Αντιφασιστική διαδήλωση – απάντηση σε φασιστοειδή σε Σταυρούπολη και Εύοσμο, Σάββατο 2/10 17:30 πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Με το σύνθημα: Ούτε στη Σταυρούπολη, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, δρόμο, σχολείο και σχολή, η νέα κινητοποίηση ενάντια στα νέα ναζιστικά τάγματα εφόδου στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης. Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α., τα ακροδεξιά στοιχεία κάθε είδους θέλουν να δηλώσουν παρόν, ενάντια στην αντιδρώσα και αγωνιζόμενη κοινωνία, της οποίας τα αντιφασιστικά αντανακλαστικά ήταν συντριπτικά!

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ


Η Θεσσαλονίκη διατηρεί ακέραια την ιστορική μνήμη:

Τα σχολεία, οι γειτονιές και οι δρόμοι της ανήκουν σε όσες και όσους αγωνίζονται και όχι στους φασίστες

Τα πρόσφατα γεγονότα σε σχολικό συγκρότημα στη Σταυρούπολη δεν αφήνουν περιθώρια παρεξηγήσεων. Ναζιστικοί χαιρετισμοί, μαχαίρια, μολότοφ, κατήχηση νέων παιδιών στον φασισμό από εξωσχολικούς, ξυλοδαρμοί αντιφασιστών μαθητών αλλά και πρωτοφανής κάλυψη από τη διεύθυνση του σχολείου και τους μπάτσους οι οποίοι πραγματοποιούσαν ταυτόχρονες επιθέσεις στους φοιτητές και τις φοιτήτριες με δακρυγόνα. Λίγες ημέρες πριν πραγματοποείται επίθεση στο κινηματικό μπλοκ του thessaloniki pride.

Ξέρουμε καλά το ποια συμφέροντα οπλίζουν τα χέρια των φασιστών κάθε φορά που τους χρειάζονται και δεν περιμένουμε τίποτα από την αστική δικαιοσύνη.

Έχουμε μνήμη.

Γιατί στην ίδια πόλη ήταν πολλές φορές που οι φασίστες για λογαριασμό των αφεντικών τους, αποπειράθηκαν να σηκώσουν χέρι πάνω σε μειονότητες, σε ομοφυλόφιλους, σε μαθητές, σε εργαζόμενους, σε αγωνιστές. Από τον εμπρησμό του συνοικισμού του Κάμπελ μέχρι τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, από τις επιθέσεις σε απεργούς τη δεκαετία του 1930 από την 3Ε και τις εκτελέσεις από τους ναζί επί κατοχής μέχρι τις επιθέσεις σε προσφυγάκια που κάποιοι “άριοι” γονείς δεν θέλαν στα σχολεία, από το διαρκές κυνήγι των μεταναστών από φασίστες και μπάτσους στα σύνορα και τις πόλεις μέχρι το σπάσιμο μαθητικών καταλήψεων από κάθε λογής φασίστες τις προηγούμενες δεκαετίες, είναι η ίδια ρίζα που γεννάει, θρέφει και οπλίζει τον ρατσισμό και τη φασιστική βία.

Είναι το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που όπως χαρτζιλίκωνε την Χρυσή Αυγή για να κάνει επερωτήσεις για τις φοροελαφρύνσεις των εφοπλιστών μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης του 2009, τώρα προετοιμάζει τα νέα τάγματα εφόδου που θέλει να στήσει απέναντι σε κάθε έναν και κάθε μία που κρίνεται ως περιττός, που διεκδικεί, που αγωνίζεται.

Έχουμε οργή.

Μετά τη μεγαλειώδη αντιφασιστική πορεία 4000 και πλέον ανθρώπων την προηγούμενη Τετάρτη στους δρόμους της Σταυρούπολης, η ακροδεξιά γκρούπα του Ιερού Λόχου ανακοίνωσε συγκέντρωση στην γειτονιά.

Είναι καθήκον του κινήματος της πόλης να τους ξαναστείλει στις τρύπες τους όπως έκανε και πριν 3 χρόνια και να περιφρουρήσει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της.

Είναι καθήκον κάθε αναρχικού, κάθε κομμουνιστή, κάθε αντιφασίστα αλλά και κάθε εκμεταλλευόμενου και καταπιεσμένου να υπερασπιστεί τα νέα παιδιά που βγαίνουν ματωμένα από τα σχολεία, τις γειτονιές μας, την ίδια μας την ύπαρξη από το μακρύ χέρι του κράτους και του κεφαλαίου.

Έχουμε δίκιο. Θα νικήσουμε.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν πρέπει να μας αποσπάσει την προσοχή από την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η κοινωνική βάση την ίδια περίοδο σε μία σειρά μετώπων. Ούτε όμως μπορεί να υποτιμηθεί.

Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης και απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι να ισοπεδωθούν παλιά και νέα τάγματα νεοναζί.

Καλούμε σε νέα συνέλευση για τον σχεδιασμό των επόμενων αντιφασιστικών δράσεων την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στις 18.00 στη ΣΘΕ και σε

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στην συγκέντρωση φασιστών στην Σταυρούπολη το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις 17.30 στην οδό Λαγκαδά στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Με ενότητα και οργάνωση, με οργή και σχέδιο, όσες φορές κι αν χρειαστεί απ’ την αρχή, στις δουλειές, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στο δρόμο και μόνο στο δρόμο:

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Αντιφασίστες/ αντιφασίστριες


Το πρωί της Τρίτης 28/9 ομάδα ατόμων βγήκε από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και προπηλάκισε μέλη φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ που είχαν συγκεντρωθεί για την πραγματοποίηση αντιφασιστικής διαμαρτυρίας.

Η αντιφασιστική διαμαρτυρία έγινε καθώς προ ολίγων ημερών, μέλη φοιτητικών συλλόγων μοίραζαν κείμενα στο εν λόγω ΕΠΑΛ σχετικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής όταν δέχτηκαν επίθεση από άτομα του ακροδεξιού χώρου. Μάλιστα λίγες ώρες μετά τη θρασύδειλη επίθεση των φασιστοειδών, το “μέτωπο νεολαίας” της χρυσής αυγής έδωσε τα “συγχαρητήρια στην μαθητική κοινότητα που απομάκρυνε τους αριστερούς συμμορίτες”, ενώ και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις που προσπαθούν να στήσουν νέους πυρήνες μέσα σε συνδέσμους και σχολεία έβγαλαν ανακοινώσεις και καλέσματα στήριξης.

Αντίστοιχο σκηνικό φασιστικής επίθεσης εξελίχθηκε και την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου με ακροδεξιούς να πραγματοποιούν επίθεση με μολότοφ σε φοιτητές και φοιτήτριες, να χαιρετάν ναζιστικά, να ξυλοκοπούν μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

Για το απόγευμα της ίδιας ημέρας η αντιφασιστική διαδήλωση που ξεκίνησε από την πλατεία Ρόδων με συμμετοχή περίπου 4000 αντιφασιστών πλημμύρισε τους δρόμους της Σταυρούπολης με ένα σαφές μήνυμα: Οι υπόγειες σχέσεις νεοναζί, χουλιγκάνων, μπάτσων, ακροδεξιών διευθυντών σχολείων, κυβερνητικών στελεχών, καπιταλιστών είναι πλέον γνωστές σε όλο τον λαό της πόλης και ο οποίος οργανωμένος θα δώσει τις απαντήσεις στους φασίστες, στους μπάτσους -μέσα από τις γραμμές των οποίων πραγματοποιούν τις επιθέσεις τους-, αλλά και στα χέρια που τους ταΐζουν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών και των μαθητριών της Θεσσαλονίκης, ακόμα και από το ίδιο το σχολείο έχει καταδικάσει την οργανωμένη παρέμβαση ακροδεξιών που θέλουν να στήσουν μέσα σε αυτό, έναν φασιστικό θύλακα (κάτι που είχε ξεκινήσει από το 2018 με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών).

Ο ίδιος ο χαρακτηρισμός “κομμούνια” και “αριστεροί συμμορίτες” παραπέμπει στους “κομμουνιστοσυμμορίτες” που λέγαν τα, ορκισμένα στο Χίτλερ, τάγματα ασφαλείας την περίοδο της κατοχής, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως τα νεοναζιστικά σκουπίδια, εμμένουν στην φρασεολογία των ιδεολογικών τους προγόνων, αυτών, εν ολίγης, που γλείφαν οποιαδήποτε μπότα χρειαστεί αρκεί να είναι το μέρος του ισχυρού.

Η μάχη με τον φασισμό θα κρατήσει τόσο, όσο κρατήσει η μάχη με τον καπιταλισμό, και θα φουντώνει, όσο ο τελευταίος βρίσκεται σε διαρκή κρίση και επιλέγει να σπείρει το ρατσισμό για να διαιρέσει την εργατική τάξη αλλά και να εκπαιδεύσει εφεδρικές ομάδες κρούσης που θα δρουν υπό τις εντολές και προς τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Όσο η εξαθλίωση που μας επιβάλει το κεφαλαιοκρατικό σύστημα δεν αντιμετωπίζεται με συλλογικούς όρους και ενδίδουμε στην εξατομίκευση των προβλημάτων μας, η ντροπή του φασισμού, του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας θα συνεχίσει να βρίσκει πατήματα και να δηλητηριάζει οτιδήποτε δεν του μοιάζει, οτιδήποτε όμορφο, οτιδήποτε ελπιδοφόρο.

Είναι καιρός περισυλλογής και καιρός δράσης, είναι καιρός ενότητας αλλά και καιρός οργάνωσης, του καθένα και της καθεμίας μας.

Ξανά και ξανά, όπως τόσες φορές έχει πράξει η εργατική τάξη και οι λαοί του κόσμου στο παρελθόν θα ισοπεδώσουμε τον φασισμό όχι από φετίχ, αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι οικοδόμησης ενός κόσμου στον οποίον δεν θα είμαστε, απλά, πρώτες ύλες και αναλώσιμα υλικά στην μηχανή παραγωγής κερδών για τους αστούς. Έναν κόσμο που δε θα μένουν τα παιδιά αμόρφωτα, που οι ζωές μας θα μπαίνουν πάνω από τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών, των εμπόρων όπλων, των εφοπλιστών. Έναν κόσμο που δε θα γερνάνε οι άνθρωποι στα 30 τους, γιατί είναι κολλημένοι στην ανεργία ή σε αδιέξοδες δουλειές, γιατί δεν βγαίνει το νοίκι και οι λογαριασμοί ή τα ιατρικά τους έξοδα. Έναν κόσμο χωρίς κέντρα κράτησης, χωρίς ρατσιστικά πογκρόμ από φασίστες και μπάτσους, έναν κόσμο χωρίς σύνορα, όπου θα πνίγονται ή θα δολοφονούνται ξεριζωμένοι. Έναν κόσμο χωρίς πολέμους, χωρίς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Και ως τότε, γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας αυτά τα χρόνια, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας και κάτι παραπάνω, για να μη φοβούνται τα προσφυγάκια να πάνε σχολείο, για να μπορούν τα αγόρια να περπατάν χέρι-χέρι στην παραλία, για να μπορούν οι γυναίκες εργάτριες να στήνουν σωματεία και να απεργούν, οι φοιτητές να παλεύουν για την Δημόσια Παιδεία, για να μπορούμε να κυκλοφορούμε και να αγωνιζόμαστε μαζί, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες, διατηρώντας ακέραια την μνήμη του λαού αυτής της πόλης.

Της πόλης της Φεντερασιόν, του Μπεναρόγια, των συμπλοκών με τους φασίστες της 3Ε, του Μάη του 36, της πόλης των τουρκομάγαζων, της πόλης των προσφύγων από την Μικρά Ασία και τον Πόντο, του Ολοκαυτώματος, της πόλης της αντίστασης που απελευθέρωσε ο ΕΛΑΣ, της πόλης όπου δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, της πόλης που αποπνέει και μας θυμίζει σε κάθε συνοικία τον πολυεθνικό χαρακτήρα της αλλά και τις εργατικές και λαϊκές μάχες που δεν έχουν ακόμα δικαιωθεί.

Σε αυτήν, λοιπόν, την πόλη της προσφυγιάς, της κατοχής, των μαζικών εκτελέσεων από τους ναζί και τους ταγματασφαλίτες και των βασανιστηρίων των χουντικών της ΕΣΑ, ο φασισμός δεν έρχεται απ’ το μέλλον. Είναι ιστορικό χρέος της πολυεθνικής εργατικής τάξης, των νέων, του λαού, να μην αφεθεί ούτε σπιθαμή χώρου για την παρουσία οποιουδήποτε ακροδεξιού νεοναζί στους δρόμους και στις ζωές μας, αλλά και να τσακιστεί η ρατσιστική κρατική πολιτική που εφαρμόζεται στα σύνορα και στιςπόλεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη για την επιβίωσή μας, αλλά και προϋπόθεση της νίκης μας, η συνέχιση της παράδοσης των προγόνων μας:

Από τους τριεψιλίτες, τους ταγματασφαλίτες, τους χουντικούς μέχρι τους επενίτες, τους rangers και τους χρυσαυγίτες, όποιο χέρι απλώνεται πάνω στο λαό για λογαριασμό του κεφαλαίου, θα κόβεται.

Με ενότητα και οργάνωση, με οργή και σχέδιο, όσες φορές κι αν χρειαστεί απ’ την αρχή, στις δουλειές, στα σχολεία, στις σχολές, στις γειτονιές, στο δρόμο και μόνο στο δρόμο:

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Σάββατο 2/10 17:30 Αντιφασιστική Συγκέντρωση Στρατόπεδο Παύλου Μελά με Λαγκαδά

Ταξική Αντεπίθεση Θεσσαλονίκης (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστών)


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΑΥΡΙΟ – 2/10 – 17:30
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ – ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.

ΑΝ.ΟΜΑ (ΑΝτιφασιστική ΟΜΑδα) Θεσσαλονίκης


Την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα γεγονότος που αποδεικνύει περίτρανα ότι με τον φασισμό δεν έχουμε τελειώσει. Ομάδα φασιστών που χαιρετούν ναζιστικά, με χρήση μαχαιριών και βομβών μολότοφ, επιτίθεται σε αντιφασιστικη συγκέντρωση που πραγματοποιούνταν έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με αφορμή τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν λίγες μέρες νωρίτερα φοιτητές που μοίραζαν κείμενα για την ελάχιστη βάση εισαγωγής έξω από το σχολείο. Τις επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν διάφορες αντιφασιστικες δράσεις απέναντι στη συνέχεια που θέλησαν να δώσουν τα φασιστοειδη με αποκορύφωμα μια μεγάλη αντιφασιστικη πορεία στη Σταυρούπολη.

Όλη αυτήν την κατάσταση που επικρατεί στις δυτικές γειτονιές της πόλης τις τελευταίες μέρες προσπαθεί να κεφαλαιοποιησει η φασιστική ομάδα “ιερός λόχος” καλώντας σε συγκέντρωση το Σάββατο 2/10 στην ίδια πλατεία που προχθές το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης έδωσε μια ηχηρή απάντηση στους φασίστες. Την ίδια στιγμή που από πλευράς του κράτους πολιτικά ο υφυπουργός παιδείας καλύπτει τους φασίστες βρίσκοντας ευκαιρία να επωασει την θεωρία των δύο άκρων, οι επιθέσεις από τους φασίστες, μαθητές και μη, έγιναν με την ανοχή των μπάτσων.

Ούτε ένα χρόνο μετά την καταδίκη της ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση, περιστατικά σαν αυτά μας θυμίζουν ότι οι φασίστες θα είναι πάντα εκεί να αποπροσανατολίζουν την κοινωνία από τα πραγματικά της προβλήματα, να διασπάνε τα φτωχά και καταπιεσμενα κομμάτια της κοινωνίας εξυπηρετωντας τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να διασπείρουν τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υποχρέωση όλης της κοινωνίας μέσα σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς και γειτονιές μέχρι να τσακισουμε μια για πάντα τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ ΣΤΙΣ 17:30


ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Τη Δευτέρα 28/9 ομάδα φασιστών με ορμητήριο το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επιτίθεται σε μέλη αριστερών οργανώσεων που βρέθηκαν σε κινητοποίηση έξω από το συγκεκριμένο σχολείο. Οι φασίστες από κάθε τρύπα στην οποία κρύβονται έσπευσαν να πανηγυρίσουν την ένταξη στις τάξεις τους πιο νέων δίποδων. Αυτό που έχει σημασία από τη συμπλοκή στη Σταυρούπολη δεν είναι η καταγγελιολογία και η παγίδα της θυματοποίησης, αλλά το γεγονός ότι οι φασίστες βρίσκουν ζωτικό χώρο για να χύνουν το ρατσιστικό και μισαλλόδοξο δηλητήριό τους μέσα σε ένα σχολείο, μέσα σε μία γειτονιά, μέσα σε ένα κομμάτι του δημόσιου χώρου και του κοινωνικού γίγνεσθαι. Το επόμενο πρωί φασίστες, με ορμητήριο ξανά το σχολείο επιτίθενται και πάλι σε μέλη αριστερών οργανώσεων που διαδηλώνουν από έξω, αλλά και σε μαθήτριες/ές του σχολείου. Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιείται μεγάλη αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές της Σταυρούπολης. Το κλίμα της ακροδεξιάς δράσης και μισαλλοδοξίας συνεχίζει να υφίσταται και με αυτή την αφορμή καλούν σε συγκέντρωση στην ίδια πλατεία οι φασίστες το Σάββατο.

Οι εθνικές ιδέες, το μίσος για τους μετανάστες και η προσπάθεια ανθρώπων να ξεφύγουν από τα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα κατηγορώντας ανθρώπους φτωχότερους από εκείνους, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον εκφασισμό μέρους της κοινωνίας και στην άνοδο της φασιστικής δράσης. Αυτό είδαμε με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, αλλά και τον εθνικιστικό παροξυσμό που επικράτησε όταν χιλιάδες μετανάστες προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον και οι φασίστες οργάνωναν πογκρόμ εναντίον κατατρεγμένων ανθρώπων, λαμβάνοντας το ρόλο των χρυσών εφεδρειών του κράτους.

Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, για μία ελεύθερη κοινωνία χωρίς δούλους και αφέντες, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, βρίσκεται στον αγώνα ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά και πατριαρχία. Οφείλουμε να συναντηθούμε σε συνελεύσεις γειτονιάς, σε φοιτητικές συνελεύσεις, σε συνελεύσεις μαθητριών, στα σωματεία βάσης, να συνειδητοποιήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα και να αγωνιστούμε για καλύτερες ζωές, για την κοινωνική απελευθέρωση. Οι φασίστες διαχρονικά παρέχουν πλάτες και έχουν τις πλάτες του κράτους και των αφεντικών γιατί αποπροσανατολίζουν τον απογοητευμένο και απομονωμένο κόσμο από τα πραγματικά του προβλήματα, θυμίζοντάς του ένα ένδοξο παρελθόν που γράφτηκε από τους ισχυρούς για να εξυπηρετεί τους ισχυρούς και να έχει υποταγμένους τους πολλούς. Ο φόβος που προσπαθούν να δημιουργήσουν οι φασίστες στους καταπιεσμένους σπάει στο δρόμο, με τη μαχητική παρουσία και την επαγρύπνηση της κοινωνικής βάσης, όπως έχει δείξει και η ιστορία του (ταξικού) αντιφασισμού . Το χρέος μας να αγωνιστούμε ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό περνάει μέσα από τον αγώνα για την οικοδόμηση μίας κοινωνίας ελευθερίας και αλληλεγγύης.

ΝΑ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 17:30

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού ΑΠΘ


ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/1 | 18.00 | ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Το τελευταίο διάστημα το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης έχει πρωταγωνιστήσει σε μία σειρά φασιστικών επιθέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σχολείο συμμετέχει σε δράσεις, οι οποίες έχουν εθνικιστικό πρόσημο, αφού ήταν επίσης ένα από τα σχολεία που είχε συμμετάσχει στις καταλήψεις για το Μακεδονικό. Όσον αφορά τις πιο πρόσφατες επιθέσεις, συνοπτικά το χρονικό έχει ως εξής: αρχικά μέλη φοιτητικών συλλόγων που είχαν πάει να μοιράσουν κείμενα σχετικά με το νέο αντιεκπαιδευτικό νόμο, εντοπίστηκαν από μία ομάδα φασιστών και χτυπήθηκαν. Έπειτα καλέστηκε έξω από το σχολείο αντιφασιστική συγκέντρωση ως απάντηση στο προηγούμενο συμβάν κατά την διάρκεια της οποίας ομάδα φασιστών, η οποία αποτελούνταν και από μαθητές του σχολείου και από εξωσχολικούς, βγήκε από το σχολείο και επιτέθηκε στην συγκέντρωση. Την επόμενη ημέρα ξαναοργανώθηκε μαζικότερη αντιφασιστική συγκέντρωση, στην οποία επιτέθηκαν πάλι φασίστες με πιο ακραία μέσα (ρίψη μολότοφ στο πλήθος κλπ). Την ίδια μέρα αυτή η ομάδα φασιστών χτύπησε μαθητές και μαθήτριες που διαφωνούσαν με αυτούς και τους είχαν καταγγείλει δημόσια με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να τραυματιστούν σοβαρά. Το Σάββατο 02/10 οργανωμένες φασιστικές γκρούπες καλούν συγκέντρωση προσπαθώντας να κεφαλαιοποιήσουν το κλίμα των τελευταίων ημερών.

Το αυγό του φιδιού πρέπει να σπάσει

Για πολλούς η καταδίκη της χρυσής αυγής σήμαινε και το τέλος του φασισμού. Είναι όμως αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο φασισμός δεν νικιέται στα δικαστήρια. Δε θα μπορούσε άλλωστε καθώς είναι το ίδιο το κράτος και το κεφάλαιο που τροφοδοτούν τον φασισμό και τον χρησιμοποιούν όποτε τον χρειάζονται, όποτε δηλαδή θεωρούν ότι απειλούνται τα συμφέροντά τους. Όποτε οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένες προσπαθούν να σηκώσουν αναχώματα στα σχέδια των κυριάρχων και ο κρατικός μηχανισμός (μπάτσοι, δικαστικό σύστημα) δεν επαρκεί για να τους καταστείλει, επιστρατεύονται οι φασίστες για να σπείρουν το μίσος και να προκαλέσουν διχόνοια στο εσωτερικό της εργατικής τάξης.

Στην προκειμένη περίπτωση αυτό είναι εμφανές καθώς η επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στόχευε φοιτητές που μοίραζαν κείμενα σχετικά με το νέο εκπαιδευτικό νόμο ο οποίος: 1) θεσμοθέτησε την ελάχιστη βάση εισαγωγής που άφησε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 40.000 φοιτητές 2) θεσμοθέτησε την διαγραφή φοιτητών οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα ν+2 χρόνια σπουδών θέλοντας από την μία να εντατικοποιήσει την φοίτηση και από την άλλη να δημιουργήσει πανεπιστήμια με υψηλό ποσοστό πτυχιούχων αφού στα σχέδια του κράτους βρίσκονται οι αξιολογήσεις των τμημάτων βάσει των οποίων θα χρηματοδοτούνται με ότι αυτό συνεπάγεται, 3) θεσμοθέτησε τα πειθαρχικά συμβούλια από τα οποία θα περνάνε φοιτητές και φοιτήτριες που δεν συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο, το οποίο γίνεται τελείως αυθαίρετο δίνοντας την δυνατότητα να στοχοποιείται οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση εντός των πανεπιστημίων και γενικότερα οποιαδήποτε δράση ξεφεύγει από το στείρο ακαδημαϊκό πλαίσιο και 4) σε μία προσπάθεια να επιβάλλει όλα αυτά και να δημιουργήσει ένα παραπάνω κλίμα φόβου και ελέγχου θεσμοθετεί και την πανεπιστημιακή αστυνομία. Με λίγα λόγια οι φασίστες επέλεξαν να ταχθούν υπέρ ενός νομοσχεδίου το οποίο απροκάλυπτα θέτει ταξικούς φραγμούς στην παιδεία, εντατικοποιεί τις συνθήκες φοίτησης και ποινικοποιεί όσους αγωνίζονται.

Κάτι αντίστοιχο άλλωστε κάνουν και με την υγειονομική κρίση την οποία χρησιμοποιούν σαν ευκαιρία για να ξαναβγούν από τις τρύπες τους, συμμετέχοντας στις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιαστών-αρνητών του ιού. Πουλώντας μπόλικο ανορθολογισμό και θεωρίες συνομωσίας αποπροσανατολίζουν από το πραγματικό πρόβλημα: το ότι το κράτος εδώ και δύο χρόνια αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να λάβει ουσιαστικά μέτρα που θα προστατεύουν τον κόσμο, επιβάλλει μόνο μέτρα περιστολής των ελευθεριών και δίνει «δωράκια» σε όσους το στηρίζουν (ΜΜΕ, μπάτσους, μεγαλοεπιχειρηματίες)

Την ίδια τακτική εφαρμόζουν και σε μια πληθώρα άλλων ζητημάτων. Η προώθηση του μίσους μεταξύ των λαών δίνει άλλοθι στα κράτη να ξοδεύουν υπέρογκα ποσά σε πολεμικούς εξοπλισμούς την ίδια στιγμή που το κόστος ζωής συνεχώς ανεβαίνει (ΔΕΗ, καύσιμα, προϊόντα πρώτης ανάγκης) και οι εργασιακές συνθήκες γίνονται όλο και χειρότερες. Η προώθηση του μίσους για τους μετανάστες οδηγεί στην περαιτέρω περιθωριοποίηση τους και στην όξυνση της εκμετάλλευσής τους, κάτι που δημιουργεί ακόμα δυσμενέστερους όρους για το σύνολο του κόσμου της εργασίας. Η προώθηση του μίσους απέναντι σε κάθε άνθρωπο που ξεφεύγει από την κοινωνική νόρμα (ως προς χρώμα, φύλο, φυλή, σεξουαλικότητα, θρησκεία) ορθώνει επίπλαστους διαχωρισμούς μεταξύ των εκμεταλλευόμενων και καταπιεσμένων προκειμένου να μην μπορούν να αγωνιστούν μαζί. Είναι εμφανές λοιπόν ότι οι επιθέσεις και οι στοχεύσεις των φασιστών προασπίζουν τα συμφέροντα της αστικής τάξης και του κεφαλαίου μέσω της διαίρεσης των καταπιεσμένων.

Η κοινωνική βάση όμως δε τρώει το παραμύθι των ξυρισμένων καλόπαιδων που ηδονίζονται με ναζιστικούς χαιρετισμούς. Οι από τα κάτω αυτού του κόσμου ξέρουν ότι μόνο ενωμένες μπορούμε να αγωνιστούμε και να νικήσουμε. Και αυτό το απέδειξε πρόσφατα ο νικηφόρος αγώνας των εργαζομένων της e-food όπου το σύνολο των εργαζομένων ξεπέρασε τις διαφορές του και στάθηκε ενωμένο απέναντι στα αφεντικά του, ενώ στηρίχτηκε από διανομείς της κατά τα αλλά «εχθρού» Τουρκίας. Αποτελεί λοιπόν χρέος όλης της τάξης μας να πολεμάει τον φασισμό καθημερινά όπου και με όποια μορφή αυτός εμφανίζεται, διότι αποτελεί ένα μεγάλο εμπόδιο στην χειραφέτηση της. Μέσα από την συμμετοχή στα σωματεία, τα φοιτητικά σχήματα, τους συλλόγους, τις πολιτικές ομάδες και οργανώσεις, να οργανώσουμε την αντίσταση μας και να αγωνιστούμε για έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας.

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά


Αντιφασιστική συγκέντρωση

ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΞΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

Το πρωί της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου μέλη φοιτητικών συλλόγων δέχτηκαν φασιστική επίθεση έξω από ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης ενώ πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Η συγκέντρωση αυτή ακολούθησε έπειτα από την επίθεση ακροδεξιών μαθητών του ΕΠΑΛ σε φοιτητές που μοίραζαν υλικό ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που συμπεριλαμβάνεται στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, την προηγούμενη εβδομάδα.

Η επίθεση αυτή επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά δύο πράγματα. Αφενός πως κανένα δικαστήριο και κανένας κρατικός φορέας δεν θα μπορούσε ουδέποτε να τσακίσει το τέρας του φασισμού, όπως και τις φασιστικές αντιλήψεις που μολύνουν την κοινωνία, καθώς αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Η άνοδος του φασισμού είναι ένας από τους τρόπους υποστήριξης του καπιταλιστικού συστήματος σε περιόδους κρίσης του, καθώς και ένα ακόμα όπλο του ενάντια στις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις. Αφετέρου αυτό που διαφαίνεται από τα περιστατικά αυτά είναι πως στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, σε γειτονιές που χτίστηκαν από πρόσφυγες, σε γειτονιές εργατικές και φτωχοποιημένες, βρίσκει χώρο να διεισδύσει μέχρι και στα σχολεία το φασιστικό δηλητήριο.

Την Τετάρτη 29/9 χιλιάδες κόσμος πλαισίωσε την αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη, η οποία μετατράπηκε σε μία ογκώδη αντιφασιστική διαδήλωση 4.000 και πλέον ανθρώπων η οποία κινήθηκε σε ολόκληρη την Σταυρούπολη πριν καταλήξει στο σημείο αφετηρίας, την πλατεία Τερψιθέας. Το μαχητικό μπλοκ των αναρχικών, το οποίο συγκροτήσαμε από κοινού με άλλους συντρόφους από την περιοχή και όχι μόνο, στήριξαν τουλάχιστον 1000 άνθρωποι με κεντρικό σύνθημα ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον κοινωνικό ρόλο που επιτελούν τα φασιστικά μορφώματα, και γνωρίζουμε επίσης πως η μήτρα τους είναι το ίδιο το κράτος και η κυρίαρχη ιδεολογία, καθώς και ότι η φασιστική βία εκτονώνεται πάνω στους αγωνιστές πότε με τη μορφή των γκλομπ των μπάτσων δολοφόνων, και πότε με τα μαχαίρια παρακρατικών συμμοριών.

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από τον αγώνα ενάντια στην ίδια τη πηγή, το ίδιο το σύστημα εξουσίας κράτους και κεφαλαίου που γεννά και θρέφει τον φασιστικό εσμό ως αντεπαναστατική εφεδρεία. Ακριβώς για αυτό ο αντιφασιστικός αγώνας οφείλει να είναι αντικρατικός και αυτή είναι η πιο επικίνδυνη αντίληψη για το κυρίαρχο κρατικο-καπιταλιστικό πλέγμα κυριαρχίας.

Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές, δηλώνουμε πως οποιαδήποτε κρατική ενορχήστρωση πριμοδότησης της φασιστικής εφεδρείας θα μας βρει μαχητικά απέναντι, σε κάθε πεδίο που αυτή εκφράζεται. Σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς, γειτονιές και προπαντός στον δρόμο. Η πάλη ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις απαιτεί συνεχή και οργανωμένο αγώνα.

Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά. Με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές φτιάχνουμε τις αντιστάσεις και οικοδομούμε έναν νέο κόσμο ισότητας και ελευθερίας. Για να στείλουμε μια για πάντα το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπου και ανήκουν.
Κοινωνική αυτοοργάνωση, ταξική αλληλεγγύη, μαχητική αντίσταση.

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 17.30 στο πρώην ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Συλλογικότητα για την Κοινωνικό Αναρχισμό – Μαύρο και Κόκκινο

Συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό – Libertatia

μέλη της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


Αντιφασιστική Διαδήλωση

Το πρωί της Τρίτης 28/9 και της Τετάρτης 29/9 μέλη φοιτητικών συλλόγων δέχθηκαν επίθεση από φασίστες που είχαν οχυρωθεί στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης. Λίγες μέρες νωρίτερα, οι φοιτητές είχαν μοιράσει κείμενα για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, καλώντας τους μαθητές σε κοινό αγώνα ενάντια στον αντι-εκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως που διευρύνει ακόμα περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση. Τότε φασίστες που βγήκαν από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης επιτέθηκαν στους φοιτητές. Σε αυτήν ακριβώς τη φασιστική επίθεση ήρθαν να δώσουν απάντηση οι φοιτητές. Με τις πλάτες της αστυνομίας, την ευθύνη καθηγητών, διευθυντών και σχολικών φυλάκων, οι φασίστες μαθητές ενώθηκαν με ντόπιους φασίστες και ακροδεξιούς χούλιγκαν, οι οποίοι εισήλθαν ανενόχλητοι στο σχολείο και όντας βαριά εξοπλισμένοι επιτέθηκαν κατά των φοιτητών. Μάλιστα, ξυλοκόπησαν και μαθήτρια του σχολείου, η οποία εναντιώθηκε και καταδίκασε τις φασιστικές επιθέσεις.

Στον δημόσιο λόγο κυβερνητικά στελέχη αναπαράγουν τη θεωρία των δύο άκρων, μέσω της οποίας ξεπλένεται ουσιαστικά ο φασισμός στα πλαίσια του ιστορικού αναθεωρητισμού που θέλει να επιβάλλει μεθοδικά και τυχοδιωκτικά το νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό στρατόπεδο, τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τα γεγονότα ως απλή σύγκρουση μεταξύ μαθητών και φοιτητών, ενώ ακροδεξιοί υποστηρικτές και μέλη της Νέας Δημοκρατίας στηρίζουν τις φασιστικές επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το απόγευμα της Τετάρτης 29/9 πραγματοποιήθηκε πολύ μαζική και δυναμική αντιφασιστική διαδήλωση (4.000 κόσμος) στη Σταυρούπολη με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, συνελεύσεων γειτονιάς, αναρχικών και κομμουνιστικών οργανώσεων. Η διαδήλωση συσπείρωσε το αντιφασιστικό κίνημα και αποτέλεσε αφετηρία για την ανασύνταξη και τη μαζικοποίησή του. Η συνέχιση του αντιφασιστικού αγώνα με όρους μαζικούς, κοινωνικούς, αλλά και μαχητικούς είναι επιτακτική ανάγκη. Μέσα από τις καταλήψεις στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου οι φασίστες προσπαθούν να χτίσουν ορμητήρια, να βγουν στο πεζοδρόμιο, να διασπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στις γειτονιές και τη νεολαία, να πυκνώσουν τις γραμμές τους με νέα μέλη. Τις φασιστικές επιθέσεις στήριξαν, άλλωστε, με ανακοινώσεις τους ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες.

Όποιος βλέπει απλά μια σύγκρουση μεταξύ ακραίων στοιχείων, είναι άμεσος συνένοχος για το θέριεμα του φασισμού. Μπροστά στην επιχειρούμενη ανάκαμψη των νεοναζιστικών παρακρατικών σχηματισμών δεν μπορεί να υπάρξει κανένας ανήξερος και αμέτοχος. Εν μέσω όξυνσης της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής αποσταθεροποίησης, οι φασιστικές εφεδρείες αποπροσανατολίζουν την κοινωνική βάση από τα καθημερινά επίδικα της ταξικής πάλης. Είναι μια δεξαμενή, ακίνδυνης για τον καπιταλισμό, κοινωνικής εκτόνωσης με κανιβαλικά χαρακτηριστικά, που δεν μπορεί να θίξει την εξουσία και τα συμφέροντα των καπιταλιστών, διότι αποτελεί ανάγκη και δημιούργημα των αφεντικών, γι’ αυτό και στηρίζεται και ενδυναμώνεται από τους θεσμικούς μηχανισμούς της αστικής τάξης. Πριν, λοιπόν, προλάβει να αναπτυχθεί, πρέπει να τσακίσουμε το φίδι του φασισμού, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα της πολυεθνικής εργατικής τάξης, για να μη γίνει κομμάτι της καθημερινότητας η φασιστική-παρακρατική τρομοκρατία.

Έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής από την αστική δικαιοσύνη όσοι ήλπιζαν ότι το κράτος και οι αστικοί θεσμοί θα αντιμετωπίσουν τον φασισμό έχουν πλήρως διαψευσθεί. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, άλλωστε, αφού ο φασισμός ως γέννημα του καπιταλιστικού συστήματος συνεισφέρει τα μέγιστα στην επιβίωσή του, ερχόμενος πάντοτε σε αντιπαράθεση με τις ταξικές μας διεκδικήσεις. Γιατί ο φασισμός πάντοτε ήταν και είναι η χρήσιμη εφεδρεία του κεφαλαίου, που όταν το απαιτούν οι ανάγκες διάσωσης του καπιταλιστικού συστήματος, ανασύρεται από την αναμονή και την παρακρατική του δράση, για να αναλάβει ρόλο κεντρικού ρυθμιστή της πολιτικής ζωής, να επιβάλλει τη στρατιωτικοποίηση της εργασίας, τους ρατσιστικούς κοινωνικούς διαχωρισμούς, την υπαγωγή της κοινωνικής ζωής στον μιλιταρισμό, πάντοτε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των καπιταλιστών. Η δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν μια ενδοαστική νουθεσία μεταξύ οικονομικά αδελφικών τμημάτων του κεφαλαίου, που απλώς ανταγωνίζονται για την πολιτική εκπροσώπηση των καπιταλιστικών συμφερόντων στο αστικό κοινοβούλιο. Γνωρίζουμε, όμως, ότι η ταξική καταδίκη του φασισμού μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την οριστική επικράτηση της παγκόσμιας κοινωνικής επανάστασης και της ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, είναι συλλογική υπόθεση και καθήκον της εργατικής τάξης. Είναι ένας αγώνας που απαιτεί οργάνωση, ταξική αλληλεγγύη, κοινωνική μαζικοποίηση και ενεργή συμμετοχή, μαχητική ισοπέδωση των φασιστών.

Το απόγευμα του Σαββάτου 2/10 ο φασιστικός εσμός θα επιχειρήσει να συγκεντρωθεί έπειτα από κάλεσμα της φασιστικής οργάνωσης “Ιερός Λόχος”, που μετά από τα απανωτά στραπάτσα που υπέστη από το αντιφασιστικό κίνημα ευελπιστεί να βγει ξανά από την τρύπα της. Το αντιφασιστικό κίνημα οφείλει να σταθεί ανάχωμα με μαζικούς και μαχητικούς όρους και να αποτρέψει στον δρόμο κάθε επιχειρούμενη κινητοποίηση των φασιστών.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/10, 17:30, ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)

blog: libertasalonica.wordpress.com

mail: [email protected]


https://new.infolibre.gr/2021/09/29/ochi-tis-antifasistikis-koinonias-tis-thessalonikis-lt-br-gt-stoys-akrodexioys-trampoykoys-stin-stayroypoli-lt-br-gt-foto/

https://new.infolibre.gr/2021/09/29/antifasistiki-apantisi-stin-stayroypoli-lt-br-gt-sygkentrosi-stin-plateia-terpsitheas-stis-18-30/

https://new.infolibre.gr/2021/09/28/kinitopoiisi-ton-foititikon-syllogon-tin-triti-28-9-stis-18-30-stin-plateia-terpsitheas-epithesi-akrodexion-se-foitites-exo-apo-to-1o-2o-epal-stayroypolis/

Μοιραστείτε το άρθρο