Κολύμπησαν από την Αμμουλιανή στο Δεβελίκι κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική!

Κείμενο του Δημήτρη Γιουζέπα, αρχιτέκτονα, μαραθωνοκολυμβητή
Φωτογραφίες του Δημήτρη Βαβλιάρα

Έναν διαφορετικό ηλιόλουστο κολυμβητικό περίπατο με την συνοδεία δελφινιών, απόλαυσαν μέλη της κολυμβητικής παρέας “SwimorDie”, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στη βορειοανατολική πλευρά του Σιγγιτικού κόλπου της Χαλκιδικής, επικοινωνώντας το δικό τους μήνυμα κατά της εξόρυξης χρυσού, αλλά και κάθε επιβλαβούς για το περιβάλλον δραστηριότητας.

Έντεκα κολυμβητές, με την συνοδεία σκαφών και όλα τα μέτρα ασφαλείας, κολύμπησαν παρέα από το πανέμορφο και καταπράσινο νησάκι της Αμμουλιανής προς το Δεβελίκι, καλύπτοντας μια απόσταση 6 περίπου χιλιομέτρων χωρίς πρωτιές, μετάλλια και διακρίσεις, με μόνο εφόδιο την αγάπη τους για την θάλασσα, και ανταμοιβή τους το να κολυμπούν σε αυτήν. Μια θάλασσα που όμως απειλείται από την εξορυκτική δραστηριότητα, μαζί με όλο το φυσικό περιβάλλον αυτής της όμορφης γωνιάς της χώρας μας.

Οι κολυμβητές της μαραθώνιας κολύμβησης κολυμπώντας χρόνια τώρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδος, παράλληλα με τις αθλητικές διοργανώσεις, συμμετέχουν σε ποικίλες εκδηλώσεις σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν αρωγοί δίπλα τους ντόπιοι εθελοντές αλλά και αρκετός κόσμος που τους χειροκρότησε στον τερματισμό τους στην ταβέρνα Διόνυσος στο Δεβελίκι.

Μοιραστείτε το άρθρο