ΤΗΝΟΣ Νέα κατασταλτική επιχείρηση νυχτιάτικα στο νησί, προς διασφάλιση της εγκατάστασης ανεμογεννητριών!

Από νωρίς οι κάτοικοι του νησιού γνώριζαν τις κινήσεις της εταιρείας να μεταφέρει εξοπλισμό και έσπευσαν σε συγκέντρωση στο λιμάνι περιμένοντας το πλοίο που μεταφέρει μηχανήματα. Είπαν μαζικά ΟΧΙ στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών ακόμη μια φορά – έχοντας αποτρέψει στο παρελθόν τον κατάπλου φορτηγού πλοίου και την αποβίβαση υλικών!

Μετά τα μεσάνυχτα οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής, και όπως αναφέρει η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών, χτύπησαν κόσμο και τραυμάτισαν (τουλάχιστον) δύο άτομα, ένα εκ των οποίων πρώην δήμαρχο του νησιού ο οποίος μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας. Ενώ ένας άλλος περιμένει… το ασθενοφόρο.

Οι εργασίες στο αιολικό στα Πράσσα έχουν ενταθεί τις τελευταίες δύο ημέρες και αναμενόταν να επιχειρήσουν να περάσουν τα υπόλοιπα φορτηγά με τα τμήματα των ανεμογεννητριών. Εξ ου και η ανάλογη απαγόρευση κυκλοφορίας που εκδόθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων, όπως και στο παρελθόν. Μάλιστα, η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στον δρόμο που ανεβαίνει προς το χώρο εγκατάστασης.

Στο λιμάνι της Τήνου πριν περίπου 1 ωρα περιμένοντας το πλοίο που μεταφέρει τα μηχανήματα για την εγκατάσταση…

Posted by Nikos Kerasiotis on Tuesday, September 21, 2021

Μοιραστείτε το άρθρο