ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ!
Βίαιη επίθεση φασιστοειδών κατά μελών ΚΚΕ/ΚΝΕ,
την ώρα που μοίραζαν φυλλάδια Κυριακή πρωί στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης!

Λίγες μόλις ώρες μετά το  χθεσινοβραδινό μαζικό – δυναμικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην Σταυρούπολη, φαίνεται πως τα κάθε είδους φασιστοειδή όχι μόνο δεν το βάζουν κάτω, αλλά προκλητικά σήμερα το πρωί εξαπέλυσαν νέα επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκαναν παρέμβαση σήμερα το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στην (κοντινή) Ηλιούπολη μοιράζοντας φυλλάδια – δείχνοντας το πραγματικό ταξικό ρόλο των ακροδεξιών τραμπούκων ενάντια στις αγωνιζόμενες δυνάμεις της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τον 902Δολοφονική επίθεση φασιστοειδών κατά μελών του ΚΚΕ και ΚΝΕ (VIDEO – ΦΩΤΟ)

Ομάδα περίπου 15 φασιστών, οπλισμένοι με αλυσίδες, τέιζερ και φορώντας κράνη διέπραξαν πριν από λίγο δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που πραγματοποιούσαν μαζική εξόρμηση στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη, με το κάλεσμα της ΚΕ και την πρόσκληση για τη συγκέντρωση που διοργανώνεται τις επόμενες μέρες.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Σε δήλωσή της η αυτόπτης μάρτυρας, Νικολέτα Θεογνώστου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Μελά καταγγέλλει ότι οι φασιστικές ομάδες με ευθύνη των κυβερνώντων αλωνίζουν εδώ και μέρες στη Σταυρούπολη χωρίς να τους πειράζει κανείς.

Στη συνέρχεια δε, ο 902 μετέδωσε: Τα στοιχεία των φασιστών δραστών της σημερινής δολοφονικής επίθεσης κατά μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύει τα ονόματα και τις φωτογραφίες 5 τέτοιων ατόμων και καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της αστυνομίας, η οποία έκανε προσαγωγές ασχέτων μακρυά από το σημείο της επίθεσης, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής αμέσως αναγνώρισαν τους δράστες.

Καταδικάζει το ΔΣ του ΦΣ Ηλ Μηχ Μηχ ΑΠΘ

Καταδικάζουμε την θρασύδειλη επίθεση που δέχθηκαν σήμερα 3/10 στην Ηλιούπολη μέλη της ΚΝΕ από φασίστες.

Κατά τη διάρκεια εξόρμησης προκειμένου να καταδικαστεί η παρουσία των ακροδεξιών στα σχολεία και να απομονωθούν για ακόμη μια φορά από τον λαό και τη νεολαία, ομάδα ναζιστών εγκληματιών επιτέθηκαν σε μέλη και φίλους της ΚΝΕ, ανάμεσα στους οποίους και σε εκλεγμένους στα ΔΣ των Φοιτητικών Συλλόγων συνδικαλιστές, τραυματίζοντας τους με αλυσίδες και τέιζερ.

Αυτό που προσπαθούν λυσσασμένα, να σπείρουν δηλαδή τον φόβο και τρόμο στην νεολαία που σηκώνει το κεφάλι της και παλεύει για μια ζωή καλύτερη δεν θα περάσει!

Τρανταχτή απόδειξη το συλλαλητήριο της Τετάρτης όπου ο λαός και η νεολαία κατά χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους της Σταυρούπολης.

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε!! Μέχρι αυτά τα απολειφάδια να καταδικαστούν συνολικά στο σκότος και στο περιθώριο της κοινωνίας, εκεί δηλαδή όπου ανήκουν αυτοί όπως και το σύστημα που τους θρέφει.

Παραπομπή σε αυτόφωρη δικάσιμο των δύο χθεσινών συλληφθέντων

Την ίδια ώρα η εισαγγελέας παραπέμπει σε αυτόφορη διαδικασία τους δύο συλληφθέντες στην χθεσινοβραδινή απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην αντιφασιστική πορεία. Κάλεσμα στήριξης αύριο στις 12:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Δείτε αναλυτικά τα καλέσματα στο: κινηματόραμα

Μοιραστείτε το άρθρο