Μαζικό, μαχητικό και με παλμό ΟΧΙ
της αντιφασιστικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης
στους ακροδεξιούς τραμπούκους στην Σταυρούπολη
ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ

Η καλύτερη απάντηση σε κάθε είδους φασιστικό στοιχείο, δόθηκε σήμερα το απόγευμα με την μεγάλη αντιφασιστική κινητοποίηση στην Σταυρούπολη. Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι στην πλατεία Τερψιθέας πραγματοποίησαν με παλμό και συνθήματα δυναμική πορεία μέσα στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής, καταλήγοντας στο σημείο εκκίνησής τους. Η κοινωνία της πόλης αντέδρασε μαζικά και με δυναμικότητα έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα: Ούτε στη Σταυρούπολη, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά, σχολείο και σχολή!

Από τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης 29/9 βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας στην β.δ. Θεσσαλονίκη, όπου πλήθος φοιτητικών συλλόγων, σχημάτων, σωματείων, τοπικών συλλόγων, κινηματικών συλλογικοτήτων, πολιτικών οργανώσεων και αντιφασιστικών πρωτοβουλιών, είχαν καλέσει στην απάντηση που έδωσε η κοινωνία στα φασιστοειδή που τις τελευταίες δύο μέρες τραμπουκίζουν με ορμητήριο τα δύο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης. Η αντιφασιστική Θεσσαλονίκη απαντάει με ηχηρό ΟΧΙ σε κάθε φασίστα όπου κι αν βρίσκεται.

Τόσο στη μαζική συγκέντρωση όσο και στην πορεία, ο παλμός ήταν δυναμικός και μαχητικός, με την ατμόσφαιρα να δονείται από συνθήματα όπως: Ούτε στη Σταυρούπολη, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά / Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος αντίσταση και πάλη / Πέστο δυνατά, καθαρά, σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά / Μπάτσοι, τιβί, νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί κ.α. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κάθε λογής θρασύδειλα φασιστοειδή έχουν… εξαφανιστεί από την περιοχή! Η παλαϊκή αντίδραση το καλύτερο αντίδοτο!

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 1431ΑΜ

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΤΑ ΜΠΛΟΚ, ΤΑ ΠΑΝΟ, Ο ΚΟΣΜΟΣ


20:10 Η πορεία έφθασε στην κεντρική οδό Λαγκαδά… και από το ύψος του πρώην στρτατοπέδου Παύλου Μελά κατευθύνεται προς τα παλιά καπνομάγαζα… 20:40 ολοκληρώθηκε στο σημείο εκκίνησης, την πλατεία Τερψιθέας.

 

19:30 Ξεκίνησε η πορεία και πραγματοποιείται μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της Σταυρούπολης…

18:30 Συγκέντρωση στην πλατεία Τερψιθέας, Σταυρούπολη

https://new.infolibre.gr/2021/09/29/antifasistiki-apantisi-stin-stayroypoli-lt-br-gt-sygkentrosi-stin-plateia-terpsitheas-stis-18-30/

Μοιραστείτε το άρθρο