“Νικήσαμε, συνεχίζουμε, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω”
Μεγαλειώδης κινητοποίηση διανομέων
(και) στη σημερινή κινητοποίηση της 24ωρης απεργίας
σε επισιτισμό και efood – ΦΩΤΟ

Κόλαφος για εταιρείες και κυβέρνηση η συντριπτική συμμετοχή και μαζική κινητοποίηση των διανομέων, που δείχνει πόσο σημαντικοί παράγοντες αναδεικνύονται για νικηφόρες αντιστάσεις και διεκδικήσεις των εργαζομένων, μαζί με την κοινωνική αντίδραση και αλληλεγγύη.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν το Συνδικάτο Επισιτισμού- Τουρισμού- Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) αναφέρουν:

Νικήσαμε, συνεχίζουμε, χωρίς να κάνουμε βήμα πίσω…

Η e-food προχώρησε σε μια πρώτη δέσμευση, αλλά δεν ικανοποίησε συνολικά τα αιτήματα όπως την «επόμενη μέρα» των εργαζομένων στην εταιρεία.

Παράλληλα: Συνεχίζουμε την πάλη εναντίον του νόμου Χατζηδάκη καθώς,… σημαίνει απελευθέρωση των απολύσεων, διεύρυνση των γκρίζων ζωνών που προωθούν την freelance εργασία (ψευδή αυτοαπασχόληση), προσπάθεια να απαγορευτούν οι απεργίες, υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, υπερωρίες που σχεδόν καταργούνται ή γίνονται ακόμη πιο φθηνές, χτύπημα των σωματείων και των πάγιων συνδικαλιστικών ελευθεριών, των οποίων ο κρίσιμος ρόλος αποδείχτηκε τις τελευταίες μέρες περίτρανα, κατάργηση κυριακάτικης αργίας σχεδόν για το σύνολο του κόσμου της εργασίας.

Ζητάνε επίσης: ρύθμιση στα κρίσιμα ζητήματα του επαγγέλματος του διανομέα, όπως είναι η απόδοση βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων, η παροχή εταιρικού οχήματος, την υποδηλωμένη εργασία και τα συνεχή εργατικά ατυχήματα.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

 

Marios Lolos: Πόσο όμορφο είναι να φωτογραφίζω νικηφόρους εργατικούς αγώνες.

 

https://new.infolibre.gr/2021/09/23/24ori-apergia-estiasi-amp-stin-efood-24-9-dynamiki-synecheia-apo-ton-agona-dromoy-ston-dromo-toy-agona/

Μοιραστείτε το άρθρο