ΔΙΚΗ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ – ΜΑΤΑΡΑΓΚΑ, 13/10 
Μια κρατική σκευωρία, που οδηγεί σε δίκη παρωδία!

Τι λένε οι δικηγόροι τους, αλληλέγγυοι, Αναρχική Ομοσπονδία, καλέσματα πλήθους συλλογικοτήτων που καλούν σε συγκέντρωση αύριο πρωί στο Εφετείο Αθηνών.


Κράτος-παρακράτος-μαφία δεν πτοούνται και επιδιώκουν την εκδίκηση κατά αγωνιστών που τους έχουν εκθέσει στα μάτια της κοινωνίας. Ναρκέμποροι αλωνίζουν υπό τα βλέμματα της αστυνομίας, αλλά αγωνιστές κατηγορούνται με σαθρά στοιχεία για την εκτέλεση ενός εξ αυτών, κάνοντας πασιφανείς τις κρατικές μεθοδεύσεις. Δεν μπορούν να δεχθούν την αγωνιστική δράση, όπως των δύο κατηγορουμένων οι οποίοι είναι μέλη του Ρουβίκωνα.

Παράλληλα, έχουν συγκεντρωθεί υπογραφές πολλών υποστηρικτών και αλληλέγγυων που δηλώνουν έτοιμοι να καταθέσουν μάρτυρες υπεράσπισης – υποστήριξης στους δύο αγωνιστές. Όπως πολύ συγκεκριμένα αναφέρουν:

Δεκαετίες τώρα η περιοχή των  Εξαρχείων, με όλο το κινηματικό και συμβολικό της φορτίο, αντιμετωπίζει μια πολύμορφη καταστολή και στοχευμένη υποβάθμιση, μέρος της οποίας είναι και τα διάφορα κυκλώματα που εμπορεύονται ναρκωτικά. Ξανά και ξανά, και κάθε φορά αντιμετωπίζοντας και έναν ισχυρότερο αντίπαλο, ο κόσμος που δραστηριοποιείται πολιτικά και στηρίζει τα Εξάρχεια έχει έρθει αντιμέτωπος με αυτή τη συνθήκη. Ώσπου φτάσαμε να πρέπει να σταθεί απέναντι σε μια μαφία που έστηνε μια μεγάλη παράνομη αγορά με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας. Η απάντηση δόθηκε και ήταν μαζική και ισχυρή. Ήταν επίσης και ένα ξεμπρόστιασμα της ύποπτης τακτικής των αστυνομικών αρχών. Οι οποίες τώρα παίρνουν το αίμα τους πίσω και δίνουν και ένα διαχρονικό μήνυμα αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας.

Το κατηγορητήριο είναι σαθρό, τόσο που ανακριτής και εισαγγελέας πριν 1.5 χρόνο άφησαν ελεύθερους τους δύο αγωνιστές. Αλλά τελικά αποφάσισαν να τους οδηγήσουν σε δίκη. Συνεχίζουν ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει από τότε, που προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αφήγημα εγκληματικότητας και να το συνδέσει και με συγκεκριμένους αγωνιστές και με τις οργανώσεις τους, όπως ο Ρουβίκωνας, αλλά και με κοινωνικούς αγώνες και κοινωνικά πεδία αντίστασης. Δεν παίρνουν μόνο το αίμα τους πίσω. Πεντέμιση  χρόνια μετά, μέσα στην πανδημία, μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές, μέσα στη βαθιά οικονομική κρίση, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης και ο Νίκος Ματαράγκας απειλούνται με ισόβια δεσμά με αντιφατικές  μαρτυρίες αποκλειστικά καταδικασμένων εμπόρων ναρκωτικών. Αυτό δε μπορεί να συμβεί και δε θα συμβεί. Δεν μπορεί κάτι που θα ήταν παρωδία να εξελιχθεί σε μια πραγματική τραγωδία.

Επίσης, σε ανάρτησή της στον ιστότοπο alerta.gr η Αναρχική Ομοσπονδία (μέλος της οποίας είναι ο Ρουβίκωνας) αναφέρει:

Αναρχική Ομοσπονδία | Αλληλεγγύη στους Γ. Καλαϊτζίδη – Ν. Ματαράγκα – Συγκέντρωση εφετείο Αθηνών (Δέγλερη 4) 13/10/2021

Στις 13/10/2021 δύο μέλη του Ρουβίκωνα ο Ν. Ματαράγκας και Γ. Καλαιτζίδης, δικάζονται ως φυσικός και ηθικός αυτουργός για τον θάνατο ενός μέλους της μαφίας εμπορίας ναρκωτικών στα Εξάρχεια.
Αξίζει να θυμηθούμε τον σπουδαίο αγώνα μιας ιδιαίτερης Αθηναϊκής γειτονιάς ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Από την δεκαετία του 80 τα Εξάρχεια έρχονται αντιμέτωπα με τα κυκλώματα εμπορίας παράνομων ουσιών και την δυστοπία που αυτά δημιουργούν για χρήστες και κατοίκους, σε κάθε γειτονιά που εδράζουν. Η όλη συνθήκη εξάρτησης, παρανομίας, εμπορίου και καταστολής είναι μια τεράστια δεξαμενή παραγωγής όχι μόνο κερδών για το νόμιμο και παράνομο κεφάλαιο αλλά και κοινωνικού ελέγχου για το κράτος.
Σε όλες σχεδόν τις Δυτικές χώρες το ναρκοκύκλωμα αποτέλεσε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο ελέγχου των πιο δραστήριων κομματιών της νεολαίας, αποτέλεσε αιτία παρακμής κινημάτων αλλά και μέσο για την υποβάθμιση αστικών περιοχών είτε η σκοπιμότητα ήταν η καταστολή αγωνιζόμενων, είτε το gentrification και η αγορά γης σε χαμηλές τιμές από μεγάλα συμφέροντα, είτε και τα δύο μαζί όπως συμβαίνει στα Εξάρχεια τα τελευταία χρόνια. Οι μαφίες ναρκεμπορίας μπορούν να υπάρχουν μόνο με την άμεση ανοχή και έλεγχο της εξουσίας κάτι που επίσης έγινε προφανές στα Εξάρχεια από την δεκαετία του 80.
Η διαφορά των Εξαρχείων είναι πως το σχέδιο αυτό που τόσο επιτυχημένα δούλεψε σε άλλες γειτονιές της πόλης βρήκε τείχη αντίστασης. Κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και τα πολιτικά υποκείμενα που εδράζουν στην περιοχή σήκωσαν ανάστημα και αντιπαρέταξαν συλλογική ισχύ σε μια συνθήκη που το 2015 έφτασε τα όρια ενός μαφιόζικου στρατού κατοχής της καθημερινής ζωής όσων ζουν στα Εξάρχεια.
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, μέλη του Ρουβίκωνα έφτασαν να δέχονται δολοφονικές επιθέσεις με σπαθιά (!) στο κέντρο της πλατείας, το κετηλειμμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ να δέχεται πυροβολισμούς, ενώ παράλληλα, το κράτος ξεκινούσε μια φάμπρικα διώξεων ενάντια σε αυτούς/ες που αντιστέκονται στις μαφίες.
Η μαζική κινητοποίηση κατοίκων, εργαζόμενων και συλλογικοτήτων το 2015-2016 οδήγησε τελικά τα κυκλώματα σε οπισθοχώρηση. Αυτό ήταν κάτι που το κράτος δεν μπορούσε να χωνέψει εύκολα. Τόσο γιατί είδε το κύρος του μονοπωλίου του στην βία να καταρρέει αφού τελικά τα ίδια τα υποκείμενα αντιμετώπισαν ένα τέτοιο πρόβλημα χωρίς την «βοήθειά» του, αλλά είδε και τα σχέδια του, πολιτικά και οικονομικά να βαλτώνουν.
Ηταν δεδομένο ότι θα αντιδρούσε με τον χειρότερο τρόπο.
Η δίωξη κατά των Καλαϊτζίδη – Ματαράγκα είναι η κορωνίδα της κρατικής εκδίκησης όχι μόνο στους συγκεκριμένους αγωνιστές που πρωτοστάτησαν και «εκτέθηκαν» σε αυτόν τον αγώνα αλλά ενάντια σε ένα ολόκληρο κίνημα. Η ποινή όταν χαλάς τις κρατικές «δουλειές» μπορεί να φτάσει και τα ισόβια δεσμά.
Με μια δικογραφία που θα ήταν κωμική αν δεν απειλούσε με τέτοιες συνέπειες τους δύο αγωνιστές, μια δικογραφία βασισμένη αποκλειστικά και μόνο σε κατευθυνόμενες καταθέσεις των ίδιων των μαφιόζων των ναρκωτικών η εξουσία επιχειρεί πέρα από την εξόντωση δύο αγωνιστών να στείλει και ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνική βάση: Καθίστε στα αυγά σας, υποταχτείτε σε κάθε κρατικό σχέδιο, ανεχτείτε κάθε συνέπεια στην καθημερινή σας ζωή γιατί αλλιώς…
Το μήνυμα ελήφθη και επιστρέφεται αυτούσιο στους αποστολείς του.
Στεκόμαστε στο πλευρό των δύο αγωνιστών, στεκόμαστε στο πλευρό του κόσμου των Εξαρχείων, απέναντι σε κράτος, μαφίες, οικονομικά συμφέροντα και καταστολή.
Η σκευωρία θα καταρρεύσει και ο κόσμος του αγώνα θα γιορτάσει μια σημαντική νίκη.
Οι σύντροφοί μας θα παραμείνουν ελεύθεροι, ο αγώνας συνεχίζεται.
Καλούμε όλους και όλες να δώσουν ένα βροντερό παρόν στις 13 Οκτώβρη 9.00 πμ, μέρα έναρξης της δίκης, στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο Αθηνών (Δεγλερη 4).

Επιπλέον, παρακάτω παραθέτουμε την ανάρτηση σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε:

Αποσπάσματα απο την εκδήλωση για δίκη Γ. Καλαϊτζίδη – Ν. Ματαράγκα στις 13 Οκτώβρη. 5/10/2021 Κ*ΒΟΞ (video)

Εκδήλωση που οργανώθηκε στο Κ*ΒΟΞ απο την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ.Καλαϊτζίδη – Ν. Ματαράγκα ενόψη τις επικείμενης δίκης στις 13 Οκτώβρη 2021. Οι δύο σύντροφοι και οι συνήγοροί τους Αννυ Παπαρούσου και Κώστας Παπαδάκης περιγράφουν με λεπτομέρειες την υπόθεση και την έκταση της κρατικής σκευωρίας.

 

Αποσπάσματα απο την εκδήλωση για δίκη Γ. Καλαϊτζίδη – Ν. Ματαράγκα στις 13 Οκτώβρη. 5/10/2021 Κ*ΒΟΞ (video)

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα, Τετάρτη 13/10, 09:00, Εφετείο Αθηνών (Δέγλερη 4)

Σας καλούμε την Τετάρτη 13 Οκτώβρη στο Εφετείο Αθηνών στη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στα μέλη του Ρουβίκωνα Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα, οι οποίοι κατηγορούνται για την εκτέλεση ενός εμπόρου ναρκωτικών στα Εξάρχεια το 2016.

Πρόκειται για μια δίκη σκοπιμότητας στη βάση μιας διάτρητης δικογραφίας, κατασκευασμένης από τις διωκτικές αρχές και με μάρτυρες κατηγορίας αποκλειστικά εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια τώρα λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων υπό την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας.

Αυτή η δίκη δεν αφορά μόνο τον Ρουβίκωνα, ούτε είναι υπόθεση αποκλειστικά των Εξαρχείων. Αντιθέτως αφορά όλο τον κόσμο του αγώνα και των αντιστάσεων, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη, τη νεολαία αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Οι Γιώργος Καλαϊτζίδης και Νίκος Ματαράγκας σύρονται σε μια στημένη για ανθρωποκτονία δίκη και απειλούνται ακόμη και με ισόβια στέρηση της ελευθερίας τους, επειδή υπερασπίζονται τον δημόσιο χώρο των Εξαρχείων από τη δυστοπία των μαφιών αλλά και επειδή ενοχλούν με τη συνολικότερη δράση τους στα πλαίσια των κοινωνικών αγώνων.

Να μην επιτρέψουμε στο κράτος να ρίχνει με το έτσι θέλω στη φυλακή αγωνιστές. Να δώσουμε ένα τέλος σε αυτές τις σκανδαλώδεις πρακτικές που μας γυρνούν στις σκοτεινές εποχές της πλήρους κρατικής αυθαιρεσίας και εκδικητικότητας, της καταπάτησης κάθε έννοιας δικαίου.

Σας καλούμε την Τετάρτη 13 Οκτώβρη στο Εφετείο. Όλες, όλοι στη Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στις 09:00, Δέγλερη 4. Αυτή η μάχη πρέπει να καταλήξει στην ήττα της κρατικής μεθόδευσης και στην αθώωση και νίκη των δύο αγωνιστών, που θα είναι μια νίκη όλων μας, μια νίκη που αφορά όλη την κοινωνία.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Γ. Καλαϊτζίδη & Ν. Ματαράγκα

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης καλούν επίσης:

Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος Pasamontaña

Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου

Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Συνέλευση αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου

Αυτόνομη Κοινωνική Κουζίνα Παγκρατίου

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στο μετρό στην πλ. Εξαρχείων

Αστέρας Εξαρχείων-Δίκτυο αλληλοβοήθειας Kropotkin 19

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Νοσότρος

Κατάληψη Στέγης Προσφύγων Νοταρά 26

Κοινωνική Κουζίνα Mano Aperta

Κοινωνικό Κέντρο/Στέκι Μεταναστών

Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη Πολυγώνου

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

Ομάδα Αλληλεγγύης Αστέγων

Πρωτοβουλία για την δημιουργία μετώπου βάσης

Στέκι Αλληλεγγύης Κυψέλης το Μυρμήγκι

Συλλογική Κουζίνα El chef

Συντονιστικό ομάδων και Δομών Αλληλεγγύης Αττικής (ΣΟΔΑΑ)

Σχολείο εκμάθησης της ελλ. γλώσσας σε πρόσφυγες και μετανάστες Τα πίσω θρανία

Πολιτικός Χώρος «Ηλέκτρα Αποστόλου»

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΜΗ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Αναρχική Συλλογικότητα “Κύκλος της Φωτιάς”, μέλος ΑΠΟ- ΟΣ

Αναρχική Συλλογικότητα “Όμικρον 72”, μέλος ΑΠΟ- ΟΣ

Ταξική Αντεπίθεση Αθήνας (ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Αναρχική Ομοσπονδία

Αστέρας Εξαρχείων

αναρχική ομάδα «δυσήνιος ίππος»

Λαϊκή Δράση- Ομάδα Κομμουνιστών- Αγωνιστών

Κοινό κάλεσμα έχουν απευθύνει:

Αναρχική Ομοσπονδία (Ελλάδα)

Federación Anarquista de Santiago -FAS- (Χιλή)

Federación Anarquista Uruguaya -FAU- (Ουρουγουάη)

Federación Anarquista de Rosario -FAR- (Αργεντινή)

Organización Anarquista de Córdoba -OAC- (Αργεντινή)

Libertäre Aktion (Ελβετία)

Aotearoa Workers Solidarity Movement -AWSM- (Νέα Ζηλανδία)

Union Communiste Libertaire -UCL- (Γαλλία)

Organización Anarquista de Tucumán -OAT- (Αργεντινή)

Coordenação Anarquista Brasileira -CAB- (Βραζιλία)

Roja y Negra – Organización Política Anarquista (Αργεντινή)

Anarchist Communist Group (Μ. Βρετανία)

Αναλυτικά τα καλέσματα και οι αφίσες στο: kinimatorama.net

Μοιραστείτε το άρθρο