Αντιρατσιστικά – Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα – Σάββατο 9/10

Αθήνα: 3μμ, Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: 12:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Γιάννενα: 12:00, Περιφέρεια

Βόλος: 12:00, Αγ. Νικόλαος

Ηράκλειο: 12:00, Λιοντάρια

Χανιά: 12:00, πλ. Αγοράς

Ξάνθη: 12:00, Κεντρική Πλατεία


Γενικό Κάλεσμα

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ!
Η ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, οι νεοναζί έβγαλαν ξανά τάγμα εφόδου στην Σταυρούπολη. Επιχειρούν να στείλουν το μήνυμα “ξαναερχόμαστε και θα τρέμει η Γη”. Με ρόπαλα, σιδηρογροθιές και μαχαίρια επιτέθηκαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων έξω από σχολείο. Η Αστυνομία επιτέθηκε στους αντιφασίστες με δακρυγόνα. Νοσταλγούν τις μέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όταν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ με την κάλυψη της ΕΛΑΣ, τρομοκρατούσαν τις γειτονιές με επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, συνδικαλιστές, αγωνιστές των κινημάτων και της αριστεράς, Ρομά, ΛΟΑΤΚΙ, γυναίκες. Δεν θα περάσουν!
Το κίνημα που τους έστειλε στη φυλακή θα τους τσακίσει ξανά! Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Δεν χωράει καμιά υποτίμηση της φασιστικής απειλής! Η κυβέρνηση της ΝΔ τους ανοίγει το δρόμο με τις υστερικές επιθέσεις κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Η ΝΔ είναι σε κρίση και ανοίγεται για στήριξη στην ακροδεξιά.
Πάνω απ΄ όλα η κυβέρνηση με την κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας, με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα pushbacks στο Αιγαίο, τις απελάσεις και την κατάργηση του δικαιώματος στο άσυλο ανάβει το πράσινο φως για την επανεμφάνιση της Χρυσής Αυγής και των παρακλαδιών της. Δεν δίνει λεφτά για την παιδεία και την υγεία αλλά τα σπαταλά για ρατσιστικά στρατόπεδα και εξοπλισμούς.
Το εργατικό, το φοιτητικό, το μαθητικό κίνημα είναι ώρα να μπουν μπροστά για να τσακίσουμε την νέα απόπειρα επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής την οποία επιχειρεί συμβολικά στο ένα χρόνο από την καταδίκης της.
Στις 9 Οκτώβρη, στον ένα χρόνο από την μέρα όπου δεκάδες χιλιάδες πλημμυρίσαμε την Λ.Αλεξάνδρας έξω άπω το Εφετείο και ακούστηκε από την έδρα η καταδικαστική απόφαση των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, θα δείξουμε ξανά τη δύναμη μας! Δεν θα περάσουν! Απαιτούμε να μπει τέλος στην κάλυψη της δράσης των φασιστών από την ΕΛΑΣ. Απαιτούμε να σταματήσει το ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων των μανάδων και των παιδιών τους, να ανοίξουν τα σύνορα, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο χαρτιά όλοι και όλες! Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να τους στρώνει το έδαφος Απαιτούμε να εφαρμόσει την απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, αποζημιώνοντας τα θύματα με απόφαση της Βουλής, κλείνοντας τα γραφεία της συμμορίας σε όλη την Ελλάδα και αποπέμποντάς τους εκλεγμένους από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση το Σάββατο 9 Οκτώβρη και ενισχύουμε οικονομικά την μετακίνηση προσφύγων με πούλμαν από τα στρατόπεδα.

Επικοινωνία με Οργανωτική Επιτροπή: antiracismfascism@yahoo.gr, Τηλ 2103232871, 6932828964

 

Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.)


Αθήνα

Να σταματήσουμε την ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, κλείστε τα στρατόπεδα, Ποτέ Ξανά φασισμός.
Σε μεγάλο συλλαλητήριο κατά του ρατσισμού και του φασισμού το Σάββατο 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια στις 3μμ στο ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση καλούν δεκάδες φορείς, κινήσεις, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, κοινότητες μεταναστών και πρόσφυγες από τα στρατόπεδα, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών. Δεν τελειώσαμε με τους φασίστες, η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης τους στρώνει ξανά το δρόμο ήταν το μήνυμα της Ανοιχτής Σύσκεψης στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ την Τρίτη 7 Σεπτέμβρη που πήρε την απόφαση για το συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη.
Διαδηλώνουμε ενάντια στην κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης, με την ψήφιση νέου νόμου παραπέρα καταστρατήγησης του δικαιώματος στο άσυλο, τις μαζικές απελάσεις, την οχύρωση των συνόρων με την γενίκευση των παράνομων επαναπροωθήσεων, το άνοιγμα νέων στρατοπέδων-φυλακών προσφύγων, την μετατροπή των στρατοπέδων σε τόπους θανάτου και εξαθλίωσης των προσφύγων. Εκατομμύρια κατατρεγμένοι άνθρωποι, γυναίκες προσφύγισσες με ανήλικα παιδιά, χιλιάδες ανάπηροι θύματα των πολεμικών συγκρούσεων μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους, δαιμονοποιούνται ως «εισβολείς» από τις ίδιες κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ενώ συμμετείχαν στους ματοβαμένους πολέμους που ρήμαξαν τις χώρες, τα σπίτια και τις ζωές τους.
Αυτές οι πολιτικές στρώνουν το έδαφος ξανά στους φασίστες όπως έδειξαν και οι αντιδράσεις για την περιοδεία της κούκλας Αμάλ.
Είναι πρόκληση ο Μητσοτάκης να συνεργάζεται με τον Ερντογάν, μετά την ήττα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, για να αποκλειστούν οι πρόσφυγες από την ΕΕ, σε στρατόπεδα σε χώρες όμορες, στην Ασία. Η ΕΕ κλείνει ερμητικά τα σύνορα με φράχτες παντού. Η κυβέρνηση της ΝΔ σπαταλά εκατομμύρια για Ραφάλ, φράκτες, πανεπιστημιακή αστυνομία ενώ η διαχείριση της πανδημίας έχει κοστίσει 14000 ζωές.
Η τοποθέτηση του “μεταφασίστα” Θ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας ενισχύει την ακροδεξιά και τους φασίστες.
Η πρωτοβουλία για την κινητοποίηση στις 9 Οκτώβρη ήρθε λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας της κούκλας Αμάλ σε μια σειρά πόλεις, τις προκλήσεις των φασιστών στο Μεταξουργείο και τις Θερμοπύλες με την κάλυψη της ΕΛΑΣ.
Ο Μηταράκης προχωρά σε μια προκλητική ενέργεια προσβολής της μνήμης του Παύλου Φύσσα με την εξαγγελία ότι στις 18 Σεπτέμβρη, μέρα της δολοφονίας του από το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου, θα εγκαινιάσει τη νέα δομή κράτησης προσφύγων, το στρατόπεδο-φυλακή στη Σάμο!
Το κεντρικά συνθήματα του συλλαλητηρίου είναι: Σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, κλείστε τα στρατόπεδα, Ποτέ Ξανά φασισμός.
Η Σύσκεψη καλεί σε μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη στα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με εκδηλώσεις, συναυλία και κορύφωση την πορεία το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη 5.30μμ από το μνημείο στο Κερατσίνι στο Μπλόκο της Κοκκινιάς(Νίκαια).
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων, τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, τις κινήσεις γυναικών και την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να οργανώσουμε μαζί το συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη στην Ομόνοια 3μμ, με αποφάσεις και ψηφίσματα, με εκδηλώσεις στις γειτονιές, σε πανεπιστήμια και εργασιακούς χώρους, με πούλμαν από τα στρατόπεδα για την μαζική συμμετοχή προσφύγων, με μαζικά μπλοκ με πανό στη κινητοποίηση, με οικονομική στήριξη αυτής της προσπάθειας.
Η Οργανωτική Επιτροπή της Ανοιχτής Σύσκεψης στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ για το αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 9 Οκτώβρη.
Στείλτε την συμμετοχή σας στο email antiracismfascism@yahoo.gr

ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ και τοπικές επιτροπές Νίκαιας, Πειραιά, Κυψέλης-Πατησίων, Αμπελοκήπων, Εξαρχείων, Πετραλώνων, Κουκακίου, Καλλιθέας, Νοτίων Αθήνας, Ν.Σμύρνης, Ιλισίων-Ζωγράφου, Περιστερίου, Ν.Ιωνίας, Αμαρουσίου, Ιλίου Πετρούπολης κα, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, η Κοινότητα Μπαγκλαντές, η Κοινότητα Καμερουνέζων στην Ελλάδα, η Κοινότητα Γουϊνέας, Πρόσφυγες από τα στρατόπεδα του Σχιστού, της Μαλακάσας, του Ελαιώνα, της Ριτσώνας, της Κορίνθου, Κούρδοι πολιτικοί πρόσφυγες, το Δίκτυο Αφρικανικών οργανώσεων, η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής για τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, συνδικάτα, ο Σύλλογος εργαζόμενων νοσοκομείου Άγιος Σάββας, οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών ΠΕ Αμαρουσίου και Αιγάλεω, συντονιστές εκπαίδευσης στα καμπ, οι Παιδαγωγοί της Αλληλεγγύης, Φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας, η Κίνηση καλλιτεχνών με αναπηρία ¨Μηδενική Ανοχή”, η Ανατρεπτική Συσπείρωση Ηθοποιών, Πρωτοβουλία φοιτητών ΤΕΑΠΗ, μαθητές σχολείων Αθήνας, αγωνιστές του ΣΦΕΑ, ομάδα δημοσιογράφων με επικεφαλής την Ινγκεμποργκ Μπέιλεν και δημοτικές κινήσεις.

Un an après la condamnation des néo-nazis de Chrissi Avgi
Stop à la campagne raciste du gouvernement et de l’U.E.

SAMEDI 9/10/2021 ,Manifestation , Omonoia 15h

• FRONTIÈRES OUVERTES POUR LES RÉFUGIÉS
• ASILE ET HEBERGEMENT POUR LES RÉFUGIÉS
• FERMEZ LES CAMPS
• PLUS JAMAIS LE FASCISME

KEERFA, SYNDICATS, COMMUNAUTÉS D’IMMIGRÉS, RÉFUGIÉS DES CAMPS, ASSOCIATIONS D’ÉTUDIANTS, ASSOCIATIONS, GENS DES LETTRES ET DES ARTS

Pour communiquer avec le comité organisateur : antiracismfascism@yahoo.gr
Tel : 6932 828964 – 2103232871


Θεσσαλονίκη

Η στάση της κυβέρνησης ισοδυναμεί με πολιτική κάλυψη στους τραμπουκισμούς των φασιστικών συμμοριών στη Σταυρούπολη

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στη Σταυρούπολη την Τετάρτη 29/9, που ήταν πρώτη απάντηση στους τραμπουκισμούς των φασιστικών συμμοριών.

Το όργιο βίας επί δύο μέρες στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης από φασιστοειδή και ακροδεξιές ομάδες που συγκεντρώθηκαν από διάφορες περιοχές, είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής να χαϊδεύει τα φασιστικά στοιχεία που επιτέθηκαν σε φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς κάτω από την ανοχή της αστυνομίας.

Πολιτική κάλυψη στους φασίστες δίνουν οι άθλιες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Κεραμέως με γενικόλογες καταγγελίες «βίαιες συμπεριφορές» χωρίς αναφορά στους ακροδεξιούς δράστες, ενώ το ίδιο έκανε και ο γραμματέας του ίδιου υπουργείου Α. Κόπτση που είδε μόνο «ιδεολογική αντιπαράθεση κάποιων ομάδων», ταυτίζοντας ουσιαστικά τη φασιστική βία με τους φοιτητικούς συλλόγους και τις ΕΛΜΕ.

Η φασιστική βία δε στράφηκε τυχαία ενάντια σε φοιτητές που μοίραζαν ενημερωτικό υλικό για ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια που αφήνει εκτός σχολών 40.000 νέους. Ενώ οι μαθητές και συνολικά η δημόσια εκπαίδευση δέχονται μια σκληρή επίθεση ενάντια στις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, οι φασίστες ανοίγουν πόλεμο στο νεολαιίστικο και εκπαιδευτικό κίνημα. Το φασιστικό παρακράτος είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, στο πλευρό της ΝΔ για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής, προπαγανδιστές της υποταγής σε κεφάλαιο και κυβέρνηση.

Η συμμορία της Χρυσής Αυγής, ένα χρόνο μετά την ιστορική καταδίκη για την εγκληματική της δράση προσπαθεί να βγει στο προσκήνιο με κρατικό δεκανίκι. Θα πέσουν στο κενό τα βρόμικα σχέδια τους, ο αγώνας που δικαιώθηκε με τη φυλάκιση των αρχηγών της φασιστικής συμμορίας συνεχίζεται.

Το σχολείο ανήκει στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, την εκπαιδευτική κοινότητα, το λαό της Σταυρούπολης και των δυτικών συνοικιών. Ανήκει στον καθημερινό αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ελευθερία. Δεν θα γίνει φασιστικό γκέτο και ορμητήριο τραμπούκων.

Ο αγώνας για ψωμί, παιδεία, δουλειά, ελευθερία συνεχίζεται και θα είναι ταυτόχρονα αγώνας ενάντια στο φασισμό, ναζισμό, εθνικισμό.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα για το δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά. Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που οργανώνουν αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές κινήσεις, σωματεία, κοινότητες μεταναστών και φοιτητικοί σύλλογοι στον ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας το Σάββατο 9 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης


Ηράκλειο

Kινητοποιήσεις ενόψει αντιφασιστικής επετείου της καταδίκης της Χ.Α.

‘Ένα χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση είναι τεράστια πρόκληση οι φασιστικές επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη, στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στον Εύοσμο και στην Ηλιούπολη σε βάρος φοιτητικών συλλόγων, μελών αριστερών οργανώσεων και της ΚΝΕ και στην Αθήνα , στο Ν.Ηράκλειο σε βάρος αντιφασιστικής συγκέντρωσης της ΚΕΕΡΦΑ.

Η κυβέρνηση φέρει βαριά ευθύνη καθώς η Αστυνομία ανέχτηκε την ασύδοτη παρουσία των φασιστών ενώ σε αρκετές περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σε επιθέσεις κατά των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων. Οι φασιστικές ομάδες αναλαμβάνουν το βρώμικο ρόλο της υποστήριξης της κυρίαρχης πολιτικής και του χτυπήματος των αντιδράσεων σε αυτή. Αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι είναι τα τσιράκια των αφεντικών, το παρακρατικό χέρι του συστήματος.

Είναι απαράδεκτη η ανάσυρση της θεωρίας των δύο άκρων, όταν τα νέα τάγματα εφόδου των φασιστών προχωράνε σε δολοφονικές επιθέσεις. Η κυβέρνηση με την ένταση του αυταρχισμού σε βάρος των εργατικών κινητοποιήσεων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, όπως στην απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών εκπαιδευτικών, με την κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας κατά των προσφύγων και με τις υπουργοποιήσεις ακροδεξιών στελεχών, ανοίγει το δρόμο για ένα νέο γύρο φασιστικών επιθέσεων σαν αυτή που ζήσαμε πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Δεν θα επιτρέψουμε το πισωγύρισμα στις κατακτήσεις του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος. Δεν θα επιτρέψουμε να πισωγυρίσουμε στην περίοδο που τα τάγματα εφόδου είχαν την ανοχή της Αστυνομίας και του κρατικού μηχανισμού, φτάνοντας στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, σε δολοφονικές επιθέσεις κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και κατά μεταναστών, όπως των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Απαιτούμε τη σύλληψη, την παραδειγματική τιμωρία των φασιστών που οργάνωσαν τις επιθέσεις και τη διάλυση κάθε παραστρατιωτικής φασιστικής ομάδας.

Καλούμε σε συμμετοχή στα αντιφασιστικά-αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στο Ηράκλειο:

Σάββατο 9/10 στις 12:00 στα Λιοντάρια

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Ηρακλείου


Χανιά

Antifa συγκέντρωση το Σάββατο 9/10 στην Πλ. Αγοράς

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου συμμετέχουμε και καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση, στην Πλατεία Αγοράς Χανίων, στις 12:00.

Ούτε φασισμός, ούτε άλλες μαλακίες,

σφαγεία δεν θα αφήσουμε να γίνουν τα σχολεία και οι πλατείες.

Ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές, αγώνας για ελευθερία και ίσα δικαιώματα, με τους αγώνες για ζωή των προσφύγ(ισσ)ών και μεταναστ(ρι)ών είμαστε μαζί.

Κατάληψη Rosa Nera

Μοιραστείτε το άρθρο