ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Πρώτες κινητοποιήσεις υγειονομικών πανελλαδικά κατά του κυβερνητικού τιμωρητικού μέτρου των αναστολών εργασίας σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί!

Πρώτη μέρα χθες 1/9 του εκβιαστικού μέτρου της κυβέρνησης να θέσει σε αναστολή εργασίας τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, αυτοί αντέδρασαν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού προχωρώντας σε κινητοποιήσεις πανελλαδικά σε νοσοκομεία, κεντρικές και περιφερειακές διευθύνσεις υγείας, όπως και στο υπουργείο υγείας. Συνεχίζουν και σήμερα, αλλά και καθημερινά πλέον όπως φαίνεται, ενάντια στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Τεράστια είναι τα κενά που δημιουργούνται στις διάφορες δομές υγείας όλης της χώρας μετά την απομάκρυνση-απόλυση 5.895 υγειονομικών που αποφάσισαν να μην εμβολιαστούν. Η απορρύθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι πλέον ορατή, όπως και η πρόθεση της ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της ΝΔ να οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Δεν χτίζεις ανοσία με την τρομοκρατία, όχι στον εκβιασμό της υποχρεωτικότητας. Αυτό ήταν ένα από τα συνθήματα των υγειονομικών, που κινητοποιήθηκαν χθες ενάντια στην κυβερνητική πολιτική να… διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Σήμερα 2/9, δεύτερη μέρα του μέτρου των αναστολών, πραγματοποιείται στάση εργασία 10:00-15:00 πανελλαδικά, καθώς και συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο υγείας στην Αθήνα και στο ΥΜΑΘ στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στις κατά τόπους ΥΠΕ. Η απάντηση της προκλητικά χυδαίας κυβέρνησης ήταν να στείλει τα ΜΑΤ εναντίον των κινητοποιούμενων υγειονομικών, επιδιώκοντας την ένταση, την καταστολή, την διαχωριστική βία. Οι αγώνες συνεχίζονται…

Μοιραστείτε το άρθρο