κατά συρροή, από 11 φοιτήτριες  του τμήματος Μαιευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης την περίοδο 2015-16. Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την πρόταση της εισαγγελέως, τις αγορεύσεις των συνηγόρων και την απόφαση του προέδρου.

Στην σημερινή δικάσιμο (Τρίτη 12/10) τον λόγο πήραν οι μάρτυρες υπεράσπισης του καθηγητή και ο ίδιος ο καθηγητής με την απολογία του. Οι μάρτυρες δεν συνεισέφεραν ιδιαίτερα στην διαδικασία, αναιρώντας πολλές φορές τα ίδια τους τα λεγόμενα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος.

Την αντίδραση της έδρας προκάλεσαν τόσο το ύφος όσο και οι ισχυρισμοί του καθηγητή, κατά την απολογία του, κατά την οποία αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και χαρακτήρισε τις φοιτήτριες «τρελές» και «ψεύτρες», με τον πρόεδρο να τον προειδοποιεί πως θα κατηγορηθεί για ασέβεια αν συνεχίσει με το ίδιο ύφος.

Επίσης, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος, κατηγόρησε ονομαστικά δύο καθηγήτριες του τμήματος πως «στρατολόγησαν» (προκαλώντας για ακόμη μια φορά την έντονη  αντίδραση της έδρας για την χρήση του όρου αυτού) τις φοιτήτριες με σκοπό να διδάξουν εκείνες το μάθημά του. Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε πως έχει καταστραφεί κοινωνικά και επαγγελματικά, και κατηγόρησε τις φοιτήτριες πως υποκίνησαν τις πορείες των αλληλέγγυων και τις αναρτήσεις  πανό κοντά  στο γραφείο που διατηρεί.

Μοιραστείτε το άρθρο