ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ 12/9
 Συμπόρευση κοινωνικών συλλογικοτήτων σε κοινούς δρόμους και δράσεις

Στην άμεση στοχοθέτηση δράσεων σε Εύβοια, Σκουριές και Σταγιάτες, προχώρησαν τα μέλη των συλλογικοτήτων που ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα της ΒΙΟΜΕ σε εργατικά και κοινωνικά κινήματα, συμμετέχοντας στη χθεσινή συνάντηση στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο.

Με άξονα τη διαπίστωση της ανάγκης να βρεθεί ο βηματισμός προς μια μαχητική αντίδραση ενάντια στις επιταγές της καπιταλιστικής τάξης, με σύμπλευση των αγώνων, έγινε κατάθεση εκτιμήσεων, απόψεων, θέσεων και αναπτύχθηκε γόνιμος και αποτελεσματικός διάλογος.

Επικεντρώνοντας στις κυρίαρχες καταστροφικές πολιτικές αιχμής στην κοινωνία, τη φύση, την ενέργεια, τις πηγές, κατέληξαν στη συμφωνία να προχωρήσουν οι συμμετέχουσες συλλογικότητες σε συγκεκριμένες δράσεις την αμέσως επόμενη περίοδο, όπως στην πυρόπληκτη Εύβοια, τις εξορύξεις στις Σκουριές, τις Σταγιάτες με τον αγώνα για το νερό.

Δράσεις που μπορούν να συμπέσουν με τις αντίστοιχες δράσεις στο πλαίσιο του ερχομού και της υποδοχής των Ζαπατίστας στην ελληνική γεωγραφία. Δεν ήταν λίγοι όσοι αναφέρθηκαν στη ζαπατιστική οπτική των πραγμάτων, τα ζητήματα αιχμής που βλέπουν και το μήνυμά τους για συνάντηση των αντιστάσεων – σύμπλευση των αγώνων.

Κατατέθηκαν προβληματισμοί για το πώς μπορούν να μαζικοποιηθούν οι αντιστάσεις και αντιδράσεις στις πολιτικές κυβερνήσεων, κρατών και κεφαλαίου ενάντια στις ζωές μας, τη φύση, την κοινωνία. Ενώ επισημάνθηκε ότι αυτό που άμεσα μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε συλλογικά παρόντες όπου εκδηλώνονται αντιστάσεις και αντιδράσεις.

Από τις αξιοσημείωτες τοποθετήσεις ήταν οι αναφορές: στην αποτελεσματικότητα των κοινωνικών πρωτοβουλιών με τις δράσεις σε τοπικά ζητήματα αιχμής, στην προώθηση των αντιλήψεων της αποανάπτυξης και της αυτοδιαχείρισης, στην αναγκαιότητα θεωρίας και νέου υποκειμένου, αλλά και στο ζήτημα αιχμής την ενέργεια, όπως και στο μεγάλο μεγάλο θέμα στην εποχή covid την υγεία και την αντιμετώπιση των πολιτικών βιοεξουσίας, της ασκούμενης βίας του υγειονομικού διαχωρισμού.

Στη συνάντηση πήραν μέρος μέλη κινημάτων, επιτροπών αγώνα, εργατικών και κοινωνικών συλλογικοτήτων, οικολογικών ομάδων: από τη ΒΙΟΜΕ, την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο ελεύθερο εργοστάσιο, την Επιτροπή Αγώνα Μεγάλης Παναγιάς στις Σκουριές, τη Λαϊκή Συνέλευση στις Σταγιάτες, την Επιτροπή Θεσσαλονίκης κατά των εξορύξεων, το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Τούμπας, την Ομάδα Ψυχικής Υγείας Covid-19 Αλληλεγγύη, έως την Αυτόνομη Ομάδα Δασοπυρόσβεσης Κορινθίας, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Λάρισας, το Δίκτυο Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, την Πόλη Αλλιώς στη Νεάπολη-Συκιές, αλλά και πολλά άλλα άτομα που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κοινωνικούς χώρους – το infolibre.

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε για μετά τις πρώτες τρείς δράσεις σε Εύβοια, Σκουριές, Σταγιάτες.

https://new.infolibre.gr/2021/08/23/biome-lt-br-gt-anoichti-syneleysi-ergatikon-kai-koinonikon-kinimaton-tin-epomeni-tis-deth/

Μοιραστείτε το άρθρο